stalljobb

i helgen jobbar jag och amanda i skolstallet, vilket betyder att jag kan rida aktiven hela helgen också. de senaste dagarna har jag ej kunnat blogga pga inget internet. men nu är min pojke här med hans super iphone så nu är det bara att skriva!
har iallafall ridit dressyr och motion nu senast, igår dressyr som gick sådär när han är väldigt spänd på ridplan nu efter renarna var där. men på slutet vart han fin. idag red jag alltså motion travade runt risnäs (ca 6km). imorgon vet jag faktiskt inte vad det blir men kan eventuellt bli markarbete.
har förresten seppy här i helgen så nu ska jag ut med henne en sväng, hörs imorgon!

5. en hoppbild


renar är rara

igår vart inget som planerat, det blev ingen motionsridning runt slingan eftersom det var så mörkt. istället vart det motion och lite galoppträning på ridplanen mest runt fyrkanten.
när jag skulle ta sista galoppen så kastade sig aktiven och stirrade upp mot skogen. när jag tittade upp så såg jag ca 15-20 renar som var påväg in på ridbanan. aktiven fick frispel och började blåsa tills renarna sprang iväg. men då kom han även på att han skulle springa hem så det blev lite panik där ett tag men efter en stund taggade han ner så att han klarade av att skritta någolunda.
när jag ansåg att han hade varit tillräckligt lugn så skrittade vi hem igen.

jag red även rappen en sväng igår. skolans ponny alltså, han var faktiskt riktigt lugn tillskillnad från vad han var sist jag red honom. det vart en liten lätt motionsrunda runt risnäs.
även amanda och hennes ponny gallino och jennifer och hennes ponny guldet följde med.

men nu ska jag läsa en bok buhu.. hörs sen!

mobilbild som jennifer tog igår innan vi for ut.
  

motion

Idag blir det ett motionspass för aktivens del, ska nog rida 2-3 varv runt travslingan som vi har här på skolan. Det blir även att prova de nya bootsen idag.
Imorgon kommer Therese och ska sko aktiven, äntligen med snösulor! Jag är så grymt less på dessa styltor som han får direkt kan går utanför stallet.. Så det ska bli underbart med sulor.

Nu har vi estetiskverksamhet och vi ska börja redovisa våra bilder klockan 10 så jag bör nog engagera mig lite, vi hörs!

Här är en av bilderna som jag jobbar med, högsta hoppet genom tiderna.



4. en bild på din häst/ponny


3. favorit bild på din häst/ponny

finns många favoriter men den här är nog den bästa bilden trots allt!

i made it !




fel format..

är det något som vet hur man ändrar format på moviemaker filmer så att dem går lägga in på youtube?
har försökt men allt men inget verkar funka.. vore väldigt tacksam om någon kunde berätta för mig hur man gör..

idag blir det iallafall kalas för min brors dotter jonna som fyller år idag. 
när det är slut så blir det nog fara till pappa ett tag, äta middag osv och sedan rulle vidare mot burträsk.
hittade massor med bra ridövningar på hippson.se, tror att det blir att prova några av dem med aktiven faktiskt, men nu ska jag iallafall gå ut i stallet och söka vidare efter ett par vinterskor åt wirex som jag kan tvär slå på så vi kanske kan fara ut idag. hörs senare!

typ denna övning, tror den skulle vara bra för att få honom att både varva ner och lära sig att hålla galoppen mellan hinder vilket han har väldigt svårt för.

2. bild på dig själv


fixat

har nu köpt nya svarta boots till aktiven (fran royal) och medans jag ändå var där så beställde jag hem ett par bruna också. lämnade även tillbaka benskydden jag köpte eftersom dom var för små, så andrea skulle se om det gick få hem i en storlek större. 

är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om? kanske ni vill veta något speciellt om mig, aktiven eller något runt i kring?

1. bild på dig och din häst/ponny


nu härmar jag jennifer

1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.
2. BILD PÅ DIG SJÄLV.
3. FAVORITBILD PÅ DIN HÄST/PONNY.
4. EN BILD PÅ DIN HÄST/PONNY.
5. EN HOPPBILD.
6. BILD/FILM FRÅN ÅRETS BÄSTA TÄVLING.
7. VALFRI BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.
8. EN OVISAD BILD.
9. EN FILM FRÅN EN LD.
10. EN FILM FRÅN EN LC.
11. EN FILM FRÅN EN LB.
12. EN FILM FRÅN EN LA.
13. BILD NÄR DU RIDER EN ANNANS HÄST.
14. BILD PÅ DIN TÄVLINGS OUTFIT

wirex

alltså jag älskar att kunna säga min häst till aktiven nu, var bara tvungen att skriva ner det hehe;)
fick papper från stc om att mamma och pappa måste skriva på också för att bytet ska bli godkänt. så nu har pappa skrivit på och mamma ska göra det imorgon. lovely!

igår vart det longering som jag kanske nämnde tidigare, vet ej om jag skrev ner det eller ej men det blev så iallafall. han var som vanligt vid longering lite springig och slamsig till en början men efter en stund vart han riktigt avslappnad och lugn. dock gick det inte trava eller galoppera så mycket eftersom han fick styltor nästan på en gång.. så ca 20 minuter av mitt 30minuters pass bestod av skritt och korta övergångar till trav och en galopp i båda varven. 

nu i helgen är jag hos pappa och aktiven står kvar på skolan och blir omhändertagen av amanda och jennifer som har stalljour. 
jag har letat skor att slå på wirex men hittar bara sommarskor så han får helt enkelt vila i helgen också om jag ej hittar några senare vill säga. 

han har så tråkigt nu, han vill så gärna komma ut och röra på sig men nu efter skadan har han bara fått komma ut då och då. hade verkligen velat ta ut honom på en liten skritt och trav tur men får se hur det blir. eventuellt att jag går ut och går med honom det borde han klara av trotts att han är barfota.

det här är en bild på mig och wirex när vi var i topptrim! fina ponnyn♥

djurkunskap

sitter och har djurkunskap, just nu läser vi om djurskyddsbestämmelser osv. kanske låter lite drygt men det är faktiskt rätt så intressant.

det har blivit dålig uppdatering nu senaste eftersom jag inte har haft tillgång till internet, men har iallafall ridit lite intervaller och ridit ut med aktiven nu dom 2 senaste dagarna.
igår vart det 3 ridpass för mig och nu har jag sjukt mycket träningsvärk i magen, första passet red jag på en av ridskolans hästar rusty, så himla fin häst de där! andra passet red jag en annan ridskolehäst, diablo. han är också rätt fin, lite bäbis men han är trotts allt bara 6år. tredje passet red jag aktiven då jag red ut.

idag blir det longering i ca 30 minuter.

nu ska jag hänga med lite på lektionen också så vi hörs sen!

fina rusty! bild från KDRF


dålig dag

har verkligen haft en riktigt kass dag, började bra men har blivit sämre och sämre..
vi har som sagt jobbat med foderstater idag och jag blir förvirrad av alla siffror och man ska dela och plussa hit och dit. har suttit med de där nu i flera timmar och är på riktigt dåligt humör.

nu efter lunch när jag gick ut och skulle ge honom lunch så såg jag att han hade trampat sig igen, nu på vänster fram.. dock är det inget stort sår utan bara en liten reva. men behöver verkligen sko om honom nu, han skulle behöva tvärtåas fram för att hinna undan med frambenen fortare.

då min hovslagare inte har tid att sko så vet jag verkligen inte vem jag ska höra med. PANIIIIIK
någon som har tips på en inte allt för dyr men bra hovslagare?

nu ska jag iallafall ut i stallet och rida en sväng, skriver senare om jag har tillgång till internet.

vikt

dagen började med att jag som vanligt släppte ut aktiven och mockade på morgonen. klockan nio samlades klassen och våra lärare i stallet för att väga hästarna vilket jag ska göra på aktiven ikväll.
nu ska vi fortsätta med foderlära, räkna foderstater osv.

dagena pass blir en ca 5 kilometers uteritt runt risnäs. ska nog ha på honom halsförlängaren en del av vägen så att han får arbeta lite med ryggen vilket han verkligen behöver!

nu måste jag engagera mig i lektionen!


beautiful day

idag har vi haft en super bra dag, började i stallet klockan nio och gick igenom det nya hagschemat. efter det skulle vi motionera skolhästarna men eftersom det bara finns tre hästar nu så fick jag ta aktiven. så det blev ett dressyr pass på ca 30minuter. han var lite spänd eftersom de andra red motion runt slingan som går förbi ridplanen. men på slutet blev han helt okej avslappnad. slutade klockan 11 och då for jag och amanda på gymmet, helt slut nu haha..

nu ska vi färga håret och sen ska jag fara och ta in aktiven och fixa höpåsar tills imorgon.

done

nu har jag släppt ut och mockat klart och så åt aktiven, så nu sitter jag och jennifer i stallet och väntar på att resten av klassen och lärarna ska anlända!

våren 2011 när jag började rida aktiven lite smått

burträsk

just nu sitter jag och spelar gitarr, och har gjort det hela morgonen. håller på att lära mig the trooper med iron maiden. riktigt bra låt. 
jag funderar på att få pappa att skjutsa mig till burträsk efter lunch så att jag hinner rida idag, men han håller på att stycka osv så vet ej när han är klar med det.. 
annars idag blir det nog bara att ta det lugnt, kanske skulle färga amandas hår men får se om hon har fixat någon färg. kanske hon får färga mitt också, det skulle verkligen behövas.. 

en fråga, någon som kan göra en header åt mig?

godnatt

bild från kursen, han får så fint steg över bommar!

lamicell

jag har varit jääättedålig på att blogga nu senaste dagarna, men är utan internet i lägenheten. så jag kan alltså bara skriva när jag har tillgång till dator på skolan.
men iallafall så vilade han igår pga att jag är helt död med min förkylning, tror faktiskt att jag har lite feber också, men ska vila upp mig under helgen och ta nya tag till måndag.
har iallafall varit och köpt nya benskydd till aktiven, det vart lamicell skydd både fram och bak. enkla me snygga skydd enligt mig. har inte provat dem än men hoppas att de passar iallafall! jag har något sorts drag till lamicell prylar, tycker verkligen de har snygga och inte så super dyra grejer! köpte även en ny man och svansborste, en i trä, typ som en vanlig hårborste ungefär. dem är riktigt bra så kunde inte låta bli hehe.

och nu ska ni få veta en sak som jag ej har nämnt, och det är att vi har gjort ägarbyte på aktiven nu så nu ska jag bara betala så är han äntligen min! älskar lillhästen♥
det är typ de här men dock så är dem bruna! (pinsamt att jag inte minns hur dem såg ut..)

förkylnings skit

jag är jätte slut just nu pga förkylningen.. så idag vart det longering i ca 30 minuter. han var faktiskt riktigt avslappnad och fokuserad! mycket roligt med tanke på att han brukar vara rätt sprungit när jag logerar. nu orkar jag tyvärr inte skriva mer eftersom jag skriver från pojkens iPhone och det är faktiskt för invecklat för mig haha, men får försöka skriva mer senare!


dressyr

igår blev det inte någon update, det var en riktigt jobbig dag då vi hade minnesstund för stoffe som har gått bort..

han hade iallafall vila igår pga att jag var helt slut efter dagen, men idag blir det ett dressyrpass. ska rida massor med lösgörande övningar och få han att jobba lång låg. blir mycket serpentiner med volter i bågarna och lite skänkelvikningar och så.

nu ska jag på lektion så vi hörs!


packat och klart

under timmarna som har gått så har jag hunnit rida, mocka och gjort klart i stallet, duschat och packat alla grejer som ska med till burträsk ikväll. skolan börjar ju om imorgon så både jag och aktiven förflyttar oss dit ikväll.

det var riktigt fint väder att bara vara ute och skritta i idag, -11°, vindstilla och solsken! det blev en 50 miuters mysig barbacka ritt. tror förresten att han hade lite träningsvärk idag för att från början kändes han lite stel och gick inte lika mycket framåt som han brukar. men efter ca 10 minuter började han gå på som vanligt.

på tal om ingenting så måste jag bara få förklara min "kärlek" till brunstiga ston..
nu drar jag inte alla över samma kant utan den utpekade är våran d-ponny bombina. jag tror ärligt att det inte finns någon som är värre än henne i brunsten. fyfan så jobbig hon är alltså! hon är stört kär i aktiven, och nu ska ni få några exempel på saker jag veerkligen stör mig på!

♦när jag öppnar aktivens box så gnäggar hon hysteriskt
♦när jag hämtar aktiven i hagen så gnäggar hon hysteriskt
♦när jag ska ut och rida så gnäggar hon hysteriskt
♦när jag tar in dem och går in till aktiven för att ta av täcke osv så gnäggar hon hysteriskt
♦när aktiven tar ett steg ut från boxen så gnäggar hon hysteriskt

seriöst, jag håller på bli galen, ska bli skönt att fara till skolstallet nu känner jag!
tur att hon är fin att titta på iallafall.

bild på mig och bombina 2008 tror jag:)



god morgon

hejsan alla morgonpigga! jag kom just in från stallet efter att ha släppt ut häatarna. nu har jag tänkt äta frukost och sen skritta en lång sväng med aktiven, han förtjänar en lugn dag idag efter helgens prestation!

förresten, tänkte bara säga att reflexbootsen jag använder på aktiven nu är bara tillfälliga, han har balltrampat sig för tredje gången så jag kände att boots var ett måste! jag for in på royal och skulle köpa mig ett par svarta neoprenboots, men dom skulle komma in först i mitten av januari så nu för tillfället kör vi på reflexbootsen!

mer uppdatering senare idag!



från kursen

det vart väl inga super bilder, men amanda tyckte vi var svåra att fota idag haha. det är bättre än inget iallafall:)

bilder

nu kommer ett smakprov från dagen, någon som vill se fler?



mohaha

Hej! Jag tänkte bara berätta lite grejer om IDA
♥Hon är kort:*
♥Hon är ganska kaxig haha..
♥Hon är duktig med busiga hästar!
♥Hon är väääldigt snäll!
♥OCH sista men inte minst, hon gillar mig väääldigt mycket♥
/hemlis


världens bästa

hoppningen idag gick långt över förväntan. han var lugn och fin men samtidigt bra energi och lite sådär pigg mot hindren som jag gärna vill att dem är.
vi hade fyra studs som han klarade utan problem, han som bara hoppat det en gång tidigare! men denna gång var han mycket kvickare i benen och bjöd bättre framåt genom studsen.
vi hade även ett räcke med tre galoppbommar före som han också klarade galant och det har han aldrig provat förut. blir så stolt över lillen!
sen hade vi en linje med ett räcke och en oxer som han klarade bra också, dock tvekade han lite på oxern en gång men ärlig som han är så hoppade han ändå. dock så orkar han inte hålla galoppen på linje så det blev trav istället, men det är något vi för träna extra på!
galoppen i allmänhet behöver ju stärkas mycket så han orkar hålla ett bra grundtempo och så småningom börja kunna reglera galoppen lite.
vi gjorde sedan en bana av det hela som gick bra till en början men sedan blev han så trött i huvudet av allt nytt och all galopp så att han började protestera med lite sparkar osv, men tog banan i trav en gång och sedan tyckte både jag och sara att det räckte för honom så då avslutade vi där! är jätte stolt över honom och är verkligen super nöjd med helgen, tänk så fort han lär sig. han försöker alltid och gör sitt bästa, älskade lilla häst!♥

amanda fotade lite också så det kommer nog någon bild när hon har skickat dem.
här är en liten skiss på hur det såg ut, nästan lika fin bild som igår, hoppas det är någon som förstår iallafall..



hoppning

har just ätit och ska bege mig ut i stallet för att mocka och göra klart för att ta in hästarna. jag har fått huvudvärk nu som inte alls är särskilt passande, men ska lägga mig tidigt igen och hoppas på att de onda är borta imorgon då det är dags för hoppning. 
jag hoppas även att han är lika fin imorgon som han var idag, och att det blir någon slags lydnadsbana för det är väldigt nyttigt för honom för tillfället då han har blivit lite mer "jag kan själv" både föra och efter hinder.

men nu ska jag ta och he mig ut så hästarna får komma in någon gång, hörs imorgon!

så underbar

nu är jag tillbaka efter dagens markarbetspass som gick riiiiktigt bra. när han är i maegen (som han varit i 4 gånger) så brukar han bli lite spänd och "tillbaka" mycket pga väggarna, sen blir det ju lite stressigt med massa hästar runt i kring också. 
men fy så duktig han var idag, riktigt fin och inte alls särskilt spänd. han har ju fortfarande lite problem med galoppen men den jobbar vi på. han satte kavalettin super och även de andra travbommarna med, men kavalettin kändes bäst faktiskt. han har aldrig klarat av så många kavaletti heller, han brukar inte hitta takten och ta 2 i taget och trampa på den tredje osv så är super nöjd över dagen!

vi hade halta kavaletti på ena långsidan och vanliga travbommar på andra. på kortsidorna hade vi en upphöjd bom och andra sidan travbommar på böjt spår. på slutet satt vi ihop det till en liten lydnads bana, riktigt bra övning enligt mig! 
har försökt rita hur det såg ut, men minns faktiskt inte hur många bommar vi hade haha, men en mer eller mindre på ritningen gör väl inget..
dom röda prickarna ska föreställa konor, vi började på dem vanliga travbommarna, red genom konorna och sedan till den upphöjda bommen, genom konorna igen och till kavalettin, vidare genom konorna till travbommarna på böjt och avslutade men de travbommarna.

kommer film på detta senare!

spilt träning

ikväll står aktiven i en spilta bara för att se så att det inte är några problem, imorgon måste han stå i spilta eftersom det är de ända som finns ledigt på ridhuset. men det verkar då inte vara några problem så vi kör på det.

det blir att lägga sig tidigt ikväll med tanke på att jag måste upp klockan 06.00 för att fara hemifrån vid 7. har iallafall redan packat allting så det slipper bli så stressigt imorgon. 

kvällens plan är att duscha nu, gå ut och se till så att allt är bra med aktiven, se tv en stund och sedan gå och sova!
skriver imorgon om hur det har gått, kanske det är någon som fotar så det blir några bilder, får helt enkelt se.


djupsnö

dagens ridpass vart lite dressyr i djupsnön (ca 15 min intensiv ridning), skrittade sedan ca 1 kilometer efter vägen.
det har snöat så otroligt mycket nu senaste dagarna. här är det iallafall 80 kanske 90 cm snö bara på ridplanen som pappa skottade förra veckan.. men det vart ett bra pass men tanke på att jag ville trötta ut honom litegrann innan morgondagens kurs.

vi ska fara på en markarbete/hopp kurs nu lördag och söndag som hålls på ridhuset för sara vidman. det blir våran första kurs faktiskt, så det ska bli spännande!

nu måste jag börja göra mig klar innan mamma hämtar mig, hon ska skjutsa mig till burträsk tvärt så jag kan hämta lite grejer som jag behöver till kursen i helgen. gör kanske ett inlägg senare om morgondagen.

här har ni en bild på lilla flocken.

nu försöker jag igen

hello, nu har jag alltså startat en ny blogg som jag ska försöka hålla vid liv på egen hand.. får se hur det slutar.
men iallafall så kommer jag precis som tidigare skriva om aktivens träning, utveckling, mål osv. kommer väl skriva lite allmänt om hur mina dagar ser ut och även litegrann om våra ponnysar wirex och bombina!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu