jc - dålig uppdatering

Dålig uppdatering idag, Sam fick vila och ikväll blir det fest! Därför är detta mitt sista inlägg för dagen.
Ha en trevlig valborgs!

haha bjuder, en bild från då vi var i fjällen med klassen.

ida- valborgs

Idag är det ju valborgs och jag gör ingenting, eller jo jag är hundvakt åt min brors hund Nitro. Kvällen kommer jag tillbringa med mina två bröder, deras barn, pappa och carina. Blir nog bara ta det lugnt, grilla osv antar jag, men det funkar det också. Jag hade ju egentligen tänkt rida wirex litergann men jag har faktiskt ingen ork till det då jag fortfarande är väldigt förkyld. Det blir istället att ladda upp sig och försöka bli frisk tills på onsdag då jag far tillbaka till skolan och ska träna min plutt som väntar på mig på skolan. 



jc- kort dag

Idag blev en kort dag i skolan.
Igår skrittade jag Sam på asfalten i ca 1 timme och han var oerhört pigg.
Har inte riktigt bestämt mig om han ska få vila idag eller inte, så ska vänta ett tag och se. :)

jc - bilder del 4

Nu bjuder jag alltså och visar lite failbilder från gårdagens hoppning:


Egentligen inte jätte failade bilder utan bara allmänt fula :D

ida- busig aktiven

När jag longerade aktiven så var han oroväckande lugn till en början, han brukar ju alltid vara lite springig när man börjar men han gick så lugnt och fint. Jag väntade bara på att han skulle explodera.. Jag hade rätt, när jag hade longerat en stund och skulle sätta han i galopp så kom de. Han hoppade och sparkade bakut och galopperade snabbare än snabbast. Men han lugnade så småningom ned sig och vart lugn som han brukar bli efter en stund. Bytte sedan varv och då vart han busig igen, han hoppade och sparkade bakut typ 5 gånger minst men samma sak där så lugnade han ner sig efter några minuter. Han var en riktig buse idag, för han såg så himla nöjd ut när han busade på som han gjorde, tror det är det fina vädret som smittar av sig! 

Jag ska snart iväg till skolan och plocka in hästarna, har redan gjort klart i stallet så det är bara att ta in dom. Måste förresten packa så pappa slipper vänta på mig när han kommer hit. Jag har tänkt försöka rida wirex lite medans jag är hemma nu så kommer nog skriva mest om honom dom kommande dagarna. 

Han får även stå för kvällens bild!


jc - idag

Har sovit härliga 10 timmar inatt! Välbehövligt må jag säga och då jag vaknade fick jag skjuts till ersmark.
Sitter nu och väntar på maten, går sen ut och mockar och fixar höpåsar och sådär och senare far jag ut med Sam en sväng. Han hade tydligen inte velat bli fångad i hagen idag så får väl se om det är dags för den perioden nu.. :)
bara för att jag diggar bilden!

jc - bilder del 3

Några bilder från då jag fick prova Sara Vidmans fina häst:


ida- super härligt

Oj så fint vädre det är även idag, blir nog att sätta sig i solen efter jag har ätit lunch. Som jag skriv igår så blir det ju longering för aktivens del idag, ganska lämpligt med tanke på att jag är så jäkla förkyld. Det sticks och rinner ur näsan, jag är hes och allmänt slut. 
Ska iallafall käka nu och senare bege mig till stallet igen!

bjuder på en bild på en trött och svettig aktiven.


jc - åker iväg

åker snart iväg och sover borta. är riktigt, riktigt trött efter mina få sov-timmar. Har inte lyckats sova något idag heller.
Imorgon åker jag direkt till ridhuset och hjälper Frida och sen hem och far ut och skrittar Sam. Blir ut på asfalten så länge vädret tillåter. Ser strålande ut för tillfället med sol hela dagen.
Imorgon kommer även två delar till från dagens ridning. Lite failbilder samt några få då jag sitter på Saras fina häst. :)

ida- hemma

Äntligen hemma igen, det blir en tidig kväll ikväll då jag typ håller på bli sjuk. Är iallafall väldigt förkyld, så är helt slut. Hoppas det går över fort, jag har inte tid att vara sjuk...
Jag kan ju faktiskt besätta att en av skolans hästar (Honören) har sprungit ett lopp i umeå idag och han slutade som 7a och hade tydligen gjort ett bra lopp,  duktig lillskit! Jag lindade av honom benlindor osv och gjorde honom klar för natten. 
Nu ska jag iallafall se tv och bara ta det lugnt, vi hörs imorgon!

jc - bilder del 2

Nu kommer lite bilder från själva hoppningen:
fina bakbenen!
Någon favorit bild? :)

ida- snart igen

Kom hem för en stund sedan och har hinnit äta osv. Det blev somsagt motion idag, joggade ca 6km och han var riktigt lugn och fin. Det började dock regna när vi var ute, men det gjorde inte så mycket då det var rätt så varmt i luften. Jag ska dit snart igen och ge dem kvällsfodret, funderar även på att putsa lite grejor, har ändå inget annat för mig då jag är helt ensam i buträsk..



jc - sofias tycke

Här har ni en länk till Sofias tyckte om Sam :) och om ni inte vill läsa det kan ni ju kika in på hennes blogg och läsa om hennes fina pållar :)
http://olinlundmark.blogg.se/2012/april/sam.html#comment
Fin bild på dem två :)

jc - bilder del 1

Bilder från framridningen:

jc - trött och glad!

Är hemma från ridhuset nu, var där och tränade på Sofia och Sara! Sam var riktigt, riktigt pigg och bockig i början och sköt en massa rygg haha, kul att han var så glad. Vår premiär hoppning ute. :)
Vi började med studs som gick bra och sen lite enkel hinder. Hoppade upp till 1 meter och han hoppade huuuuuuuuur bra som helst - tagga vännäs!
Åker in nästa helg oxå och tar några språng då också. 
Sen fick Sofia jogga av Sam lite och får väl se om hon skriver något om vad hon tyckte om han på sin blogg, och jag fick trava av Saras stora Obi! Jätte fin häst! Oerhört lydig och kändes inte alls lika stor som jag trodde de skulle vara, förutom galoppen då hehe. Men mycket trevlig häst.
Sam fick sig även årets första bad, spolade av honom och schamponerade ben, man och svans. :)
Bilder från dagen kommer senare.
nu ska jag sova, blev 3,5 timmar inatt för jag körde igår kväll och kom hem vid 4!


ida- 12,5°

Oj så skönt väder det är idag! Jag är nu hemma igen efter att ha släppt ut och mockat osv, jag har hunnit äta lunch själv också. Idag blir det en motionsrunda med aktiven som jag nog skrev igår, blir nog en ganska lång sväng i det underbart fina vädret. Jag ska även försöka städa sadelkammaren litegrann, får typ panik för att det är stökigt där..
Har inte mycket mer att skriva om just nu så det blir väl mer uppdatering efter jag har ridit!



ida- godnatt

Nu är det sova som gäller, ska upp 7 imorgon för att fara till stallet och släppa ut alla hästar mocka osv eftersom jag jobbar i helgen. Vi hörs när jag kommer tillbaka från stallet, godnatt!

ida- underbar häst♥

Gick ut i stallet vid 1, mockade och gjorde klart. Skrittade sedan upp på ridplanen med aktiven för att rida lite dressyr. Kände att det skulle vara skönt att rida igenom honom lite, men när jag började rida fram så var han jääätte pigg och ville inte alls samarbeta. Jag höll på bli arg eftersom inget fungerade så då skippade jag dressyren och lät han trava runt på fyrkanten, lite snett igenom och halvt igenom. Började sedan galoppera och då var han super pigg och bockade i fattningen men lugnade sedan ner sig. 

Jag bestämde mig för att galopphoppa över ett räcke på 50 cm som stod framme sedan i tisdags. Sagt och gjort fattade galopp, galopperade mot hindret och fick perfekt avstånd mot och han hoppade utan minsta lilla svårighet. Han landade i vänster galopp så jag red på en u sväng mot räcke nummer två bara för att han faktiskt hade så himla stadig galopp. Samma visa där, han galopperade hur stadigt och fint som helst mot, hoppade super fint och landade i höger galopp så jag vände tillbaka på räcket jag startade med. Han höll samma fina galopp och hoppade med enkelhet över räcket igen. 

Detta betyder att vi har galopperat en trehinders bana idag, dock låg ju allt på 50cm bara men han bröt inte av en enda gång och det är första gången det händer. Jag blir så barnsligt glad när jag känner att det faktiskt går framåt haha jag älskar min häst♥

Gav mig iallafall på en gång efter dom tre skutten och så for jag runt travslingan och travade och skrittade av honom. 
Imorgon har jag tänkt rida upp mot forsnäs och jogga mest hela vägen, det förtjänar han att få göra efter denna dag av galopperande. 



jc - ansvar eller ej?

Har funderat på detta med hästar och bilar på samma vägar många gånger. Majoritet släpper inte ens på gaspedalen då de ser en häst, och jag har lagt märkte till att det ofta är medelålders som håller kvar.
Många brukar säga tvärt om, men ofta är det ungdomarna som saktar ner och gammelfolket, med det senaste nämnda brukar ju köra sakta endå ;)
Jag har som sagt en väldigt trafiksäker häst, men olyckor händer endå. Många tycker väl att man kan hålla sig borta från vägarna men jag och min häst har ju lika stor rätt att vara där.
Jag är noggrann med att ALLTID hälsa/tacka då någon saktar ner, och ska vi vända på det hela så "hatar" jag även dom som inte tackar då man faktiskt gör det. Framför allt om man har en nervig häst anser jag att man ska vara noga med att visa sin uppskattning om bilisten saktar ner.
Vad jag förstår är det alltid bilisten som har ansvar om det händer någonting, vilket såklart kan vara olyckligt i vissa fall då saker kan hända endå.
Kommunala färdmedel, bussar i detta fall är också väldigt dåliga på att sakta ner. De glor på en som om de lika gärna skulle vilja köra över en och funderar inte ens på att sakta in. Inte då dom jag mött.
Men lastbilar är betydligt duktigare och försöka minska farten lite iaf, och dessutom är de trevliga och hälsar alltid tillbaka då man vinkar eller nickar.

jc - asfalt

Blev litet varierat pass idag men mesta dels blev det skritt på asfalten på stor vägen. Bra för benen och för att möta lite bilar :) Skönt att Sam är trafiksäker för det är inte många som saktar ner! 
Han har alltid varit väldigt trygg i trafiken, från timmerbilar till moppar. Han hade en liten period för en vecka sen typ då han tog det lugnt och vilat länge och var lite för explosiv, så då passade han på att få lite utbrott och skyllde på bilen haha.
Skrittade iaf cirka 30 minuter och for sen och galopperade lite efter bya vägen. Men går bara på några ställen då det är mjuk och väldigt oberäkneligt underlag på de flesta ställen.

jc - inte min tur ...

Som vanligt då jag planerat in saker och är jätte taggad blir det strul. Idag påväg hem gick en av upphängningarna till bränsletanken till bilen av. Ingen större fara, förutom att den är ju inte körbar i dags läget och kanske ganska trixigt att fixa. Behövs nog nya grejer i alla fall.
Så jag hoppas på att få låna en bil imorgon så jag kan åka och hoppa endå...
Nu går jag ut i stallet, senare än tänkt pga bilen då jag blev stående ett tag, mockar och drar sen ut på en barbackasväng med Sam! Blir antingen efter asfalten eller innöver - tror dock det är världens lerbad där.

ida- vad säger ni?

vilken färg tycker ni aktiven passar bäst i, blå,röd,vit eller brun?



ida- till skolan

nu ska jag till skolan och släppa ut min häst. det lutar ett motionspass idag, men får se vad jag hittar på nu uder dagen. måste skynda mig nu, hörs sen!

jc - did you know?

♥ Förut var vi sugna på att betäcka Poccis, tyvärr blev hon ju aldrig bra. Men det hade varit oerhört kul med en mini-Poccis!
♥ Poccis hade världens test period med mig några veckor efter att jag fått henne, jag grät varje ridpass för att hon vägrade gå framåt haha!
♥ Hon hade problem med hoppningen, men om hon vägrade ryggade jag henne några meter och då hoppade hon vad som helst!
♥ Hon gillade inte några djur, Jappis funkade efter några år men hon hatade smådjur och hade lätt kunnat stå själv för det trivdes hon med!
♥ Poccis var min allra finaste och bästaste vän! Vi kände varann utan och innan.
♥ Jag har en tatuering där det står hennes namn och datumet jag fick henne. Fick den i present då jag fyllde 17!

jc - KUNG

Kul att Ida ÄNTLIGEN fixat de där internet:et hon pratat om i månader ;) Nu blir alltså uppdateringen på topp förhoppningsvis :)
Kom just in från stallet, borstat på Sam länge och noga och tagit en kort prommis genom byn. Pigg och glad som vanligt!
Normalt brukar de ju få gå ut igen men idag var då vädret så himla tråkigt så tror att det hellre står inne och myser!
Imorgon far vi ut i skogen om underlaget tillåter, blir ju knappast torrare av allt detta regn så:)
På lördag åker vi in och hoppar och jag kunde inte vara med laddad! Ska prova rida på det raka bettet och se om det kan göra någon skillnad just i lydnadshoppningen! Jag hoppas även på att kunna premiär rida ute på vår fina, fina utebana :)
Jag och Sam, Ida och Dodde på KM:et 2010

ida- förresten så..

har jag anmält mig och aktiven till träningstävlingen den 17 maj! blir då att hoppa 80 cm. är rätt så peppad nu efter gårdagen! tror han kommer klara det fint♥



ida- internet

nu har jag fixat internet till lägenheten så nu kan jag uppdatera bättre igen! 
igår hoppade jag ju med aktiven, hoppade en bana på 6 stycken hinder. började med att hoppa fram på ett räcke på 50cm en gång i båda varven, sedan hoppade vi en linje två gånger på samma höjd. höjde sedan upp och hoppade hela banan på 70 cm och det gick som en dans. han var jätte lugn och hade en bra bjudning mot hindren, lyssnade på mig fullt ut och var bara superfin. 
höjde sedan upp banan på 80 cm och tog den en gång, lika fin då som innan. tvekade lite några meter före en oxer men behövde bara hålla om lite mer så hoppade han ändå. dock petade han räcket in på linjen med vänster bak men det är ju inget att bry sig om, dels har vi aldrig hoppat en 80 bana tidigare och sen så är han lite långsammare med vänster bak.
är iallafall super nöjd med honom från gårdagen huvva så fin man kan vara det gjorde verkligen min dag, lever på det än haha. 

idag har vi bara tränat bugningar osv pga underlaget och vädret. han ville bara komma in i stallet, inte konstigt med tanke på att han har stått utan täcke hela dagen och var jätteblöt och kall. jag har ju varit på kdrf hela dagen så jag har inte kunnat täcka på honom heller stackarn. men lika nöjd var han för det, han fick ju sträcka ut ryggen och äta några godisar haha. ska ju ändå jobba i helgen så han kommer gå resten av veckan. 

gammal bild från då jag började rida aktiven på skolan!
amanda&scotten jennifer&lobo emma&ivan jag&aktiven

jc - tävlingar

Nu har jag börjat komma igång lite med tävlingar igen. Riktigt taggad på att få Sam till samma tävlingsform han hade förra året. Såhär ser det alltså ut nu:
v.17 Träningstävling KDRF LB/LA
v.19 Regional hoppning VännäsRF LB/LA
v. 21 Lokal hoppning KDRF LC/LB
Sen får vi se hur det går, detta är vad jag är anmäld till just nu. Men vill också fara på meeting på SURF v. 22 och rida LB/LAx2 :)

Två bilder från KM:et 2010:

Någon som överhoppade sig lite? ;)

jc - lugn dag

Har ganska nyss kommit hem från skolan. Idag blir det lugn dag för Sam vilket passade väldigt bra med vädret. Regnet bara öser ner men jag kan inte påstå att jag är ledsen för det. Regn är samma sak som när första snön kommer, oerhört roligt och faktiskt riktigt skönt. Dessutom åker ju snön betydligt fortare och det är ju bra.
Hästarna får nog gå in lite tidigare än vanligt, och ska passa på att mysa lite extra med Sam idag, kanske rycka lite mer i manen och borsta upp honom noggrant.
Se om jag hittar några grejer att smörja upp och göra fint :)

jc - my opinion

"Djur är alltid godhjärtade, men de gör allting för att överleva för de har bara sin instinkt att lita på. Inget djur blir elakt av sig själv utan det är alltid människan som gör så att de blir det."
"Ska man transportera djur/en, vare sig det är för slakt eller något annat ändamål anser jag att det borde vara väldigt stränga lagar och kontroller för att det görs rätt. Djuren ska ha pauser efter visst antal timmar och de ska regelbundet få mat och vatten. De ska ha gott om plats och god ventilation."
Jag tänker ju även på detta med djurförsök att om det kan rädda livet på väldigt många människor, även i framtiden kan det faktiskt vara så att man kan "offra" några djur.
Jag tycker inte att mindre farliga sjukdomar bör testas på djur, eftersom det garanterat kommer att komma nya tekniker och möjligheter i framtiden.
"Jag tänker ju även på detta med djurförsök att om det kan rädda livet på väldigt många människor, även i framtiden kan det faktiskt vara så att man kan "offra" några djur.
Jag tycker inte att mindre farliga sjukdomar bör testas på djur, eftersom det garanterat kommer att komma nya tekniker och möjligheter i framtiden."
Någon som har några åsikter om detta kring djurförsök/djuretik?



jc - plugg

Nu ska jag för en gångsskull sätta mig och plugga lite. Inte ofta jag gör det hemma, men vi har en riktigt rolig och intressant grej på religionen vi ska skriva en "uppsats" om. Vi håller nu på med ämnet Etik & Moral och jag ska skriva om djuretik/djurförsök. Något jag är väldigt intresserad av och tycker är kul.
Ska sätta mig och försöka hitta lite vad olika religioner anser om detta för att lägga mig lite på MVG på detta område.
Roligt med såna här sakar :D
min älskade katt Molly får stå för bilden idag, hon fick avsluta sina dagar 10 maj 2010
och lever gott i katthimlen idag, snart två år sen ♥

jc - pigg sampi

Trodde Sam skulle vara lite trött efter gårdagen "mördar"pass men han var lika pigg som vanligt och kändes oerhört spänstig och fräsch i kroppen. Skrittade ut barbacka och på hacket i det uuuuunderbara vädret och blev även att ta några korta galopper med en nöjd ponny.
Imorgon ska han få en välförtjänt vilodag. Och verkligen bara göra inget :)
Fredag: Uteritt, lösgörande lite lugnt.
Lördag: Hoppning(!!!!!)
Söndag: Jogging
Skruvade förresten även bort broddarna ikväll - så härligt. Nu är det vår på riktigt tycker jag, och det verkar ska fortsätta vara varmt!

jc - student

Idag hade vi nationella prov på skolan bara sen åkte jag till stan med en kompis och försökte hitta en student klänning... Har paxat en så får väl se om det blir något köp eller inte haha...
Underbart väder idag och ska snart gå ut och mocka, efter middagen ska Sam få sig en promenad och bara ta det lite lugnt och imorgon blir det nog en vilodag.

ida- hoppning

idag väntar ett hoppass efter skolan om underlaget tillåter. det blir då att hoppa en liten bana på 70 och eventuellt 80cm beroende på hur han känns. tidigare i veckan har han bara gått motion och själv hoppat över några läskiga vattenpölar haha.

vädret är ju underbart idag faktiskt riktigt varmt så min häst går utan allt idag. han har förresten stått utan benlindor i snart en vecka nu och hans gallor är inte helt mjuka men ändå så att det inte gör något. han visar då ingen hälta eller stelhet så vi fortsätter utan lindor så länge det går bra! nu blir det ju somsagt så varmt under lindorna så han tappar hår, så det är ju super att det än så länge funkar utan.

öppethus tävlingen är nu flyttad till den 12maj pga underlaget osv så nu har vi lite mer träningstid på oss. dock funderar jag på att hoppa 80 istället för 70 för att träna inför 17maj på kdrf, men får helt enkelt se hur han beter sig då det var ett tag sedan vi hoppade "seriöst".


jc - anmält

Mina anmälningar

StarttidRyttareHästKostnadStatus
Kågedalens Ryttarförening - KDRF lokal hoppning ponnyAnmälningsöversikt
2012-05-27 Jennifer Canborn Sam 130,00 kr Registrerad Info
Vännäs Ryttarförening - Ponnyhoppning med Div 1 omg 1, Vännäshoppet och Mountain Horse Pony CupAnmälningsöversikt
2012-05-12 Jennifer Canborn Sam 110,00 kr Registrerad Info
Äntligen något att se fram emot! :D

jc - sur-väder & ridhus

Just hemkommen från ridhuset :D Var då där rätt dag, jag är inte den som gnäller över att rida ut i regn, men tyvärr är det knappt möjligt nu eftersom vägarna är sönderlerade typ ... Så det var ju bra att jag valde att åka in i alla fall.
Sam var pigg och glad, red på det raka bettet och det  funkade jätte bra idag. Lite, lite långt men en strl mindre blir nog för litet.
Hur som, började skritta och trava fram honom och sen korta sträckor satt jag mig ner och satt honom ordentligt på bakbenen innan han fick jobba på mer framåt igen.
Största fokuset idag var galoppen, tränade mycket förvänd galopp något han hade betydligt jobbigare med idag är senast. Man märker hur fort han tappar styrkan i galoppen och det är ju den som han alltid haft svårast för.
Han hade bättre rättvänd höger, men bättre felvänd vänster (?) och det är ju lite underligt. Men som sagt jätte duktig och kämpade verkligen så det är jag nöjd med.
Sen började vi lite förberedande för galoppombyte. Han blir rätt springig men han var både lite trött och var spänd då han inte förstod / orkade men försökte endå och det är bra tycker jag.
Sen avslutade jag med att under korta sträckor igen sitta ned och plocka upp honom i form och sätta han på bakdelen. Sen fick han trava av lång & låg!
Efter jag var klar plockade jag av all utrustning och lät honom gå lite själv i manegen och rulla sig (4 gånger dessutom) men det var han välförtjänt av. Sen promenerade vi runt i kanske 20 minuter och myste.
Ett tag sen jag lastade honom själv men det gick rätt bra, han var lite tveksam men då han väl gått in skulle han aldrig komma ut igen och det är skönt :)

jc - får se

Kom hem för 20 minuter sen kanske och ska ut i stallet nu och mocka och fixa lite. Är ännu inte bestämt om jag åker in till ridhuset idag men hoppas på det, för molnen börjar se väääldigt tunga ut nu :)
Om det inte blir så far jag ut en sväng i skogen istället och hoppas på att snön försvunnit för nu orkar jag inte bara sitta efter vägen längre.
Om jag ska till ridhuset ska jag prova rida på det raka bettet så kan även mamma kolla det lite och se vad hon tycker.
Om de så blir så åker jag dit vid 2 skulle jag tro! :)
fina Jappeloup♥

jc - planer

♣ Har bestämt mig för att åka till Vännäs v. 19 och tävla, men jag åker bara en dag och då på Lördagen och hoppar LB/LA. På söndagen var det så knöligt med klasser och dessutom ganska dyrt så jag avstår.
♣ Har lite planer för min och Sams framtid, mer än så säger jag inte men det kommer ni få ta del av när det är dags. :)
♣ Om vädret beter sig så åker jag in på ridhuset imorgon efter skolan och trimmar lite! Kommer jobba lite med den förvända galoppen :)

jc - det raka

Skulle ju ut i skogen idag med Sam men låg massa snö så det gick inte. Fick bli ett lugnare pass efter vägen (så lugnt det gick med räser ponnyn) och tyvärr blev jag ganska besviken på bettet. Han släppte det väldigt mycket och jag fick inte det jämna stödet jag vill ha.
Men det är svårt att utvärdera efter bara ett pass så ska rida med det några gånger till innan jag bestämmer mig om det är något att ha!
På lördag har jag iaf bestämt mig in och hoppa - inget bokat och hopptiden låg på en bra tid!

jc - nu...

... drar jag ut och rider! Uppdatering sen och håll tummarna för att bettet funkar bra :)


jc - införskaffat bett

Har nu utökat min bettsamling igen. Tvär for på royal och kikade på lite raka bett. Eftersom pelhamet har blivit alldeles för skarpt för min buse (vilket är positivt) så tänkte jag pröva ett rakt. På pelhamet brukar jag oftast bara ha tygeln i övre ringen och då blir det ju LITE liknande så. Han har tyckt om både pelhamet och kandaret som det är rak stång på så!
Planen är att det förhoppningsvis ska vara lite skarpare än det tredelade och ska användas i skogen och ev lydnadshoppning.
Ska pröva rida på det idag så ni får väl göra sen hur det gick :)
Blev även ett par rid-sockar, köper alltid det nu för tiden och har hur många som helst haha! Tur att det är en förbrukningsgrej.

jc - att rida utan stigbyglar...

...är verkligen underskattat!
Gjorde det idag efter att han var framtravad och det är otroligt hur mycket mer man kommer åt och orkar sitta emot. Man kommer ner ordentligt i sadeln och jag tycker man kan känna takten så mycket bättre.
Detta är något jag ska bli bättre på. Brukar göra det då och då men ska försöka minst 2-4 gånger i veckan iaf.
Då ska jag plocka bort dem helt och så får man plåga sig själv och rida lätt utan under framtravning - avtravning. 
Tycker sånt är rätt kul, man känner sig alltid så duktig efteråt haha!

jc - en jäkla massa power

Hej! Har varit ute sen kl 5 och inte haft någon tid över till datorn överhuvudtaget faktiskt.
Nu har jag gjort ett litet upplägg för att få igång Sam ordentligt igen, varannan dag kör vi ett intensivt pass, kort men krävande. Och varannan ett längre men lättare pass, där jag mest fokuserar på att få han avslappnad och mycket jogging.
Idag vart ett intensivt pass. Ibland då Sam varit oriden så kan han bli lite "okänslig", jag vill ha en häst som lyssnar direkt framför allt framåt - inte 2 steg senare. Så tog ett dressyrspö med mig ut och satt och jobbade fram och tillbaka på vägen. Dagens fokus: Tryck och på bakdelen.
Behövde inte spöet överhuvudtaget eftersom han var så laddad men det är bra att ha i handen ibland för sin egen skull.
Hur som, jobbade mycket i traven med övergångar, typ trav-halt-trav och varje gång jag satt igång i trav så ökade jag första 5 stegen för att sen göra en halvhalt och bara samla upp honom för att få han på bakdelen och det funkade super bra.
I galoppen jobbade jag trav-galopp-halt-trav-galopp-halt osv. Samt att få en lite högre form i galoppen då han gärna ligger lite på framdelen. Även här var att sjukt fin, fick några jätte fina övergångar.
Haha en gång råkade jag peta lite med spöet och rumpan och då gjorde han värdens bock och bytte klockrent galopp! :)

jc - hemma

Nu är jag hemma. Igår blev en lugn kväll med film i flera timmar. Bland annat såg vi "The exorcism of Emily Rose" som faktiskt var helt okej! Allt skräckis, vill ni se en riktigt äcklig film så är det "The last exorcism" ni ska se haha.
Klev upp kvart över 10 idag och åkte till SRK och kikade på lite hoppkurs. Alltid kul men blir alldeles för sugen på att hoppa själv... Nästa helg ska jag banne mig in med Sam!
Ska städa lite i mitt rum sen går jag ut och mockar och far ut en sväng med Sam, ska försöka galopp-jobba han lite idag och det blir nog med pelhamet tror jag :)


ida- piteå

har vaknat för en stund sedan och snart ska jag skjutsa emma till busstationen. kring 5tiden så ska jag hoppa på bussen till piteå och fara och se in flames med sven och en av hans vänner. kommer nog hem ganska så sent skulle jag tro.. så vi får nog höras mer imorgon !



ida- ep

dagen har bestått av stallpyssel och bara tagit det lugnt. senare kom emma hit och vi har bara softat och bastat osvosv, har verkligen inget att skriva om nu när jag inte har aktiven så vi får höras när jag kommer på något vettigt.

bild på emma och hennes fina ponny jeltsin!

jc - tips

När jag höll på att fixa lite i sadelkammaren i vintras och möblerade om lite och sådär visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med alla mina benskydd, eftersom jag har fullt med benlindor också tog liksom allt så himla mycket plats.
Jag kom på att då jag var liten hade jag en nät"grej" (bild kommer) så är perfekt att lägga grejer i.
Tog ut den och kollade och benskydden passade jätte bra i sina hål. Jag hade tur och hade rätt antal hål som benskydd + ett för boots.
SÅ det är verkligen jätte smidigt och man slipper ha grejer inslängda i skåp eller bara på hyllor och ta massa plats.

jc - skitväder

Igår snöade det som bara den och nu regnsnöar det för fullt. Omöjligt för mig att rida idag då Sam inte har några sulor - trist.
Ska iväg till ridhuset på ett tag och hjälpa Frida och ikväll åker jag bort igen. Men nu ska jag springa ut och mocka!

ida- HISSAR OCH DISSAR

jag dissar dom dubbla nosgrimmorna, har aldtig provat dem själv men jag tycker faktiskt att dom är rätt så fula och ser inte riktigt meningen med dom. dem har väl samma effekt som en remont eller aachennosgrimma. tycker iallafall att den verkar en aningens överskattad. 
BILD FRÅN GOOGLE



jag hissar däremot remontnosgrimmor, det funkar superbra på min häst. håller bettet på plats och ligger bara som ett litet stöd. behöver knappt spänna åt den, utan jag har den rätt så lös men den hjälper ändå till en hel del. det är inte heller en särskilt fin nosgrimma men den har en bra funktion!



wirex

eftersom jag nu är hos pappa över helgen och aktiven är kvar i burträsk så hade jag tänkt ta ut wirrex en sväng. som jag sagt tidigare så blir han så glad av att få komma ut någon gång. blir då skritt och lite trav bara efter vägen, nu ska jag äta frukost och sedan göra nåt vettigt!

ida- ♥

finaste på jorden♥

jc - bilder

kul att sitta och redigera (över) lite ibland :)
bus♥

ida- motion

slutade skolan klockan 12, åt lunch och begav mig direkt ut i stallet för att göra klart allt och rida. jag lyckades faktiskt lägga upp en tidsplan för att hinna med allt jag skulle, och det gick som en dans. jag hade mockat, fyllt hö och kraftfoder, borstat, ridit, svampat av och släppt ut i hagen igen på 1.5 timme är faktiskt lite stolt över mig själv haha. brukar i vanliga fall vara väldigt seg i stallet, jag är inte alls stressad utan gör allt noggrant och lugnt. så det brukar bli ca 1 timme längre än tänkt i stallet oftast.

red iallafall en motions runda runt risnäs, han var pigg men skötte sig fint ändå. han har varit riktigt trevlig genom hela veckan så jag är helnöjd!



jc - dagens ridpass

Idag valde jag att fara ut och låta honom galoppera lite, han hade stått och käkat på sin boxvägg inatt och det tyder ju på extrem rastlöshet så nu prövar jag att sätta igång honom och hoppas på att han inte blir förkyld igen. Gick i alla fall rida inöver, det låg lite snö på vissa ställen men med lite fart gick det bra haha!
Jobbade inte speciellt med honom utan lät honom bara rulla på i alla gångarter. Lät han galoppera av sig lite och det uppskattades väldigt mycket.
Imorgon ska det tydligen bli snöstorm igen, men hoppas att det inte lägger sig för mycket på vägarna så det kanske går rida endå med lite tur.... Inte så taggad att åka in till ridhuset redan eftersom han inte är så igång.
Hade i alla fall med mig kameran ut i stallet så här kommer lite "dagens outfit". Är inte sån som använder speciellt dyra grejer men tycker om att matcha och ha fint endå.
visst blev han fin i pannbandet?!

jc - idag har jag...

mockat, sopat, gjort höpåsar och fixat kraftfoder... :)
som alla andra dagar haha!

jc - ut i stallet

Kom hem för en stund sen och ska ut i stallet nu. Mocka och sådär sen blir det ut en sväng med Sam, förmodligen efter byavägen eftersom det fortfarande är snö inöver.
Lite dålig uppdatering för jag sovde borta igår. Och samma sak gör jag även ikväll. Ska börja igång med Sam ordentligt nu för han är ej förkyld längre och börjar vara rätt odräglig igen.
Var ute och gick en sväng igår och då kastade han sig och höll på 2 gånger, skvättig för en bil vilket han ALDRIG är, men när det finns lite för mycket energi så kan han inte riktigt hålla sig på backen och det förstår jag nästan. 
Idag kör vi med sadel tror jag första gången på typ 2 veckor för idag är han garanterat pigg.
Något speciellt ni vill se/läsa om?


ida- ursäkta mig

riktigt dålig uppdatering.. men nu är jag tillbaka i burträsk och har inget internet, men ska försöka fixa det idag.
veckan har bestått av dressyr, markarbete och skritt han har skött sig jättefint under alla pass faktiskt. jag har även varit ganska upptagen med körkortet så han har inte gått alla dagar tyvärr, ska även ha en körlektion idag men ska försöka hinna rida före det!

förresten så ska jag och aktiven tävla hoppning den 5/5, vi ska ha en minitävling på skolan på öppethus så det blir ju perfekt. det är absolut inget seriöst men det kommer vara precis som på en tävling. vi ska hoppa en bana på 70cm vilket jag tycker är en bra start för honom så han får gå in och känna att det är enkelt. tror der kommer bli jätteroligt för oss båda!

ska fokusera på lektionen nu men skriver mer senare.


jc - sam

ides inte göra så mycket idag. eftersom det snöat som attan och jag plockade snösulorna sist han skoddes kan vi bara sitta efter byavägen... Rätt tråkigt just nu faktiskt, men idag snorade han ingenting så han får ta det lugnt fram till iaf lördag sen börjar vi köra igång lite mer igen! :)

jc - 3 stycken

Blev tre ridpass idag. Först red jag ut efter byavägen med Sam, barbacka och på det tvådelade, han var riktigt fin faktiskt men vi tar det ju fortfarande väldigt lugnt. Blåste nå så fruktansvärt men Sam höll sig väldigt lugn och fin endå!
Sen åkte jag till ridhuset och red först Hampus, en stor haflinger som var rätt fin. Känns ungefär att rida en storhäst eftersom det är väldigt mycket häst haha! Satt ner hela passet i stortsätt och fick igenom honom i slutet kändes det som. Har ridit honom en gång förut och vi matchade varann mycket bättre denna gång.
Sen red jag även Monamie, ett sött fux sto, svenskt halvblod. Hon har ibland bra dagar och ibland mindre bra och idag hade hon en grym dag! Satt även ner på henne och fick verkligen igenom henne. Super mysig häst. Är rätt såld på henne faktiskt, jätte lätt i handen och känslig men lite egna åsikter - som det ska vara! :) Sista 10 minuterna gled jag bara runt och hade det bra kan man säga, sååååå fin!
bilder lånade från hemsidan http://www4.idrottonline.se/KagedalensRF-Ridsport/

jc - utrustning TRÄNS

Tänkte lägga upp några delar med lite utrustning, som kommer vara benskydd, benlindor, sadlar, kanske stövlar&hjälm och TRÄNS som kommer nu.


Mörk brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett.
Köpte det på börjes och är jätte nöjd över det faktiskt.
Pannbandet från hööks och lädertyglar från jacson.
Tyglarna köpte jag på en tävling och har jätte dåligt kvalité.
Tränset används nästan bara på tävling och träning.

Mörk/röd brunt träns som jag fick med då jag köpte Sam. Har en achen nosgrimma till
men har plockat bort den. Tjockt tvådelat bett.
Pannband från hööks och tyglar från samma ställe.
Tränset använder jag mest hemma, men även på tävling då jag rider LA.

Ljusbrunt träns med achen nosgrimma som jag köpte då jag hade Poccis(!!).
Synligt slitet och använder det inte så ofta, typ fåtal gånger vid dressyrträning.
Sitter ett smalt tvådelat och flätade lädertyglar. Vet ej vars något kommer ifrån.

Mörk brunt träns med pullarnosgrimma. Köpt från hööks för flera år sen och har något sämre kvalité.
Framför allt spännet till nosgrimman. Gummityglar som jag inte minns vars jag köpte men underbara.
"Bling-bling" pannband från Charlies och jätte fina delta från treadstone.
Sitter ett pelham bett på och använder det mest bara om han tagit det lugnt och ska ut och galopperas.

Svart träns från hööks. Bra kvalité, köpte det för flera år sen och är fortfarande fräscht.
Sitter hackamore på och använder det bara ute i skogen då han ska joggas eller skrittas.
Finns en achen-nosgrimma i samma flätning som pannbandet.
Gummityglar från hööks och är än så länge jätte nöjd med dem.

Sen har jag lite annat hängande med tränsen, en svart martingal, tre pannband och ett par gummityglar från börjes. Lite "bra och ha saker".

Som ni ser så är jag inte en sån som köper träns för 1000+. Hööks har för det mesta levererat bra tycker jag, förutom tränset som pelhamet sitter på som blev väldigt slitet väldigt fort.
Har ävet ett svart kandar men det är ute på vift just nu.


jc - rätt tråkiga

Ganska trist att ni inte ens kan svara på en enda simpel fråga, trots att de flesta kollar in fler gånger än bara 1! 
Var ut med Sam ikväll men känner inte alls för att blogga så på återseende!

FRÅGA

Läser ni bådas inlägg eller bara Idas, eller Jennifers? :)
Skulle vara intressant att höra!

jc - idag

Idag blir det en promenad med Sam, har just varit ute och gjort stallet och går ut igen direkt efter maten.
Sen åker jag till ridhuset och spenderar kvällen där.
Får se hur uppdateringen blir, måste skriva ett tal till svenska nationella som är imorgon och vet ej vad jag ska prata om än :)
Men vet inte om det spelar någon roll, för varje sig jag lägger ut bilder, filmer eller skriver verkar någon intressera sig speciellt mycket så :)

jc - movie time

en liten film från 3 december 11.

jc - lite tävling

Eftersom jag saknar att tävla hur mycket som helst så bjuder jag på lite blandade tävlingsbilder från förra året:

jc - 5 om Sam

♥ Han blev klippt i början av året och fortfarande har ingen päls växt ut, förutom typ 2 cm längst upp på nacken.
Han är oerhört o-fotogenisk. Svår som attan att fånga på bild (främst porträtt).
♥ Han är jätte rastlös inne om han inte har något att göra (=äta).
Hela hans pass står på holländska.
♥ Hans man har jätte dålig kvalité med svansen är "to die for".

jc - kansas

Många rubriker med "Kansas" nu känns det som. Men red även lite idag då jag lika var där. Han är ju som sagt under igångsättning det är enbart därför jag rider.
Idag var han jätte fin, gjorde som vanligt skrittade fram och travade lite sen tog jag en tidig galopp och fortsatt jobba honom i traven. Avslutade med en kort galopp ett varv på volten i vardera varv sen också.
Och idag höll han sig från bus! Försökte inte någon gång alls så det var skönt och han gick fram mycket bättre för skänkel också! :)

jc - ♥


jc - svävat på rosa moln!

Idag var det alltså dags - vi har ju haft rätt mycket problem med skoningen framför allt nu senaste gångerna. Så vi pratade med vet och fick domosedan utskrivet.
Idag kom mamma hit och vi hjälptes åt, jag höll och hon sprutade in det. Det ska under tungan vilket är lättare sagt än gjort, och eftersom han är ponny fick han bara halva dosen. Första halvan (av halvan) lyckades han spotta ut lite men nästa halva gick det jätte bra och allt for under tungan, efteråt fattade han liksom inte vad som hände haha.
Vi gick ut 20-25 minuter senare och då var han TRÖTT. Haha stod och hängde med huvudet och underläppen var jäääättte hängig. Tog tyvärr inga kort då jag inte ville störa honom.
När hovslagaren kom skulle jag ju alltså få ut honom på gången - inte lätt!
Slutade med att mamma tog grimskaften och drog och jag ställde mig bakom och puttade på, måste sätt rätt kul ut. Sakta, sakta klev han ut och skötte sig exemplariskt.
Stod mest och sov, och det tog 35 (!!!!!!!!!!) minuter, rekord! Drog åt sig någon gång, orkade knappt men vi lät han ställa ner då balansen var lite sisådär ibland.
Visste inte hur lång tid det tog innan det gick ur så lät han stå själv och vila i 45 minuter ungefär och då jag kom ut vara han pigg och glad. Letade höstrån och var uppmärksam. Sopa, mockade och borstade lite och släppte ut dom just efter 2 då han var precis som vanligt förutom lite trött i ögonen. Ska ut och ge honom lite hö vid 3-halv 4 och kolla så det fortfarande ser ok ut.
Långt inlägg men, det var oerhört skönt att det gick så bra och det är något vi kommer göra 1-2 gånger till och sen prova utan!

ida- inget av

blir ingen programridning för våran del idag. aktiven är inte ofräch alls men är fortfarande lite svullen, och dessutom är inte vägarna plogade och det är sjukt mycket snö nu igen, och transporten är iprincip helt insnöad. så det är fan inte meningen att  vi ska iväg idag, vi tar och satsar på den 30e istället.


jc - till ridhuset

Hej, ska gå ut nu och byta om sen åker jag till ridhuset, ska hjälpa Frida lite och sen förmodligen också rida en pålle.
Kl 12 kommer hovslagaren så blir ju ingen ridning på Sam idag. Får hoppas det går bra nu.
Men vi hörs senare!

ida- självklart

gick ut i stallet för någon timme sedan och skulle natta hästarna, borstade lite på aktiven och ser då att han är ganska så svullen i vänster bak. han var även lite varm, och det kändes ju inte så himla kul må jag ju säga. så jag satte på han täcket och gick ut en liten promenad med honom. han var inte det minsta halt, han gick på helt som vanligt så det vart ju en lättnad. så svullnaden är då från såret han fick på benet och är inget allvarligt, men beroende på hur det ser ut imorgon så får jag bedömma utifrån det om jag far och rider eller inte. 
vill bara linda in min häst med ett lager skummgummi så han inte gör sig illa helatiden..♥ NÄ nu ser vi fram emot imorgon och hoppas att det håller sig så pass bra som det är nu. GODNATT!



jc - skit väder

HEJ! Sorry för dåligt uppdatering men har varit borta hela dagen och kom hem vid halv 5. Igår blev det fest och jag somnade inte förän efter 05... Så var vaken typ ett dygn haha.
Sovde gott och länge idag i alla fall och har just kommit in från stallet, där jag mockade och fixade höpåsar och sådär.
Tar in hästarna från detta skitväder kl 20 då jag och Sam ska ut på en liten prommis. Imorgon får han äntligen skor så då sätter vi igång igen.
Någon som har några tips på vad ni vill läsa om? Är ledig hela kvällen så hade tänkt uppdatera riktigt bra men då måste jag ju ha något att skriva om, och veta om det är värt eller ej :)

bild förra våren!

ida- nu börjas det

ovädret är här igen, men nu i form av snöstorm. det blåser sjukt mycket och snöar oerhört mycket på det. om det fortsätter som det gör nu så kommer jag inte rida, det är faktiskt inte ens lite roligt att fara ut i det här varken för mig eller aktiven. hästara ville inte ens vara ute idag så jag tog in dom klockan 4.. 
känns jävligt surt om han nu blir ståendes idag, då kommer han vara pigg och jobbig imorgon. det blir iallafall en miljöträning även fast han mest troligt kommer springa sig genom programmet. får försöka rida igång han ordentligt innan vi ska starta och göra det bästa av situationen.
ska iallafall gå ut och borsta lite på honom nu en stund och packa lite grejer osv.

ida- 14 april

idag är det faktiskt min födelsedag så det kommer hit lite folk och ska äta tårta och så, så jag har mycket att göra nu under dagen så ridnigen får vänta tills ikväll. blir iallafall en liten joggingtur med halsförlängare bara för avslappningens skull. vi hörs sen tjing!



ida- vi provar

aktiven har börjat tappa hår på bakbenen pga benlindorna, alltså att det blir så varmt och nästan svettigt. han fick gå utan lindor nu efter jag hade longerat honom och han har tydligen sprungit ut i djupsnön och gått genom skaren så det vart ett skrapsår på ett ställe där han hade lite hår, han var lite varm men det verkar inte vara något allvarligt. för tillfället står han utan lindor och jag har tvättat med jodopax så det är rent. hoppas nu det inte blir något strul med det där nu bara för att han står utan lindor.. men tror nog att det ska gå bra, vi hoppas helt enkelt på det. han är för busig för sitt eget bästa lillhjärtat♥

ida- active

nu har funktionär och startlistorna kommit inför söndagens programridning. min häst har fått ett nytt namn verkar det som, men lite ballt var det faktiskt haha. det ska bli så spännande och roligt att prova rida ett program med honom, är superglad över stt det vart en pay ad ride verkligen!
kommer ju dock att skippa galopperna för att han ska få känna att det är enkelt och roligt och då traven är hans klart starkaste gångart så håller vi oss till det! LÄNGTAR:D

Ryttare/kusk Häst Program
Grupp 1
Linnea Burman stryken Betty Boop LC:1
Therese Gustafsson Gemina LC:1
Victoria Öster Ceder LC:1
Ida Strömbergsson Active LC:1
Therese Gustafsson Gemina LB:1

ida- duktig häst

blev longering för aktivens del idag, han var busig till en början men lugnade sedan ner sig. lät honom trava över tre kavalettibommar som gick utmärkt, fast från början hoppade han över dom två sista tok hästen!
tränade även en stund på bugningar idag, han har blivit riktigt duktig faktiskt. så han har varit allmänt duktig och trevlig idag♥

wirex fick komma ut en snabbis han också, travade över bommarna några gånger och gick igenom lite vattenpölar osv bara för att han ska få ha lite kul. han blir verkligen superglad när han får komma ut och röra på sig gammlemannen. han har skött sig fint idag han med!

bombina, hon fick vila idag eventuellt att jag gör något med henne senare. hon har en av sina sämre dagar idag så vi får helt enkelt se.. 

nu ska ni få en liten bildbomb från dagen:D


wirex är tjockare än tjockast, men det blir det förhoppningsvis ändring på:)

jc - kansas

Som de två tidigare dagar fortsatt igångsättningen av Kansas:
Idag hittade jag alla knappar direkt och då jag skrittade försökte han faktiskt busa av mig haha. Gjorde sina kast och drog iväg men jag var snabb på att få huvudet och morrade lite på honom så gick det bra sen.
Satt en snokrem på honom eftersom han gapar väldigt mycket och fick ett betydligt jämnare och finare stöd. Tyvärr gjordes det inte föränn de sista tio minuterna för då kom han verkligen till arbete hela tiden.
Började passet med att skritta runt fyrkanten och lägga in lite volter, skänkelvikningar och halter. Gick bra förutom då han tyckte det skulle vara kul att busa till det lite ;) Sen joggade jag igång honom på volt och la in en tidig galopp för att få igång bakbenen lite. Han rids ju max 30 minuter än så länge och galopperas max 2 varv på volt i vardera varv men resten av delen är det mest trav.
I slutet sökte han sig nedåt och gav igenom på högersidan som han gärna puttar in bogen på volt, och fick e riktigt fin ställing och böjning i både nacke och kropp! Avslutade även med han att skritta av förhand (för han är inte pålitlig att skritta på långtygel än hehe;) )

jc - pernille

Dagens första ridpass blev alltså på Pernille:
Red henne även igår men idag var hon så sjuuuukt fin! Lätt i handen, god takt och satt verkligen ihop. Korsgaloppade inte lika mycket som igår.
Red mest på fyrkanten på 60 m bana. I mitten på kort och långsidorna gjorde jag en halt, där höll jag kvar tills hon slutade dra fram huvudet och bara mjuknade. Efter ett par gånger behövde jag bara sitta tillbaka och hålla kvar stödet i handen så stod hon still i en korrekt halt!
Galopperade igång på långsidorna i båda galopperna, hon blev lite stark och springig men det är inget man klandrar denna damen för!
Red sen fyra serptentiner och gjorde halt i varje byte av varv och sen snabbt igång och böjde igen, SÅÅÅ FIN.
Satt ner större delen av passet och hon är så grym då hon är som idag! Gjorde även en hel del längningar och där behöll hon verkligen takten. Avslutade lite på volt i både trav och galopp och bara böjde igenom och la sen ner henne.
Hoppade av och skrittade av henne för hand och hon var både trött och nöjd, likadant jag! :D

jc - vila

Idag får nog Sam bara vara, igår kväll var vi ut på en liten prommis i dimma och det var riktigt mysigt men Sam var riktigt busig haha.
Idag har jag hunnit med en hel del, upp och hoppa före kl 06 och ut i stallet och mockade. For till drängsmark och tankade för att sen fara till ridhuset och rida två hästar.
Hemma 20 i 11 och 5 i 11 hade jag duschat och gjort mig redo för stan - snabbt va?
Blev inhandlat jeans, en tröja, underkläder, en ryktsten och en piggborste, det senaste var bara "för att" liksom.
Ska lägga mig och vila en stund för huvudet är riktigt lugnt och sen åker jag till ursviken, sover borta och kommer nog hem imorgon eftermiddag då det blir en prommis med busen ♥

ida- äntligen

nu är det kanonfint väder ute! idag blir det nog fota, rida och trickträna alla tre. eller jag tänker inte rida bombina men ska väl longera henne eller nåt.
men nu ska jag spriga ut och fota eller nåt, tjao:):)

här får ni ganska nytagna bilder på bombina och wirex!

ida- kraftfoder

har glömt berätta att jag har köpt ett nytt kraftfoder till aktiven. en havrefri müsli från granngården som innehåller alla vitaminer och mieraler och innehåller även mycket protein. tror det blir bra för honom för han behöver inte så mycket energi (vilket han inte behöver mer av) men behöver proteinet för att bygga muskler. så nu ska vi prova och se hur han funkar på det! 



ida- vad tycker ni?

kvällen kommer bestå av stallpyssel och mys med pållarna. ska nog klippa hovskägget på aktiven lite till, det vart lite ojämt sist så ska fixa till det. ska även smörja upp sll utrustning så även den blir fräch. aktiven skummar så mycket ut munnen när jag rider så hans remontnosgrinna blir jätte kladdig och äcklig så den skulle verkligen behöva sig en tvätt och uppsmörjning. 
så nu ska jag bege mig ut och börja mocka osv så jag hinner med allt ihop!
vilket av tränsen tycker ni han är finast i?



jc - stallet

Blir mycket stall nu på lovet men tur att det bara är roligt.
Var ut och mockade imorse före jag for till ridhuset så ska snart ut och ta in Sam för att mysa lite med han och ta en promenad. Blir enbart promenader nu fram tills söndag (då han vilar så måndag). Anledningen är att han är lite snuvig nu och har rätt lösa skor så det passar ju perfekt för de båda att ta det lugnt.

Om jag hinner ska jag även försöka hinna rycka lite man på honom, om så blir ska jag försöka ta en liten bild så ni får se resultat :)
dålig bild men här är han nyryckt och då är han så faaaaasligt fin! ♥

jc - ridpass nr 3

Blev även ett oplanerat kort pass på Bailey. Tyvärr har han inte kommit upp på hemsidan än så kan inte låna någon bild. Men det är en söt liten c-ponny som är väääldigt liten tycker jag haha.
Han är ganska ny på ridskolan och skulle gå med på en lektion ikväll, och eftersom ingen visste hur han skulle reagera på så mycket vila (hela veckan) och det är en lite mer orutinerad grupp han ska gå i så fick jag vara försökskanin. Satt på han i bara 15-20 minuter. 
Han kändes lugn så jag gjorde i så mycket, gled runt lite mest bara haha. Satt lite på volt och rullade runt fyrkanten ett varv i vardera galopp.
Denna ponny är så fruktansvärt bedårande så direkt jag kan ska jag ta en bild och visa! :)

jc - ridpass nr 2

Dagen andra pass blev på fina Pernille:
Hon brukar vanligtvis vara lite seg men idag kunde hon inte ens skritta på långtygel haha! Hur taggad som helst och ville mest bara springa. Men fick ihop henne ganska bra bitvis och hon fick ett väldarns svung i steget och jätte bra takt. I galoppen var hon lite kämpigare att få ihop men även där var hon riktigt bra bitvis. Red även lite skänkelvikningar med henne men annars mest på volt för att få igenom sidorna. Volter blandat med att rida på långsidan i ökat tempo var super. Och jag är fortfarande lite "svävande på moln" med tanke på hur fin hon var.
Även denna damen ska få sig ett pass imorgon eftersom hon bara mår bra av att röra på sig. Önskar då att hon blir lite lättare i handen och jag ska komma ihåg ridhandskar(som jag annars aldrig använder) för mina fingrar är väldigt ömma haha.

jc - ridpass nr 1

Idag har det blivit en hel del ridande och först ut var Kansas:
Han är ju fortfarande under igångsättning som sagt, och är mest bara skritt och trav. Började med att få honom mjuk i skritten och gjorde lite skänkelvikningar. Idag försökte han busa en gång men inget stort utan bara ett skutt för att kolla om jag fortsatt vara i balans haha.
Idag var han betydligt trevligare än igår, istället för hård och stel i munnen var han mjuk hela passet även då han blev tittig eller liknande så det var skönt.
Han var stadigare i formen och i början tog jag och galopperade i både höger och vänster varv typ två varv på volt för att få fram bjudningen. Det är den galoppen han fick göra idag.
I slutet började han söka sig nedåt och låg kvar i form i övergångar, varvbyten mm. Ska även rida honom imorgon! :)

ida- lunch time

har kommit in nu igen efter motionsrundan med lillbusen. till en början var han jätte skvättig och rädd för allt som han bara kunde tänka sig att bli rädd för. men när vi hade travat ca 2km så vart han riktigt trevlig och lugn. dock så var både jag och han jätteblöta när vi kom tillbaka, så han fick på sig fleece + regntäcke och sedan skutta ut i hagen. underlaget på vägarna är ju faktisskt riktigt bra nu när det ha blivit en "gäggyta" på det hela, perfekt svikt blir det så något possitivt är det ändå med detta vädret. 
men som rubriken säger så ska jag ta och äta nå lunch nu, tjiing!



ida- nu räcker det

..med skitväder! nu börjar det vara tillräckligt med regn/blötsnö osv, men idag blåser det iallafall inte så mycket..
jag och aktiven ska iallafall ut en joggingsväng nu i regnet, hoppas nu att det finns några roliga vattenpölar att hoppa över. det är inte många gånger han vågar gå genom en, lillfegisen! 


jc - kansas

Idag var jag ju och hjälpte till på ridhuset då det kom 20 barn från fritids som skulle rida. Så ledde hästar och hjälpte dem i stallet och sådär. Då de åt lunch fick jag springa ut och hämta Kansas i hagen och rida lite. Han har varit skadad och ska nu sättas igång, så det var skritt och trav som gällde.
Ibörjan var han rätt stel och obalanserad. Tittig och lite tjollrig, men efter lite övergångar och skänkelvikningar blev det betydligt bättre förutom att han istället blev lite små seg.. Men trevlig i formen och sökte sig neråt. Och han brukar kunna göra världens bus men höll sig riktigt bra i skinnet idag (kan vara för att jag ej galopperade något hehe) och försökte inte busa någon gång!
Sen borstade jag och hjälpte sista gruppen av barnen som skulle rida innan jag släppte ut honom och får till solbacken och hämtade ut det Sam ska få vid nästa skoning. Bara att hoppas att det fungerar som jag vill.
Ska även och rida Kansas imorgon så det är roligt :) Slänger in en liten bild på honom från hemsidan:

ida- ännu en dag..

fortfarande skitväder, hästarna har stått inne i ladan som dom har ute i hagen. jag har suttit inne hela tiden sen jag släppte ut dom i morse. det är ingen som vill vara ute i det här vädret, usch så less och seg man blir.

ska nog eventuellt till stan idag så det blir att fara ut med aktiven lite senare, och förhoppningsvis är det bättre väder då. vet inte riktigt vad vi ska hitta på att göra men det blir nog bara ut och trava en liten sväng. 

nu håller jag alla tummar jag har för att vädret är bättre tills jag kommer hem igen!!!
ge mig sommar nu tack!

jc - god morgon

Har klivit upp för ett tag sen och ska ut och mocka i stallet nu, och ge Sam vatten i hagen.
Sen beger jag mig till Ersmark och ridhuset för att hjälpa till och troligen även sitta på någon vilde.
I afton ska jag ut med Sam, blir nog en prommis eller liknande.
Men nu måste jag skynda, hörs sen!

ida- skitväder

blev longering med aktiven idag, han skötte sig superfint faktiskt! riktigt avslappnad 99% av passet, och fick till sitt maffiga steg som han kan få ibland. tränade även att GÅ över en upphöjd bom igen, vilket han fprtfarande tycker är svårt. men han blir bättre och bättre på det också. samt tränade vi lite på att buga efter passet också, även det blir bättre. men han gör sin egen variant på det hela, han sätter frambenen långt fram och sedan böjer in huvudet under/mellan frambenen och har nästan hela nosryggen mot marken. men han är duktig iallafall♥ 
wirex och bombina fick vila eftersom det är för halt ute för dom nu..

kvällen har bestått av stallpyssel och borstning av blöta och skitiga hästar. wirex som löser tokmycket hår hade stora hårklumpar undet täcket då jag tog av det, fy tusan vad det ska klia.. men nu är han ca 1kg hår fattigare efter kvällen;)




jc - uteritt

blev en liten skrittsväng med min vild-pålle ikväll♥ Super taggad, låg på som bara den och ville inte alls bara skritta haha! Slutade med att jag hoppade av och gick de 1-2 km hem istället, för han kan inte slappna av annars och går bara och laddar.
Smorde sen upp tre träns och sadeln som varit osmörjda sen sist. Mockade igen och sopade och gjorde fint. De fick gå ut i blåsten igen och ska väl in igen vid 21.
Vilken tid brukar ni ta in era hästar? :)

jc - storstädning

När jag kom hem idag var det iskallt i huset, golven kändes typ som IS. Tydligen någon pump som gått sönder så det gick inte göra något åt. Istället för att sitta inne och frysa gick jag ut i stallet och städade i några timmar. HAND-sopade golvet (i hörn, kanter, springor) med en borste haha och torkade av i alla fönster och på galler mm. Städade även ordentligt i min sadelkammare.
Sopade bort ute i porten och fixade fint. Så det är härligt att ha gjort.
Pratade med hovslagaren som ska försöka komma så fort som möjligt. Jag har fått recept från vet på "pleg", som är ett slags gele man stoppar in i munnen på hästarna och det verkar lugnande. Så får hoppas att det går vägen och att Sam blir lite mer medgörlig.
Idag ska vi bara ut på en långpromenad, hans baksko sitter väldigt dåligt och vill inte riskera att det lossnar då han ska skutta runt för att blir så taggad då jag rider haha.
Men det lite tur kommer hovslagaren igen imorgon eller på torsdag (y).
Någon som har erfarenhet av lugnande till skoning, kanske till och med pleg? Och hur tycker ni i sånna fall att det fungerar, skulle vara intressant att höra!

jc -inte ens rolig!

I förrgår skoddes Sam, eller vi slog på skon. Och det tog TID. Han var sjuk bråkig, ARG och less. Kickade och tjollrade på. Idag ska mamma höra med vet om han kan skriva ut lugnande vi kan ge honom vid nästa skoning för detta fungerar inte längre. Min förhoppning är att man använder det några gånger för att sen sluta och förhoppningsvis faller det ner en polett om att det inte är så farligt.
Red efter, bara skritt och lite trav och han försökte alltså BOCKA i skritten. Helt vild :) Men kul att han vill igång igen haha!
Igår red jag ut en sväng i skogen, galopperade lite och sådär. Han var jätte, jätte fin! Hade pelhamet men bara en tygel i övre ringen eftersom det blir för starkt annars.. Är lite sugen på att införskaffa ett rakt bett för det tror jag han skulle gilla. Har bett som fungerar bra i hoppning, dressyr och det, men just om man ska ut och galoppera i skogen så blir han så jäkla stark.
Hur som så kändes han lite matt efter (blev en väldigt lugn tur) så hoppade av och promenerade med honom hem. Han var lite snorig så får hålla koll på det och ta det lite lugnt ett tag.
Idag får vi se vad vi gör. Riktigt skitväder ute, men gissar att det blir kanske en liten barbacka sväng med lite skritt och trav. Men mer om det senare.
Ska nu ut i stallet och mocka och putsa lite grejer, var lite slö igår så det får blir dagens sysselsättning!
här är en annonsbild på Sam, får då han stod i Skåne. Ser ut som om någon haft väldigt lång man :)

ida- dressyrkul.blogg.se

jag är med och tävlar om månadens outfit hos www.dressyrkul.blogg.se



ida- oväder

imorse när jag vaknade var det snöoväder och det verkar fortsätta en stund till. hoppas bara det blir bättre under dagen, det är så otrevligt att rida när det yr snö överallt.. iallafall så har jag tänkt rida lite mer dressyr med aktiven idag, det blev inte så långt pass igår eftersom det vart klibbsnö så det packades ett lager under bakhovarna på honom så det blev för det mesta bara skritt. men idad är det kallare och nu borde det inte klibba så vi satsar på ett till dressyrpass idag. 
får se om någon av dom två vita får komma ut idag, beror påom dom halkar ihjäl sig nu när det är massvis med sö på backen och hårt underlag. men det kan ju bli bättre under dagen så vi får helt enkelt vänta och se.



ida- dagens planer

AKTIVEN: ett mjukgörande dressyrpass, mycket sidförande och serpentiner. träning inför programridningen på söndag! vi ska även trickträna en stund efter ridpasset som kommer vara ca 50 minuter långt. måste ju träna lite dressyr nu innan vi ska iväg på programridningen på söndag, tror det kommer bli kul och spännande för honom. staket, dommare osv men jag tror han kommer sköta sig bra ändå♥

WIREX: longering, mycket skritt och lite trav. passet kommer sluta på 20-30 minuter.

BOMBINA: vila.


älskar att wirex är fräch nu, fattar inte vad felet var. eller är, man vet ju inte det kan ju komma tillbaka. men som han är just nu är det inga som helst problem. hoppas nu att han håller sig fräch så vi kan vara någolunda igång till sommarn. för på sommrarna är det ju kul att ha fler än en häst att rida då det är ljust länge på kvällarna osv. och dessutom älskar wirex att få komma ut och göra någonting och inte bara stå i hagen. 
bombina däremot hon tränar jag bara för att hon blir lugnare psykiskt. när hon står så blir hon mer stressad än vad hon är när hon får tänka litegrann. men dock är det tråkigt att man inte kan rida henne, eller ja man kan ju om man vill flyga av. men det känner jag inte för just nu..
tänkte även försöka knäppa nå kort på alla tre idag så det kan komma upp lite nya bilder här. men vi får se hur det blir med det, jag är inte någon mäster fotare så haha.



jc - äntligen!

Blir ett snabbt inlägg bara för jag ska springa ut strax och ta in hästarna för hovslagaren kommer  nu kl 17 och slår på bakskon - ÄÄÄÄntligeeen!
Om han ser bra ut så ger vi oss ut på en skrittsväng redan ikväll och nu lovar jag att förbättra min uppdatering. Varit lite trist då jag inte kunnat rida osv på mer än en vecka. Men nu är vi förhoppningsvis på g och ska även ta kort på pannbanden när dom sitter på tränsen. Lite färg skillnad blev det men vad tusan, allt kan väl inte vara perfekt :)
Men nu måste jag skynda, hörs sen!

ida- en klar, två kvar

har ridit aktiven nu på morgonen, det blev en joggingtur på ca 6km. han var lugn och fin och höll ett jämt tempo hela vägen, la in två skritt pauser + den avslutande skritten. tränade även lite bugning idag också, det gick super bra. han böjer sig mer och mer ner, om en vecka eller så kanske det sitter någolunda bra!

har tänkt rida wirex lite idag också, blir som vanligt mycke skritt och lite trav då och då. ska även lägga ut några bommar som han får gå över bara för att han tycker att det är roligt. 
senare ska jag longera bombina. samma visa för henne, mycket skritt och lite trav. blir nog att lägga ut lite bommar för henne med så hon får tänka lite vilket hon verkligen kan behöva. 

kring två tiden ska vi fara till emil och gratta honom eftersom han fyller år idag. så nu ska jag ut för att hinna med ponnysarna också.

ida- wirex och aktiven

det blev ju lite trickträning med grabbarna idag, försöker nu lära dem buga. wirex fattade vinken på en gång men han vågade inte riktigt böja sig ned ordentligt. men han var riktigt duktig. aktiven var faktiskt riktigt duktig han med, men det tog lite lägre stund innan han fattade helt. dock så vågade han böja sig lite längre ned än wirex, så blev faktiskt lite snopen. är iallafall helnöjd med dem idag!

jag tränade lite lydnad med aktiven också, lika duktig som vanligt faktiskt så finns ej mycket att säga om det. jag red även barbacka med bara grimskaft runt halsen på wirex, han är ju westernhäst i grunden så han går rida med bara vikthjälper och tryck helt utan problem. kanske kommer någon film på det någon gång!

nu väntar middagen på bordet så vi får helt enkelt höras senare.



jc - hööks idag

Som rubriken säger så for vi en sväng till Luleå idag för att besöka hööks, biltema mm. Blev inhandlat några saker också :)
Pannband stl F, 129:- (GG-kopia)
Pannband med olikfärgade stenar stl COB, 229:-
Svarta gummityglar stl COB, 149:-
Brun CRW dunväst stl S, 399:-
Är faktiskt riktigt nöjd. Har aldrig varit förtjust i GG-pannbanden men detta är väl lite smalare tror jag? Jag gillade det i alla fall. Är även less på bara bling-bling så tyckte det andra var jätte lagom. Nya tyglar till hacket behövde jag eftersom Sam trampade sönder sina och jag älskar gummityglar.
Västen stod det bara mitt namn på så jag kunde inte motså haha. Jätte bra passform och är helt såld på den!
Sprang även in på Myrornas där uppe i Luleå och kikade på lite böcker. Hittade denna och den var ju som köpt. Blev en till också men det är ingen hästbok :)

ida- trickträning

kom på för en stund sedan att jag ska prova trickträna aktiven och wirex litegrann idag. det kan vara kul, speciellt med wirex som har "cirkus gener" då hans pappa faktiskt var cirkus häst. men vi får se hur det går, tror inte att aktiven kommer förstå så mycket men det är värt ett försök. han kanske blir duktig så småningom, det handlar ju om mycket träning men även mycket om tillit och det är en sådan relation jag försöker bygga upp mellan oss då jag tycker att förtroendet är en väldigt viktig del inom hästar och hästsport i allmänhet.
wirex "tricktränar" sig själv sommaren -09? fast enantligen är han bara sugen på gräset utanför..

ida- dålig uppdatering

hej igen, nu har det blivit dåligt bloggande för mig dom senaste dagarna.. men jag for ju som sagt till emma och sen har inte internet funkat här hemma förän nu. men det verkar som om det är min datoor det är fel på för det funkade för pappa. men så här har dagarna sett ut iallafall..

TORSDAGS: red då som jag sa markarbete. jag for ut efter vägen och värmde upp, travade fram och tillbaka på sandsjövägen och skulle galoppera upp för lillbacken en gång i varje galopp. sagt och gjort, fattade föst höger galopp, och han bokstavlingen EXPLODERADE iväg i 120. och jag red på fasta ringarna så jag fick inte stopp på honom.. men några 100 meter efter backen saktade han av iallafall. och samma visa blev det i vänster galopp.. skrittade tillbaka till gården och travade över tre markbommar några gånger och skuttade sedan över ett räcke på 60 cm, la över en matta så att det skulle bli mer läskigt men han reagerade inte ens lite. duktig häst!

IGÅR: red lite galopper på vallsvägen (mycket backar) han var ganska så pigg men inte alls som dagen innan. galopperade långa sträckor i så kort galopp vi bara kunde få. han skötte sig fint men var lite tjurig i högergaloppen till en början. fick veta senare att hästarna hade rymt också. tråden ligger under snön nu, och hästarna insåg att skaren höll för att gå på så dom hade enkelt gått ut ur hagen och farit en bit efter vägen. men dom hann inte så långt för grannen hade hunnit se dom fara förbi haha.. 

IDAG: blir att skritta och eventuellt jogga litegrann. tror han kan ha lite träingsvärk efter gårdagens galopper, så en lång skrittur tror jag blir utmärkt. kanske även tar wirex en sväng senare om underlaget tillåter.
hagbus från i vintras!

jc - ut o gå

SKa gå ut nu och ta med Sam ner på lägdan så han får göra något annat än att bara stå och glo i hagen. Han är jätte less på att vara och inte de minsta halt på morgonen längre. Önskar bara det gick få hit hovslagaren typ NU.
Men inte mycket att göra åt saken, så vi går ner så får han beta lite av stråna som kommit fram!

jc - inget alls...

blir knappast nå vännäs. Inte programridning den 15 heller för den delen. Hovslagaren har fortfarande inte hört av sig så idag blir det inget. Och jag vill inte ringa ut han på påsk-helgen heller... Känns lite otrevligt. Så det betyder att han skos tidigast måndag, och rids (om han är fräsch) tidigast tisdag vilket är alldeles för kort tid för att åka iväg och tävla känner jag.
Himla trist :( Nästan tävling är inte förän v 19... Kände på mig då jag fixade licens, mätintyg och vaccination att det inte skulle gå bra, för redan då började det ju strula..
Åker snart iväg till ersmark för att hjälpa Frida med Skrutten. Med Sam händer ju som sagt ingenting just nu, det enda han gör är att fälla päls och skrota i hagen. VILD är han också - någon mer än jag som vill igång alltså..
Lite depp-inlägg men åter igen: Då vet ni läget för nu.

ida- markarbete

om bara en liten stund ska jag bege mig ut och rida på min ädle springare. idag kör vi ett litet markarbetspass, blir ju inget invecklar pga antalet bommar ni vet..
när jag har ridit så ska jag hoppa in i duschen en snabbis för att sedan fara vidare till stan med mor min. jag ska hjälpa henne med idéer till emils (min bror) födelsedagspresent, han fyller år på söndag.
när vi har fixat presenten så ska hon skjutsa mig till kåge för jag ska till emma, det känns som om det var 100 år sen sist så det blir nog roligt. saknar lillskiten!

men nu ska jag öka tempot här så jag hinner med allt som är tänkt. jag tänker sno emmas dator senare så jag kan skriva hur det gick med aktiven idag. hörs senare!


ida- vila

det blev en vila för aktiven idag, jag känner mig trött och slut så kändes inte att det var någon vits att fara ut. då blir det ändå inget vettigt gjort. så kvällen har bestått av lite skoterfix och stallpyssel, har borstat lite på hästarna osv.
som ni kanske förstår så är hästarna inne nu, jag har parkerat mig i soffan med lite påskmust och en påse med naturgodig och ska nu se på en film (haywire) översatt av "blind-anders" hahaha..

ida- stan

har vart i stan hela dagen, därför har det varit dåligt med uppdatering för min del. men är iallafall hemma nu och ska snart äta middag, sen ska jag bege mig ut i stallet. vet inte om jag ska rida idag eller inte, men det lutar mest mot att det blir ett litet markarbetspass men mina en och en halv framtinade bommar.. menmen man får väl ta vad man har. 
köpte iallafall en nummerlapp idag, ifall det blir ut på någon tävling framöver så har jag ju en sådan också haha. nä mu blir det käk för min del, vi hörs senare!


jc - skola

sitter på skolan nu och har lunch. Har fordons hela dagen och slutar vid fyra.
sam ser bättre ut, och på dagarna när de är lite tinat och mjukt så ser han inte direkt halt ut. pappa har pratat med hovslagaren så med liiiitelite tur så kanske han kan komma imorgon för ikväll hade han ingen möjlighet.
jag har bestämt att om han blir fräsch efter skoning så åker jag till vännäs. anmälan gick ut igår men får vål efteranmäla.
samt att jag också då ska rida program ridning ("pay & ride")  som är datumen 15/4 och 30/4 och då kommer jag rida ett LA program och kaaanske ett LB.
så ser läget ut just nu i alla fall!

ida- alla 3 motionerade

det gick super med aktiven idag, provade nytt bett (fasta ringar) han fukade rätt bra på det faktiskt, över förväntan! joggade somsagt bara och skrittade litegrann. han var lugn och lyhörd, inget mer att säga om det egentligen. 
wirex oxh bombina då.. jo det gick bra det också. wirex var självklart jätteladdad och överlycklig för att få komma ut och det var faktiskt bombina med. skrittade mest men travade även en kort sträcka, under den traven hann bombina bocka ca 5 ggr haha tokspiken.. men dom skötte sig ändå fint båda två så jag är nöjd med dom.
kanske blir en liten sväng med dom imorgon igen. wirex var förresten lite ojämn i början med efter ca 5 minuter så gick han rent och var hur nöjd som helst, hans "skada" är fan ett mysterium.. hoppas han fortsätter att vara fräch nu så jag kan börja rida honom lite smått nu så kanske han är någolunda igång till i sommar!

wirex får stå för bilden ikväll!

jc - smälter

var ut en kortis i hagen och knäppte några snabba kort bara, min ponny är nästan för söt!♥

jc - bildrensning

Har lite motivations brist och inget att skriva om. rensar massa bilder på datorn och kommer nu lägger ut lite bildbomber framöver.
Från i början av mars då jag var in och red lite markarbete.
Sam var dock överladdad så blev några småskutt också:


ida- skillnad?



ida- idag

idag blir det att fara efter vägen och jogga litegrann med aktiven, själv har jag tänkt plåga mig själv och stå upp hela vägen. men vi får se hur det blir med det haha;) 
jag räknar med en sväng på ca 4 kilomerter ungefär, tror det blir lagom om vi lägger in några skritt pauser.
blir eventuellt att fara en liten kortis med wirex också med bombina som handhäst, beror på hur underlaget ser ut på vägen nu. både wirre och bambi är barfota så om det är hårt i backen så är det ingen superidé att he sig ut med dom. men vi får se hur det blir nu under dagen.
i övrigt så har jag inget att tillägga just nu så vi får helt enkelt höras senare!

ida- ingen vanlig dag

idag fyller aktiven 14 år! ny väntas morötter och äpplen för hans del.

jc - bättre

Kan meddela att Sam tack och lov såg lite bättre ut idag, fortfarande stapplig men inte alls lika illa. Han är inte ovillig heller så på onsdag/torsdag beroende på hovslagar försöker vi slå på en sko igen. För nu tror jag bara han haltar mest pågrund av att han faktiskt inte har någon sko.
Kollade han idag och han var vildare än allt, gick ej longera och knappt leda. Hoppade på stället, små stegrade och bockade. SÅ överladdad är han efter 2 dagar vila...

ida- nu ska det skruvas

nu ska jag ut och skruva i skotern haha.. hur nu det ska sluta. ska iallafall byta ut dom dubbla förgasarna mot en enkel, aldrig gjort det någonsin men hur svårt kan de vara? när jag är klar med det ska jag plocka in hästarna och göra klart hos dom. resten av kvällen kommer jag spendera vid tvn med choklad yummi, vi hörs!
ska förresten anmäla mig till programridning 15 och kanske även 30 april. precis vad jag och aktiven behöver, en liten förberedelse inför tävling, PERFEKT!

ida- BILDER

några från idag.

jc


ida- virre

har glömt helt att lägga upp filmen från kmet med virre, så här har ni den!

ida- dressyr

idag blir det ett lätt dressyrpass, för all del nödvändigt då han har stelnat ihop lite under praktiken. tror även att vi ska gå över bommen några gånger så han får lyfta lite på benen. mamma kanske kommer hit och fotar så det kanske blir några kort senare. funderar även på att knoppa manen idag bara för att se hur han ser ut i det, har faktiskt aldrig knoppat honom förut. har inte mycket mer att skriva nu så blir mer update senare.

ida- skillnad

i brist på annat så blir det före och efterbilder på aktivens hovskägg.. dock dålig efterbild men man ser ändå skillnad!

före
efter

jc - :(

Sam är fortfarande halt. Nästan värre än igår och väldigt stapplig. Står och avbelastar hela tiden...
Han får tills på Tisdag på sig att visa någon förbättring annars ringer jag ut vet.
Tänkte bara säga det och har inte något mer att uppdatera om så jag skriver när jag känner för det.

ida- lös

idag skottade min käre far halva ridplanen så nu kan jag börja vara där också. idag blev det iallafall så att han fick vara lös på ridplanen och springa lite, det vart som löslongering. han vart jätte busig och började med att springa och busa på en hel del, men efter några minuter så vart han lugn och kunde koncentera sig mer på mig. jag hade halsförlängaren på honom också för att han skulle söka sig lite ner som han började göra på slutet. 
när han hade travat i ca 15 minuter så gick vi över en bom på ca 50 cm några gånger, han tycker det är väldigt krångligt när han måste gå över och inte skutta. så det är riktigt bra träning för han, så han lär sig att lyfta benen ordentligt.

lyckades ta några kort i början och något enstaka i slutet så här får ni ett smakprov!


ida- HISSAR OCH DISSAR

tänkte köra en liten hiss och diss för omväxlingens skull.. håller mig till ett tävlingsämne idag.

IDA HISSAR: personer som rider snyggt, kontrollerat och smart på omhoppningar!
har inte mycket mer att tillägga där, tycker bara det ser otrevligt ut när folk gasar på sina hästar/ponysar så dem nästan går omkull i kurvorna. visst får det gå fort men det finns gränser!


IDA DISSAR: folk som spöar sina ponnysar/hästar vid en vägran!
och nu menar jag inte personer som petar till med spöet en gång sådär utan dem som rent spöar hästarna. det tycker jag verkligen är en stämningsförstörare på tävling.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu