ida- så sant


ida- hööks

Blir att beställa lite nödvändiga grejor från hööks ikväll tror jag.. sista dagen med fraktfritt så det är lika bra att passa på. Följande grejer har jag tänkt beställa hem!

Helskodda ridbyxor CRW 479:- mina bruna är helt sönder nötta..


Slittåliga boots EQUI-GUARD 129:- aktiven har trampat sönder hans NYA bruna
Flughuva 129:- ett måste då aktiven har så lite lugg, flugorna är in i ögonen på honom och han blir svullen och rinner ur ögonen stackarn..



Benskydd EQUI-GUARD 299:-


jc - Sam is back

Idag var Sam sig själv igen då jag red, han kändes inte alls lika matt i kroppen så han har förmodligen vant sig vid gräsätandet och annat. Men trots det kommer han endå få en vila nästa veckan för det är ju studentvecka då!
Vi skrittade fram länge idag, både för hand och på rygg, sen travade vi ganska långt till korsningen. Han var riktigt på hugget och försökte smyg öka hela tide :) Vi skrittade över bäcken och galopperade sen till fallet, det tog va 3,5 minuter och sen skrittade ca 2 minuter, över fallet, och sen galopp 2 minuter till korsningen igen.
Han fick springa på i ett litet över tempo istället för att jag skulle sitta och hålla ihop och det trivdes han bra med.
Därefter blev det lite andhämtnings-skritt innan vi travade av i 10 minuter ungefär. Skrittade en bit och sen hoppade jag av och vi promenerade hem för hand.
Riktigt härligt ridpass :)
Poccis får stå för bilden idag! Och snacka om att hon var biffig här.

jc - ut och rida

Har hållit på att städa osv i mitt rum hela dagen. Rensade ut ALLA gamla skolgrejer och sådant som äntligen aldrig mer kommer att behövas SÅÅÅ SKÖNT. Det hela tog ungefär 3,5 timmar men de var de väl värt såhär i efter hand ;)
Har just ätit och ska ut i stallet, mockade tidigare idag så ska in med Sam direkt. Idag tar vi en mysrunda runt fallet tror jag. Mer uppdatering kommer ikväll :)

ida- galoppträning

Idag var aktiven på hugget, men oj så fin han var stundvis. Galopperade i olika tempon och den ökade galoppen var varkligen ökad om man säger så. Han vaknade verkligen till liv och drog på ordentligt, en del gånger hade jag lite problem att få ner farten men för det mesta lyssnade han riktigt bra! Även den "samlade" galoppen var riktigt bra och taktmessig, alltid lika kul! Avslutade med att skutta över lilla plaströret (ca 40cm) i trav en gång i varje varv, travade sedan av och skrittade en sväng med honom. 



Wirex var tok taggad idag han med, kunde knappt skritta på lång tygel utan taktade mest helatiden.. Lät honom därför trava några varv efter varann och gjorde lite snett igenom osv. När jag skulle öka traven lite så fattade han galopp och jag fick honom inte ner i trav igen på en hel lågsida, han bara samlade och samlade tills det inte gick längre! Tror det är någon som är glad för att få komma ut haha. Men det är ju kul att han blir glad av att få arbeta lite, men det känns att han rör sig mycket i hagen pga av att han inte ens blev lite slut alls och dessutom är han inte så omusklad heller. När han är i hagen så galopperar han som en tok och försöker "få igång" aktiven och bombina. Ser fram emot mitten av sommarn då vi kanske är rätt så fit for fight!




jc - städning

Hej! Har vaknat för drygt en timme sen och tänkte nu sätta igång och städa lite, samt möblera om tror jag. Skrivbordet ska ut och allting annat ska flyttas. Skolan är slut=Inget behov för skrivbord hehe ;) Dessutom sitter jag alltid i sängen både om jag ska skriva eller sitta vid datorn så.
Senare idag ska jag ut med Sam en sväng, funderar på att galoppera runt fallet kanske. Får se vad vi får för väder att rida i ser nästan ut att vara påväg lite regn men det gör ju ingenting.

jc - dag 9

Dag 9 - Framtidsdrömmar
Jag vill ha ett vanligt jobb inom min utbildning helst. Sen skulle jag vilja ha en ung-häst och en mer rutiernad häst och vara ute och tävla höga klasser. Jag förväntar mig inte att bli någon topp-10 ryttare men tävla vill jag göra.
Helst vill jag ha besökt Irland också, kanske hittat en häst där? ;)
Jag vill bo på en fin gård med manege och utebana med fint hindermaterial! Skulle lätt kunna tänka mig att ha ett stort stall och ta emot hästar, men då tror jag inte att man har tid med ett vanligt jobb också haha.
Men framtiden är inget jag tänker super mycket på. Jag tar det helt enkelt som det kommer. Men häst vill jag i alla fall involvera.
fina Golle!♥

jc - ännu några bilder från helgen

Bilderna är tagna av Hannah Mattson.

ida- FAIL

Nu ska jag bjuda på varsin fail bild på mig och aktiven hahah...

kom alldeles för nära men han tog sig över på något märkligt vis ändå!

Och så har vi mig, jag var förkyld okej.....

ida- klart

Pappa gjorde grovjobbet med ridplanen nu ikväll och jag fick göra finliret. Den är alltså fullt ridbar nu, men blev just klar med den så ärligt orkar jag inte rida wirex nu så han får sig en vilodag idag.

Imorgon blir det ju galopparbete med aktiven så ska inviga ridplanen då wiho känns härligt då den är så fin som den är nu! För wirex del så blir det de jag hade tänkt göra med honom idag, alltså lite lätt arbete på fyrkanten (skritt och trav).

Nu ska jag sätta mig framför tvn och dega en stund, är rätt så slut faktiskt.


jc - film


jc - tvär stigning

Idag har det blivit en lite tvär stigning i statistiken! Kul.
Ikväll slå vi fast Sams skor lite så dom sitter över helgen och han får en guldstjärna för att han var så duktig! Han får vila idag och så kör vi lite bus i skogen imorgon!
Egentligen skulle han behöva in och duscha före tävlingen i helgen men jag tror faktiskt att jag struntar i det, han får vara lite "grönskig" istället, han har ju faktiskt gått ut på grönbete!
For en sväng till ridhuset ikväll också (standard) och kikade på lite hoppning. Alltid trevligt att sitta och babbla lite. Ska ut på en stund och fixa lite i stallet sen ska hästarna in. Ska borsta lite på Sam också :)

ida- säljer

Jag har tänkt sälja min bruna HV polo huva stl Full. ENDAST PROVAD!
Den ser ut som på bilden men det är inte helt rätt färger, utan kanten som är biege längst ned där är turkos på min huva. 400:-




Har även ett svart pannband i stl Ponny (messing) tillsalu. 100:- eller bud.

ida- longering igen

Blev som planerat att longera aktiven idag. Han var ganska ofokuserad i början men blev finare och finare precis som vanligt. Verkade hovarna litegrann idag också och nu är dom snart klara faktiskt så det blir mindre jobb för therese när hon kommer hit!

Väntar på att pappa ska komma hem så jag kan tjata på att han ska fixa ridplanen så jag kan rida wirex där. Har tänkt mig skritt och travarbete till största del på fyrkanten och kanske lägga in 2-3 markbommar så han får lyfta på benen litegrann. 

oredigerat.


jc - ♥

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=616115

jc - dessa två


jc - helg!

Nu har jag fått helg såhär mitt i veckan. Är ledig resten av veckan och det är SKÖNT.
Idag kommer Sam förhoppningsvis få lite mer fast-satta dojjor så vi kan åka och tävla i helgen. Trots att jag glömde föra över pengar ringde jag dit idag och dom ordnade det. Skönt.
Mer än så har jag inte att säga nu, på återseende!


jc - dag 8

Dag 8 - Min favoritsak i Stallet
Ganska svårt, men det beror ju på om man menar praktiskt eller bara vad man gillar mest.
Men förutom hästen är jag kär i min fina sadel. Tar hand om den lika noggrant som Sam ungefär. Smörjer efter varje använding! Hade den på Poccis också och är världens skönaste♥
Mest praktiska, iaf en av de måste vara mitt "låd-system". Har en med borstar, en med sjuk/skade grejer, paddar, benlindor, "bra och ha" saker som hammare, sömmar, bensnören, håltång, skruvmejslar osvosv.

jc - inte trött...

Ligger och försöker bli lite trött men det går inge vidare alls. Planerar att bli 10-15 minuter sen till skolan imorgon för det ryktas om väääärldens vattenkrig då bussarna kommer på morgonen ;) Tänkte inte bli blöt, försöka i alla fall haha.
I övrigt händer inte mycket alls.. Ska komma ihåg att ringa SURF imorgon för jag hade ju såklart glömt betala in men står endå med på startlistan, vilket jag kom på att jag ska fixa fram nummer till.

jc - dag 7

Dag 7 - Ovanor
→ Sam kan jag inte påstå har några speciella ovanor.. Inga såna där typiska som att vara krubb-bitare eller liknande iaf.
→ Jag har däremot lite mer ovanor (hästrelaterat nu då)
  • Vinklar händerna fel då jag rider.
  • Inte samma goda sits som förr i tiden, "kurar" gärna lite.
  • Kan inte rida med jodphurs haha.
Har garanterat fler också men dessa kom jag på nu lite snabbt :)





jc - lite som hänt och som kommer hända


♣ Sam fick skritta på asfalt och sen red jag lite på lägdan. Han kändes lite matt och stum men red även på de smala tvådelade som jag gör sällan. Men han kommer få ta de lite lugnt till tävlingen.
♣ Ingen hoppspec imorgon, en sko håller på att trilla lös så hovslagaren kommer imorgon och då hinner vi till hoppspec oxå. Imorgon tar vi en lång skön skritt sväng på 1 timme ungefär.
♣ Red en till häst ikväll, åååhhh vad jag vill längtar till storhäst ibland.
♣ Efter SURF på lördag kommer Sam skritta en dag och sen ev ett pass till. Sen kommer han att få ungefär 4 dagars vila, och sen skritt/promenader 2-4 dagar till för att få vila upp kropp och huvud lite.

ida- longering

Det blev att longera wirex en stund ikväll istället.. Pappa har plöjt ridplanen och det är kvar massa jobb på den innan man kan rida där igen, men det blir förhoppningsvis gjort imorgon. Jag ska ju galoppträna aktiven på torsdag och då har jag tänkt hålla till där!

Hur som helst så var wirex duktig och skötte sig bra för att vara han, longering är ingen favorit syssla för hans del om jag säger så;) 



ida- vattumyrvägen

Idag red jag med mitt "nya" schabrak för första gången. Jag köpte det för ca 2 månader sen men har inte använt det någon gång eftersom han har löst så mycket hår. Han var iallafall jätte fin i det!

När jag red idag så lät jag honom gå helt utan krav. Red vattumyrvägen som den så fint heter, det är iallafall en travslinga inne i skogen med en ordentlig backe en bit in. Lät honom trava på i det tempot han ville och släppte på honom på en raksträcka vilket uppskattades. Trors det så höll han sig riktigt lugn och fin, tror det beror mycket på att han går ute dygnet runt nu faktiskt.

Verkade honom litegrann idag också och ska nog göra det imorgon med.. Jag är så feg så jag vågar bara ta lite i taget, är så sjukt rädd att ta för mycket så jag kör på det säkra!

Ska ut och rida wirex lite på ridplanen nu så skriver mer senare.


jc - ut i skogen

Nu drar jag ut och rider en sväng, hörs sen!


jc - nytt och fixat

Passade på att ta kort på mina två nya schabrak idag.
Det först är mitt Lami-cell som jag köpte förra veckan från Skara Hästsport.


Det andra är ett HV Polo schabrak jag köpte i Lördags på tävlingen, det var några från Luleå där och det var rea och kostade 400! Gillar det riktigt mycket :)

Färgerna stämmer inte riktigt på något av schabraken. HV Polot har inte sån urtvättad - färg som det ser ut pga ljuset :) Färgerna stämmer bäst in på "logg-bilderna".

Sen nu då jag var ut och fixade stallet fixade jag till Sams rosetter lite, tycker det är rätt kul att små fixa med sådant:
Visar även min favorit rosett som är från StöckePF, dom hade annorlunda och riktigt söta ung-ponny rosetter :)

ida- om wirex

Eftersom jag kommer skriva lite om wirex nu under sommaren så tänkte jag att ni skulle få veta lite småsaker om honom som ni kanske inte visste!

♦ Wirex pappa (wirus) var cirkus häst.

♦ Wirex är tävlad mycket i western men många placeringar.

♦ Wirex var fux med bred bläs när han var föl.

♦ Wirex blir helt tokig när det kommer en transport på gården, han bockar och springer som en galning i hagen!

♦ Wirex är en smart ponny. När jag hopptränade honom så lärde han sig att om han river alla hinder så måste jag hoppa av och bygga upp dem igen och då får han sig ju en paus..

♦ Wirex är 147 cm i mankhöjd.

Om ni har några frågor om honom så är det bara att lämna en kommentar!:)

ida- om oss

• Jag blir sjukt (superduper mega jätte enormt) nervös när jag ska tävla dressyr.

Aktiven är jätte jobbig att sko.

• Jag har aldrig tävlat en lokal tävling.

Aktivens farfar var en av världens elakaste hästar (nevele pride)

• Jag tycker det är snyggt med lång man. 

♥ Aktiven är jättesnäll med småbarn.

• Jag är rädd för mörker, djupa vatten och höjder.

♥ Aktiven tycker dressyr är tråkigt, hoppning är hans favorit.



ida- wirex

Wirex var tokfin idag han med! For ut och skrittade och travade litegrann efter vägen bara. Lät honom öka traven lite då han var väldigt taggad och den traven var precis som då han var i toppform, längde verkligen stegen och bar upp sig jätte bra!
Hade verkligen velat att han var igång redan nu så man kunde trava sådär oftare för det är verkligen en grym känsla. Blir nog att fara ut en sväng med honom imorgon också med lite skritt och trav även då, han kanske är i en sån pass bra form att vi kan börja hoppträna lite under sommarlovet, det hade verkligen vart kul!
Det bästa just nu är ju att han inte är halt och har inte vart det på länge nu så det kanske är helt borta det mystiska som han hade i hoven? Nu är han bara glad och possitiv och helnöjd över att få vara ute lite då och då, hoppas bara det håller sig. 

Men nu ska jag sova, natti!

jc - mer bilder från helgen

Dessa bilder är fotade av Frida Möller.

jc - BUS på bete

hahahaha vet inte om man ska skratta eller gråta åt bilden här nedan...

jc - bete

Sam förstod redan då jag hämtade honom i hagen vad som var på G, han hade ju stått och granskat hagbygget hela tiden så han förstod nog att det var dags.
Och det finns nog inget så härligt som att se pigga och glada hästar komma ut på bete första gången! Sam drog en väldig massa repor och sprang runt överallt för att hinna äta på alla ställen haha!

jc - bilder från helgen

Bilderna är tagna av Lina Johansson och det är blandat från LC och LB.

ida- barfota

Aktiven var världens mysigaste idag, for ut och tjollrade på i skogen och bara njöt av hur underbart lugn och fin han var. Blev bla att skritta upp för en ny ganska lång och brant backe som vi hittade mitt ute i skogen, travade lite fram och tillbaka på olika vägar huller om buller. Riktigt mysigt var det, älskar då han är sådär trevlig! 
När jag kom tillbaka efter turen så hade aktivens ena framsko blivit lös så jag fick lov att slita av den. Jag tog av dem resterade tre när jag liks höll på. Han har så pass bra hovar så han klarar att gå utan skor ett tag. Har tänkt verka honom lite senare i veckan innan fredag då therese kommer och ska slå på nya skor:)

Har hunnit en sväng till burträsk och hämtat alla aktivens grejor och även lite av mina också. Nu ikväll ska jag rida wirex en stund och sedan städa i stallet och lägga alla grejor på plats. Ska kanske göra något med bombina också om jag orkar och känner att jag har tålamodet till det..



jc - veckoplanering

Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Amanda kanske hoppar han i hoppspecialen? (serie)
Torsdag: Jogging
Fredag: Promenad
Lördag: Tävling på SURF LB/LA
Söndag: Skritt

jc - hagbygge

Direkt jag kom hem gick jag ut, mockade och sen ut på lägdan för att bygga sommarhagarna! Nu ska jag snart ut igen och då är det bara att slå ned pinnarna så kan de förhoppningsvis gå ut redan en sväng ikväll - SKÖNT.
De kommer att få gå i sina vanliga hagar på dagarna och sen komma ut i gräshagen några timmar på kvällen. Vi har inte speciellt mycket energifyllt gräs men bättre att vara på säkra sidan endå :)
Sam kommer att få vila idag, har fortfarande himla ont (bränd...). Men imorgon ska vi ta oss ut en sväng.

ida- lite annat ovisat

jag kom på att jag har nog inte visat någon av bilderna från då jag fotade förra helgen, så här har ni några bilder från då! även dessa lite överredigerade..

ida- sommarlov?

Jag skulle egentligen ha haft praktik nu, men eftersom det är fullt på alla hästrelaterade företag i stan och jag orkar inte fara nå långt nu när det bara är ca 2 veckors praktik. Så jag har typ sommarlov nu, eller jag ska hjälpa till med höet osv och räkna det till praktik men jag ska iallafall inte iväg till burträsk nåt mer förutom avslutningen och det känns riktigt skönt!

Har tagit in hästarna nu och ska låta dom vila magen en stund innan jag far ut och rider aktiven. Ska nog även rida wirex lite idag tror jag.. vi får höras sen!

En ovisad lite överredigerad bild..


jc - dag 6

Dag 6 - Min hästs vardagsoutfit
Vid bra väder:
Vid nederbörd:
(o-fodrat regntäcke)

ida- filmdags

Film från grunden med mig och Ravinsky från np cupen!



jc - dag 5

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Min vardagslåda:
  • Borstar av olika slag (ryktborste, skrapa, piggborste, mankam, ansiktsborste och en heldrös "vanliga")
  • Hovkratsar (2-3 stycken)
  • Gummisnoddar
  • Sax
Min tävlingslåda:
  • Borstar precis som ovan
  • Hovkratsar & hovborste
  • Gummisnoddar
  • 2 stycken saxar
  • Ryckkniv
  • Måttband
  • Synålar och tråd
  • Pennor, tipex & papper
  • Och förmodligen något mer smått & gott som kan vara bra att ha (y)

jc - tävlingen

Tävlingen idag gick jätte bra.
I LC:n nollade vi, han backade lite första hinderna men sen flöt det på suuuuper bra! Han var lite för busig på framhoppningen men annars så.
I LB:n var han bara jätte, jätte fin! Kan inte säga annat.
Så idag fick två stycken ungponny rosetter följa med hem! Lite annat spännande inträffade också men det får ni kanske veta en annan gång ;)
film och bilder kommer senare då folk skickat :)
Nu ska jag försöka sova ett tag, jobbade HELA dagen igår och har bränt sönder hela mig typ. ONT! härdade ut då jag red men det blir nog promenad någon dag framöver.

ida- min fina häst

Igår for jag till min pojke så därav ingen uppdatering. Måste hem idag eftersom jag har risk1an imorgon och det går ingen lämplig buss då så måste ta en buss idag. Ikväll när jag kommer hem ska jag nog gå ut till min fina och mest troligt skritta en sväng, lägger kanske in lite trav då han säkerligen är ganska laddad nu efter 5 dagars vila.. 

Jag ska även snmäla mig till en hopp/markarbets kurs den 16:e för ida granlund som hålls i burträsk på skolans ridplan (av alla ställen) det är ju inte långt dit alls så därför passar vi på! 

Här är även planeringen för aktiven i veckan!

MÅNDAG: Uteritt.

TISDAG: Uteritt, låta honom bralla av sig.

ONSDAG: Longering eller dressyr.

TORSDAG: Galoppträning.

FREDAG: Jogga

LÖRDAG: Kurs

SÖNDAG: Skritt

jc - dag 4

Dag 4 - 5 sanningar om mig
χ Jag har haft häst i hela 10 år den 19 juni i år!
χ Jag är väldigt svår att "stressa upp".
χ Jag har haft diverse smådjur så som marsvin, råttor och kaniner.
χ Jag längtar efter att ha en egen lägenhet.
χ Jag ska ha en hund då jag flyttar hemifrån.

jc - banbyggning

Ikväll klockan 18 var jag på ridhuset och byggde bana. Vi var flertalet och det gick riktigt bra. Kring halv 9 åkte jag hem igen och snart ska jag ut och ta in hästarna!
Imorgon blir det tidig morgon så jag hinner fixa stallet före jag ska vara pår ridhuset 07.30 så vi hinner fixa det sista.
Kommer jobba hela dagen imorgon så blir ingen uppdatering förutom lite tidsinställda.

jc - UA

Idag besiktades Sam! Det var alltså vår hemlis. Det gick super bra och det enda som anmärktes var ett överben fram, men det är ju ingen fara.
I övrigt så gick han igenom UA och det känns så oerhört skönt. Han är inte såld om någon trodde det utan jag besiktade mest för min egen skull.
Alba sa att Sam hade torra och fina ben, han hade ingen vass kant på tänderna eller liknande och sånt är skönt att veta.
Snart händer ännu lite mer hemlisar, vad får ni veta då!

jc - råkade

Råkade beställa hem en present till mig själv i Tisdags. Ett lamicell schabrak från Skara Hästsport. Snacka om bra service då man beställer det på Tisdag och på Torsdagen har det kommit! GILLAS!
Det är det bruna på den övre bilden och bilden nedan visar bara modellen :)
http://www.skarahastsport.se/produkt.asp?id=400

jc - Dag 3

Dag 3 - En häst du saknar
min TVÅ fina och saknade♥♥♥♥♥♥

jc - skärpning

Nu ska jag skärpa mig med bloggandet! 
Igår var jag i alla fall ute och skrittade med Sam i en timme. Först asfalt sen svängde vi in på en skogsväg som innehåller både sten, grus, sand och gräs så snacka om att variera underlaget. Sen red vi runt och kom ut på asfalten igen. Han kändes väldigt trött i början vilket jag förstår eftersom igår var den första varma dagen och stekande sol. Men han kvicknade till då vi kommit en bit :)
Idag smäller det, haha. nej men idag ska vi göra detta hemliga som egentligen skulle göras i Tisdags. 14.30 är tiden som gäller och därefter får vi se. Någon som kan gissa vad? (Amanda & Ida får INTE gissa;))


ida- dille

litet smakprov från idag :)

ida- bilder på batman

några från dressyren, han var rätt fin ändå!



ida- fina delirious

Hoppade bana med fina dille idag, han trodde typ att det var tävling  då vi hade upplägget precis likadant med framhoppning på lilla utebanan och själva banan på stora. Han vart mycket fegare än han är på en "vanlig" träning så jag fick hålla om rätt stadigt. Men ha var som vanligt hur fin och trevlig som helst! Bilder kommer senare:)

På eftermiddagen hade vi gymkana med pommac och lady två av klubbens ponnysar. Det var hur roligt som helst då ponnysarna var laddade till tårna och alla red som galningar. Ponnysarna tyckte säkerligen att det var lika roligt som vi tyckte! Vi hann med en avfallning från pommac också, då alex fick sig en liten flygtur haha.. 



jc - dag 2

Dag 2 - Det här äter min häst
Per dag äter Sam:
» Ungefär 9 KG hö
» 1 KG aktiv pellets
» Ungefär 1 dl mineraler (varannan dag)
» Och såklart fri tillgång till saltsten och vatten.


jc - dag 1

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Jag heter Jennifer Canborn, nitton år (idag). 162,5 lång och långt mörkt hår. Går på fordonsprogrammet med inriktning på maskin och har bara 2 veckor och 1 dag kvar tills jag tar studenten!
Jag har ridit på ridskola sedan jag var 7 år, alltså i 12 år idag. Men har väl typ alltid haft med hästar att göra då de alltid funnits i min närhet. Första hästen jag hade var en ponny som jag lånade från ridskolan - Goldman. Han hade sommarexsem och klarade alltså inte av att gå på bete som de andra hästarna. Han bodde hos mig under två somrar.
Jag fick min första egna ponny då jag var elva - Pocahontas, som jag hade i ungefär 6 år. 1,5 år efter att hon kommit anlände även Jappeloup som var en andalusier korsning. Han köpte vi från ridskolan då han fick en gaffelbandsskada. Honom tog jag hand om helt sista åren.
På fritiden går såklart mesta tiden åt till ponnyn, men på helger umgås jag med folk, festar och sånt som man brukar göra som ung haha.
Sam, född 2004, okänd härstamning, Korsningsponny, imp Holland.
Det är alltså min ponny som jag tog hem från ridskolan för att rida till för försäljning under sommaren 2010. Det slutade med att jag blev kär i honom och köpte han själv istället. Han kom i mitten av sommaren 2010 och snart har jag alltså ägt honom hela två år!
Han är en känslig ponny som är inriktad på hoppning. Just nu tävlar vi på LB/LA nivå, och jobbar bara på dressyren hemma även om jag tror att - med lite jobb - han skulle kunna gå dressyr med.
Sam är en känslig själ men vi har börjat lite på varann till 100% och nu börjar det vara dags för oss att skiljas åt. Han vill hoppa och tävla och jag lika så. Men tyvärr är jag ju för gammal så planen är just nu att sälja.
Han är en oerhört godhjärtad häst som alltid ställer upp. Underbar att ha och göra med och en sann vän. Jag har haft en oerhört lärorik tid med honom.
Då han fortfarande stod på ridskolan. Alltså 2009 eller 2010.
Nu då vi senast var i vännäs 12/5 2012.

jc - finaste Sam

For ut en sväng med Sam ikväll. Barbacka och på hacket (standard) och skrittade lååååångt, in till korsningen och sen red vi runt fallet första gången för i år. Galopperade i stort sätt hela vägen då vi kommit in i skogen på sandvägarna och det var så grymt skönt. Att bara åka med och inte tänka på något.
När vi kommit runt så skrittade vi sen från korsningen och hem. Stannade på en grön lägda där han fick beta i 10-15 minuter ungefär. Nöjd!
Vi var nog ute runt 1,5 timme ungefär.

jc - lista

Stal denna lista av Maja på sommarponnyer.blogg.se i brist på annat att skriva om.
Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 - Det här äter min häst
Dag 3 - En häst du saknar
Dag 4 - 5 sanningar om mig
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 7 - Ovanor
Dag 8 - Min favoritsak i stallet
Dag 9 - Framtidsdrömmar
Dag 10 - 5 sanningar om Sam
Dag 11 - Bästa hästminnet
Dag 12 - Önskelista
Dag 13 - Bästa tävlingen
Dag 14 - En stund jag aldrig kommer glömma
Dag 15 - Hur började mitt hästintresse

ida- dag två

Teorin blev så att grans vann den och vi hade lika resultat som umeå. Riktigt bra tycker vi alla då dom är ett år före oss. Dressyren (LB:1) fick jag rycka in i då hon som skulle rida inte följde med.. Jag fick rida en häst som hette Batman, trevlig och lyhörd häst på 22 år. Dock var han väldigt stum i munnen och var inte en häst jag är van vid, men slutade på 65.86% och en andra plats. Är riktigt nöjd ändå då hästen var helt främmande och pressen jag kände vilket gjorde mig ännu nervösare en jag är i vanliga fall (det vill ite säga lite!!).
Hanna vart trea och therese 7a och det gjorde oss faktiskt bäst i dressyren tror jag minsann! Totalt kom vi två tätt efter grans (2poäng skillnad) som vann! Hel nöjd med hela klassens insats, superkul var det och nu taggar vi inför nästa år:D

Här får ni se några av bilderna på mig och hästen jag hoppade igår, finafina ravinsky!


jc - tråkig uppdatering

Idag blir det ont om uppdatering för mig. Får se om jag slänger in ett inlägg senare kanske.

jc - sista bilderna från träningstävlingen 17/5

Och dessa är tagna att Agnes Zedig!

jc - ersmark

Åkte till ridhuset (igen) en sväng efter maten och kom just hem och har tagit in hästarna.
På ridhuset kollade jag lite då Amanda hoppade sin fin poa, och hjälpte till att longera en häst då det var sitsträning på lektionerna idag!
Mycket mer än så har jag inte gjort, och efter Fredag är det dags att fundera på lite viktiga saker.... Vet inte hur jag någonsin ska kunna bestämma mig men det blir ett senare problem!

ida- np cupen

Nu har vi gjort bort hoppningen, presicionen och teorin. Hoppningen gick super då jag fick rida en häst som jag veeerkligen trivdes med, Ravinsky hette han! Vi slutade som trea och amanda och hästen hon red vart 2a och therese och hennes häst blev 7a så vi tog ledningen efter hoppningen. Sen så var det körning och då kom emma och ponnyn hon körde 3a och hanna och jennifer fick båda två bollar ner. Så efter körningen så låg vi totalt 2a! Nu har vi även gjort teorin och resultatet från de får vi reda på imorgon :)

Blogg.se dampar så jag kan inte lägga upp bilder... så dem får ni se senare! 
Nu ska vi ut och spela kubb med piteåborna, vi får höras senare så berättar jag hur det går!


jc - duktig sam!

Idag åkte vi alltså som planerat in till ridhuset och markarbetade/små hoppade lite. Provade rida på hacket och han blir ju lite "ihopkrullad" då han blir pigg och stark men det funkade.
Han var jätte duktig i början i serien men blev starkare och starkare och svårare ju längre tid jag red att få ner till trav efter studsen. Men jag ska absolut i klaga förut hade han bara vräkt sig över allting! Sen hoppade jag några gånger på muren och oxern, första språnget som var på muren stoppade han på, blev som att han tvär hajade till men annars inga problem. Lite läskigt med bockarna under oxer men han skötte sig riktigt bra.
Avslutade med att skritta runt hagen, och det var godumligt härligt väder men sol och svalkande blåst!
Sen fick han duscha och så "smörade" jag in honom, och det funkade ju faktiskt och kådan försvann jätte enkelt. Så det är bra att veta eftersom han ganska ofta har en massa kåda på halsen.

jc - förhoppningsvis påväg

Nu är jag om allt går enligt plan påväg till ridhuset! Ska även duscha honom och försöka få bort den äckliga kådan han har på bägge sidor av halsen. Har hört att smör funkar? ;) Någon som vet?
Blir ju lite ändringar i veckoplaneringen nu också:
Söndag: Uteritt, barbacka och hacket
Måndag: Promenad/jogging

Tisdag: Vila, men vi ska endå iväg. Varför/Vars får ni veta då! Markarbete/Lite hoppning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Galoppjobb
Fredag: Uteritt Vila, och så åker vi iväg på hemlisen här istället!
Lördag: Promenad Uteritt. Inte optimalt med två lugna dagar för tävling.
Söndag: Tävling LC/LB

jc - visste du?

» Att jag tar studenten om exakt 2 veckor och fyra dagar?
» Att jag fyller år på onsdag?
» Att jag ibland funderar på att ha kvar Sam i ett år till och utbilda honom ännu mer?
» Att jag ogillar att bara ha EN häst?
» Att jag har behövt smörja alla hästar jag haft med solhelosan på mulen för att de inte ska bränna sig?
» Att jag vill tävla minst 130 med häst?
» Att jag tycker att skritt-jobb är oerhört viktigt?
» Att jag bara ramlat av 3 eller 4 gånger i hela mitt liv?

jc - morgondagens klottriga plan!

Morgondagens plan är alltså (huvudarbetet är serien med bommar och studsen), att trava över bommarna och sen trava hoppa in i studsen och sen hinna få tillbaka honom till trav igen innan bommarna som det är trav över igen. Fick inspiration från kvällen lektioner och detta är ju verkligen vad Sam behöver göra.
Sen ska jag bara hoppa över oxern några få gånger eftersom han tycker bockarna är lite läskiga så vi tänkte förbereda oss inför helgens roligheter (tävling). Muren är också bara en sån sak som kan vara bra att hoppa, även om han aldrig tittar på den.
Har oxer väldigt låg och ganska bred.
Så nu vet ni vad planen är och bara att hålla tummarna att vi får stopp innan bommarna hehe ;) Ska prova rida på hacket eftersom det är vad som fungerar bäst, men tar med ett annat då jag inte vet hur han är att hoppa på det :)


jc - började med att tvätta bilen...

... och slutade med att jag tvättade 4 schabrak och dammtorkade stallet (fönster och galler) och städade lite. Sen in och kasta i sig maten och sen snabbgöra klart Sam och for ut och skrittade en sväng med Frida. När vi vände så bytte vi även häst och hon fick prova rida honom lite. Måste säga att jag är så stolt över min ponny♥ Kanske ska behålla honom ett år och sen sälja han som läromästare? ;););)
Sen bar det i alla fall iväg till ersmark och hänga på ridhuset. Och byggde fram lite tills imorgon då jag ska in och hoppa. Det där spännande vi skulle göra blev uppskjutet tills på Fredag så då hoppar vi lite imorgon (markarbetar). Åker till skolan vid halv 10 för en lektion och är hemma vid kvart i 12.
Hade tänkt fixa stallet på morgonen och packa så jag är på ridhuset ganska fort :)
haha i brist på andra bilder!

ida- några till på urchin


ida- från idag

PRIMADONNA


URCHIN


ida- några favoriter


ida- kdrf

Första passet blev på primadonna, det var ett dressyrpass då vi tränade på olika delar ur dressyrprogram. Hon vär väldigt spänd och tjurig till en början, men på slutet började hon slappna av. Fick henne aldrig att arbeta ordentligt men hon vart mjuk och fin och hade bra bjudning på slutet så är rätt nöjd ändå!

Här har ni en bild på lillponnyn.




Andra passet (hoppning) blev på en lite större herre, Urchin. Jag kände mig som en lite flugskit på honom, men han var riktigt trevlig, (hade aldrig ridit honom förut). Han var iallafall väldigt mjuk och fin på alla sätt, han har väldigt stadig och taktmessig galopp. Man fick driva  på honom ganska ordentligt då han hade lätt för att sega ihop i galoppen, men som sagt riktigt trevlig häst!

Här är en bild på honom.
Urchin



jc - tvättdags

Nu går jag ut i det härliga vädret och tvättar bilen! Välbehövligt.


jc - stan

sitter hos mamma i stan just nu och ska snart tillbaka till skolan. Har låångt hål dénna tiden så åker  alltid hit för att slippa sitta på skolan. Vet inten är jag slutar eftersom jag är klar med allt på religionen så med lite tur får jag sluta ganska direkt.

Idag ska Sam få en liten slapp-dag. Vi ska ut en sväng i skogen hade jag tänkt bara och röra på han lite och så ska han få käka gräs. Riktigt fint väder idag oxå.

 

Får se om jag kanske åker till ridhuset en sväng ikväll, inte bestämt mig än men det återstår att se. Men nu måste jag fara till skolan igen så jag inte blir sen, hörs sen!


ida- Delirious

Känner verkligen hur tråkigt jag kommer ha på kvällarna nu utan min fina.. Som tur är så varar det bara en vecka! Imorgon ska vi tydligen till ridhuset och träna inför np cupen, hoppas verkligen att det blir hoppning och att jag får hoppa "lilla" raringen Delirious, tror han ligger högst på listan av ridskolehästarna då det gäller hoppning, en riktig pärla!

Här har ni en bild på honom, bild från klubbens hemsida!
Delirious

jc - att bara ha kul

Något jag tror är viktigt då man har häst är att ibland bara ha KUL. Att inte bry som om hur hästen går, hur man sitter eller vad man gör.
Att bara vara ute och busa helt utan krav och tillåta sig själv och hästen har få göra lite som man själv vill och känner för. Och framför allt att man känner att båda har kul.
Såklart är det roligt att träna och tävla och det är vad JAG vill göra. Men dom stunder man bara är ute i skogen och har det bra är ovärderliga. Det är nog faktiskt dom man lever för.
Där man helt glömmer allting annat och kan rida i evighet bara för att liksom.
De perioder där jag känner att kanske går träningen dålig och både jag och hästen är lite "off" brukar jag strunta i allt i en vecka och bara fara ut och busa. Jag bryr mig inte om Sam travar iväg utan att jag drivit eller om han är stark i galoppen. I heller bryr jag mig om min dåliga handställning eller kanske att jag tittar ner istället för framåt.
Jag lovar träningspasset veckan därpå känns så mycket roligare igen!
Man ska inte vara rädd för att släppa alla kraven, för att strunta i en träning eller kanske vara lite oplanerad ibland. För det viktigaste är ju faktiskt är det är KUL.


ida- burträsk

Nu är jag tillbaka i burträsk igen.. UTAN HÄST. Han får stanna hos pappa nu eftersom vi far till piteå osv så då är det lika bra att han står där. Nästa vecka är det även praktik så då kommer jag bo hemma. Sen är det ju faktiskt sommarlov så då är det inte värt att ta hit honom igen! Han kommer alltså vila hela den här veckan men nästa vecka kör vi igång igen. Det jag vill ha sagt är att det kommer inte bli någon uppdatering om aktiven nu. 

Jag lät iallafall aktiven busa av sig lite energi idag, släppte på honom på sandvägen som har tinat fram nu. Han var jätte fin och lyssnade superbra både framåt och tillbaka. Dock så höll jag på falla av när han vart rädd och tvärnitade en gång haha, kunde ha blivit första avfallningen idag! Men jag hängde bara lite fint på sidan sådär haha;)

Kommer sakna honom i veckan, kommer ha massa dötid nu när jag inte händer i stallet efter skolan.. va ska jag hitta på då riktigt?
Jag ska hur som helst försöka hitta på något annat att skriva om nu i veckan, men ni får gärna komma med idéer.

jc - off road

Idag var vi alltså ut en sväng i skogen barbacka och på hacket. Sam var lite mer på trycket än tidigare dagar men det är bara roligt. Äntligen hade snön försvunnit så pass mycket att man kunde passera på bron över bäcken och komma till våra underbara sandvägar. Men istället för att rida på dom väjde vi av in i skogen och så fick han gå och lyfta på fötterna lite! Både jag och han tyckte det var lika mysigt och vi var säkert där inne i 20 minuter och bara filosoferade runt. Sen letade vi oss ut till sandvägen och galopperade tillbaka.
Just nu önskar jag bara att jag var typ 15-16 år. Varför måste man bli gammal? Framför allt då man hittat en sån fin, fin, fin ponny som har kapacitet för hoppningen som jag vill göra!
Sen fick Sam avsluta med att gå på gräsmattan och käka i typ 20 minuter. Det bästa med att ha hack tror jag ;)

jc - veckoplanering

Söndag: Uteritt, barbacka och hacket
Måndag: Promenad/jogging
Tisdag: Vila, men vi ska endå iväg. Varför/Vars får ni veta då!
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Galoppjobb
Fredag: Uteritt
Lördag: Promenad
Söndag: Tävling LC/LB

jc - just hemkommen

Har kommit hem ganska nyss, sovde hos pojken igår. Somnade tidigt och har sovit typ 13-14 timmar så är fortfarande jätte slö haha. Har ätit och sådär och sitter och ser tv just nu. Det är då regnigt ute och idag blir det en barbacka  sväng på hacket med Sam. hur det gick berättar jag sedan.
ännu en bild på Skrutten

vilka är ni?

Det blir fler och fler läsare nu så nu undrar vi.. -Vars bor ni som läser bloggen?:)


jc - bilder från vännäs

dessa bilder har Tove Söderström fotat (sommarponnyer.blogg.se). Det är blandat från LB och LA:n.

ida- dåligt..

Har blivit dåligt med uppdatering idag men jag har tillbringat hela dagen i stan med emma så har inte hunnit skriva något. Har inte ridit heller, men jag funderar på att fara ut och cykla med honom en sväng. Hade först tänkt springa men har inga bra skor och även dåliga knän så cykla är nog bättre! Känner att jag borde få upp min motion då jag börjar flåsa av att springa 10 meter typ, inte ok!

Ska ut i stallet och ta in busarna snart iallafall så vi får höras efter det!

Denna bild får ni se igen, bara för att jag gillar den!


jc - samson

Det blev som planerat ett galopp pass på Sam idag, har såg lite hängig ut i hagen men det var nog mest för att han stått i solen och haft det bra! Gick fram med honom som vanligt och började sen jogga igång honom. Han kändes lite små trött så satt inte speciellt stora krav. Red på hackamoret även idag.
I galoppen var han super fin, lydig och satt ihop. Kunde öka/minska utan att han föll isär. Samt att vi red mycket sidvärts efter vägen.
Han blev såklart lite starkare på vägen hem men det är ju som vanligt. Han blir även lite tung på hacket ibland men just nu känns det faktiskt som om han trivs bäst på det och då tar jag hellre det. Men han var ovanligt lugn idag trots allt galopparbete och det är ju bra. Sen joggade jag av honom på lång tygel och hoppade av och promenerade hem. Han fick käka lite gräs innan vi gick in i stallet oxå (lyxen med att ha hackamore haha).
Imorgon tar vi det lite lugnare med en vanlig uteritt. :)
haha gammal och lite smårolig bild...

jc - skrutten

Idag följde jag med Frida till ridhuset för att hjälpa henne med Skrutten. Satt även upp ett tag själv (efter önskemål) och för det mesta är det rätt svårt att se att han är travare. Han blev lite tjurig ett tag då jag var rätt hård med han men riktigt trevlig mestadels. Lydhörd häst som är väldigt lätt i handen och som efter lite tillsägelser lyssnar riktigt bra för skänkeln. Himla fin trav och även de få galoppsprången jag fick känna på då han i protest satt av var riktigt mjuka.
Har även lite bilder som jag tänkte visa, fotade av Frida.

jc - ut och rider

nu far jag hem och gör klart Sam för ett pass i skogen, planen är mycket galopp så får se vad han säger om det ;)

jc - några favoriter

några favorit tävlings bilder♥

jc - "hemma"

just kommit "hem", alltså till grannarna. For en sväng till stan och hängde med nå folk och trots jag inte skulle vara ute länge så blev det så endå. Fick lite bilproblem då jag fick jätte, jätte slut ström och den ville inte alls starta. Inte ens med starthjälp gick det få liv i "the black pearl". Men då fick jag lite draghjälp och då huckrade den igång som tur var hehe.
Förmodligen så har den inte hunnit ladda upp så gissar att den inte kommer vilja starta imorgon men det blir morgondagens problem istället.
Trots att jag varit vaken sen halv 7 imorse är jag inte trött - illa. Imorgon är min sista dag här och inatt är min sista natt. Lite tråkigt eftersom det är ganska skönt att ha ett helt hus för sig själv ;)
Lite nattsvammel från mig och nu ska jag försöka sova så på återseende.

ida- glömmer aldrig

Saknar min fina Manolito♥

jc - vad är bäst?

Ljusbrunt träns VS Mörkbrunt träns?

jc - bilder från tr tävlingen

dessa bilder är fotade av Sofie Kristensen Hansson!

jc - glidit runt i regnet i skogen bara

Ikväll fick sig Sam en skogssväng, vi begav oss ut barbacka och hackamore och bara myste. Han var så grymt fin, skrittade riktigt länge och jobbade sen med olika lösgörande övningar. I traven var han som en dröm, hade bara tänkt ta ett kort pass men slutade att vi var ute en timme. Det var så härligt att bara få glida runt lite på en lugn och fin ponny. Han var pigg men höll sig i skinnet och jobbade super. Även i traven var det mycket lösgörande som gällde.
Kikade hur det såg ut vi bäcken och snart är snön borta så vi kan börja bege oss ut på de fina sandvägarna! Och slipper bara rida fram och tillbaka i skogen. Även om man kan rida långt så är det lite tråkigt i längden att bara hålla sig till en väg.

ida- plugga och ladda

Snart ska vi (klassen) fara iväg till piteå, tror det är nu på tisdag faktiskt. Det är då den årliga np cupen, alltså burträsk, piteå och umeå tävlar mot varann i hoppning, dressyr, körning och teori. Egentligen så skulle inte våran klass vara med i år men treorna ville inte vara med så då blev det vi som fick ta över. Så vi kommer alltså att tävla mot piteå och umeås treor! Tror inte vi har så bra chans iallafall inom teorin då dom har gått igenom mycket som vi inte har börjat med än.. 
Vi rider då i lag, alltså 3st som hoppar, rider dressyr och tre som kör sen hjälps alla åt med teorin. Jag är en av dom som ska hoppa. Börjar bli lite halvnervig då vi ska rida deras hästar, har alltså ingen aning om vad man får för något. Men tror det kommer bli jätte kul iallafall! 

Någon läsare som är från piteå kanske?

ida- spöregn

Det blev en regning ridtur idag, till en början var det rätt mysigt när det bara småregnade lite. Men innan vi var hemma så spöregnade det och både jag och aktiven var dyblöta.

Åh det känns verkligen skönt att vi har debuterat nu, verkligen jätte kul att se att han tycker det är kul. Kan inte släppa hur duktig han faktiskt var!


jc - film från igår


jc - barbacka

Idag ska jag ut med Sam barbacka en sväng, skritta och trava lite för jag tror inte att han är speciellt trött från gårdagens hoppning. Det blir nog senare idag eftersom jag är så sjukt trött och har ont överallt. Hoppas mest nu bara på att inte bli sjuk eller liknande.
Imorgon ska vi ut och galopperade lite och på tisdag händer det en spännande grej. Är lite smått nervös!
även denna är fotat av Hannah Mattsson

jc - tr tävlingen

Ingen uppdatering igår heller ajaj.
Men slocknade igår istort sätt direkt jag la mig i soffan och orkade inte skriva något.
Gårdagen var väl med lite blandade känslor. Sam var grym på banan och vi fick bara 4 fel, ett stopp då det stod lite läskiga grejer under ett hinder men annars jätte fin.
På framhoppningen däremot gick det inte så bra.
Orkar inte skriva så mycket men film kommer så småning om och förhoppningsvis även lite bilder. :)
Denna är fotad av Hannah Mattsson

ida- busiga hästar

Idag är hästarna busiga, dom har springit runt i hagen och busat på hela morgonen. Jag som hade tänkt rida barbacka idag då jag ändå ska skritta, men tror att jag gör det ändå. Jag har ju aldrig fallit av aktiven så det borde ju hända snart haha.. Nä men det blir hursom en barbacka skritt idag med honom, bara ta det lugnt nu efter gårdagen. Han är nog rätt så slut i huvudet efter allt nytt. 
Nu ska jag iallafall ut i stallet och se om det finns nåt att göra, smörja lite utrustning kanske?



ida- BILDER

Några kort som jennifer fotade idag, lite suddida men det är pga av regnet som forsade ner.
Har ni ågon favorit bild?

ida- kunde inte vara gladare

Det vart träningstävling trots allt idag, jag tänkte att det är ju värt ett försök iallafall. Om jag skulle börja må dåligt så är det inte värre än att stryka sig.

70cm: På framridningen var han väldigt spänd och tittig mot de andra hästarna vilken jag hade förväntat mig. Han lyssnade ändå på mina hjälpor och gjorde det jag bad honom om. 
Framhoppningen gick dock inte så bra till en början, red mot lilla och han vägrade.. Helt ofokuserad och väldigt spänd var han. Red mot det igen och vägrade en andra gång, men då tredje gången hoppade han. Red sedan mot räcket och det tog han med lätthet så jag gav mig då.
Inne på banan kändes han redan från början ofokuserad, eller rättare sagt fokuserad på fel sak. Publiken och allt runt i kring var mycket mer spännande än hindren vilket ledde till rätt så många stopp. Jag red även med lite dåligt tempo och så men kände mig ändå rätt nöjd med det med tanke på att det faktiskt var debuten! Bestämde mig iallafall att hoppa 80cm klassen också.


80cm: Startade som nummer 5 i klassen så jag skrittade ständigt i väntan på start. En stund innan så travade jag igång honom men hoppade inte fram. Kändes inte som om det skulle behövas då han var riktigt laddad helt plötsligt. Gick in på banan och satt då på en väldigt fokuserad och laddad aktiven. Jag hade även ställt in mig på att driva på bättre och inte alls fega, utan bara låta han ha det tempo han verkligen behöver men ändå hålla det kontrolerat. Han var super fin mot första och genom resten av grunden vilket ledde till en 0:a och vi fick hoppa omhoppning. Han höll uppe energin och gick som en klocka så även omhoppningen vart en 0:a. Det ledde till att vi vart placerade, och tvåa dessutom! Det trodde jag faktiskt inte, är riktigt riktigt stolt över honom. Det som glädjer mig mest är att han är så possitiv och tycker att det är roligt! Första "riktiga" tävlingen med en så glad och häst är helt obeskrivligt roligt! Älskade lillhäst♥
barnsligt glada både jag och aktiven!

jc - imorgon...

.. lovar jag bättre uppdatering om idag och såklart imorgon då.
Var ute och galopperade en pigg ponny ikväll i det underbara vädret!
Dags att sova för att ta sig upp halv 6 imorgon, tidig morgon då jag måste rasta hundar och sådär :)

ida- magsjuka

Jag ber om ursäkt för dålig update jag med men som ni kanske förstår på rubriken så har jag fått magsjuka.. Jag låg hemma i sängen hela dagen igår och mådde piss så aktiven fick vila. På kvällen så blev det värre och värre men när jag hade spytt ett antal gånger så kändes det lite bättre.. Idag är jag väldigt slut och har fortfarande ont i magen. Jag vill verkligen tävla imorgon men just nu känns det som om jag kan glömma det. Aktiven måste få gå idag om jag ska vara med imorgon och jag känner mig inte alls i form för det just nu iallafall. Hoppas jag bara kan bli bra nu om någon timma så jag kan fara till stallet... Jag hatar magsjuka!!!


Första kortet jag tog på aktiven när han kom till mig i sommras, 9/6-11


jc - förlåt

ursäkta dålig uppdatering men min dator slutade funka igår, så tyvärr är jag utan just nu.
sam var iaf fin igår och idag ska vi ut i skogen igen och sen förbereda för tr.tävlingen imorgon!

jc - vardagslyx

Idag är jag ledig! Hur skönt som helst, ska alldeles strax gå ut på en promenad med hundarna, och sen hem och fara ut och rida Sam. Solen skiner och dagen ser riktigt lovande ut!
Idag ska vi som sagt ut i skogen (äntligen) och galoppera lite.
Hörs sen.

ida- skolan snart

Snart ska jag fara iväg till skolan och släppa ut aktiven. Vi har stalldag halva dagen idag, vi ska tydligen hjälpa några 4:e klassare som har individuellt val i stallet... Hoppas dom sköter sig!

Senare blir det som sagt longering med aktiven efter skolan. Nu ska jag börja göra mig klar så vi hörs lite senare!



jc - fina Jappeloup


jc - veckan

måndag: promenad
tisdag: uteritt fokus på galoppen
onsdag: uteritt fokus på galoppen
torsdag: träningstävling, 1 meter
fredag: jogging i skogen
lördag: uteritt
söndag: galoppjobb i skogen
Nu när vägarna äntligen blivit ridbara så kommer jag några veckor framöver mest rida i skogen och jobba med galoppen och framåtbjudningen. Underlaget är super fint i skogen nu!
suddig bild men :)

jc - hingst eller valack?

ja... ibland kan man börja undra. Dagens promenad var allt annat är trevlig, mysig och lugn utan snarare ett hårt kämpande och tragglande med att få vildponnyn att lyssna. Ringde till och med pappa så han kunde komma med ett kedjegrimskaft och då är han odräglig min fläckiga lilla ponny.
Skenet måste verkligen bedra, Sam är ju fortfarande lite rund och go om magen men kondisen måste vara på topp, vild efter att ha tagit de lugnt två dagar(!!!). Så vi kämpade på i över en timme tror jag och det värsta bröt ut på vägen hem, Sam kunde ej stå stilla, ej gå lugn, ej låta bli att buffla på en och så vidare. Men efter ett hundratals lååååååånga halter så började han behärska sig.
Framöver blir det stenhårt med att han ska kunna stå still och inte buffla. Detta gör han inte överdrivet men då han blir taggad och överladdad kan han inte låta bli. Men nu är det slut på allt sånt förhoppningsvis.
Dessutom misstänker jag att dessa hingstbeteende perioder infaller sig då jag är borta mycket, för han blir genast mer dominant och sådär. Så jag får nog helt enkelt stanna hemma jämt istället ;)
Jag har naturligtvis full förståelse för att han blir lite glad nu när gräset och så börjar gro, men när man promenerar får man faktiskt bete sig lite i alla fall! :)

jc - ut i blåsten

Nu far jag hem och går ut på en promenad med finponnyn♥ Ska gå en sväng inöver och se hur vägarna ser ut, och förhoppningsvis börjar de torka upp lite nu! Börjar vara dags för det tycker jag.
Hörs senare ikväll :)

ida- verkligen roligt!

Som Jennifer säger så är det verkligen kul att så många har börjat läsa våran blogg! Något mer som är kul är att min häst var gudomligt fin trots stormen som är ute. Gjorde precis som jag skrev i tidigare inlägg + att jag tog två varv i båda galopperna på ridplanen också. Galoppen var verkligen höjdpunkten, den var lugn, taktmässig och SAMLAD! Så grymt trevlig galopp hade han, det är nog bara andra gången som han har haft en sådan fin galopp. Även hans dåliga vänster galopp var riktigt lugn och fin. Och som pricken över iet så gjorde han ett klockrent GALOPPOMBYTE när jag skulle sakta av, så jag bara klappade och lät honom rulla på ett halvt varv i höger galoppen. Min lille herre slutar aldrig överraska mig, dagar som dessa blir jag verkligen glad ända in i hjärtat!
Och som sagt, jätte kul att så många läser bloggen!:D

jc - mer film eller är ni mättade?

Just käkat och kommit tillbaka till grannen. har nog inte berättat att jag bor här från i lördags och en vecka framåt och tar hand om deras hundar, katter och fiskar då dom är utomlands :D Men eftersom jag inte kan laga mat så far jag hem och äter middag.
Blir nog bara en promenad med Sam idag, blåser rent av huskeligt ute. Inga små fisvindar här inte!
Vill ni ha filmen från KM:et i hoppning eller ska jag låta den vara ett tag? Ni kanske är less på alla dessa filmer jag lägger ut just nu ;)

jc - kul

Kul med lite fler besökare och kommentarer :) Om det finns några frågor är det bara att skicka iväg den på kommentar :)

jc - film från LA


jc - blåsigt och regnigt

Idag blåser det storm, blir bara mer och mer blåst! Samt lite små regn. 
Hade en lugn dag i skolan och slutade halv 11, imorgon är jag ledig och sen bara onsdagen kvar innan det är "helg".
For förbi royal en sväng och köpte lite smörjmedel till lädergrejorna och switch, gäller att passa på då det fortfarande finns kvar!
Hade tänkt rida en sväng med Sam idag eftersom han tog det lugnt igår. Men bara lite skritt och trav. Snart kommer även filmen från helgens LA upp :)

ida- dagen

Idag blir det att rida ut med aktiven, har tänkt rida runt travslingan ett varv och sedan släppa på honom på rakbanan så han får bralla av sig. Efter det så ska jag ta ett till varv i trav så han får varva ner. Finns ridk att han kommer vara lite galen med tanke på vädret, blåsigt och mulet.. Men han behöver verkligen få springa av sig så vi får hoppas att han inte gör några jättebus iallafall.

Direkt jag kommer hem ska jag fixa klart med licensen åt aktiven också. Hoppas nu att jag kan vara med på lokala även fast jag är väldigt sent ute med licensen, men det kanske löser sig. Får helt enkelt se hur det blir med det.

Vad tycker NI att aktiven ska ha för schabrak den 17e? Nu vill jag ha lite kommentarer eftersom det börjar vara rätt många läsare nu..

VITT?


BLÅTT?


BRUNT?


MARINBLÅTT?


jc - film från KM 2011


jc - roligt

Hittade lite "gamla" filmer från KM:et 2011 som var i slutet av det året som jag hade glömt bort, en dressyr och en hoppning. Resultat var en andra plats i dem båda. Och en överladdad ponny :)
Så de kommer att komma upp här så småningom!
gammal bild från en träningstävling i maj 2010

jc - bilder från LA:n

haha snacka om fokuserad ponny^
Och så bjuder jag på failbilden från första hindret, trist start men blev helknasigt, därför att ser lite misstänksam ut på första bilden i inlägget som är hinder nr 2. Tur vi fick ett grymt slut på den gröna trippeln istället då :)

jc - bilder från LB:n

bilder från LB:n som Amanda (norrlandsryttare.blogg.se) har fotat:

jc - saknar mitt ♥


jc - inplanerat

v 20 träningstävling på KDRF, 1 meter

v 21 lokal på KDRF 80 & 90 cm

v 22 regional på SURF 90 cm & 1 meter (kanske tvådagars?)


jc - nöjd♥

idag fick sam börja på sin invänjningsperiod av gräs snacka om lycklig ponny♥
Han fick gå och beta med mig hängandes i grimskaftet (bokstavligen hehe) på gräsmattan i kanske 15 minuter. Det var han välförtjänt efter gårdagen! Så nu ska jag några dagar minst, i veckan ut och beta honom så han får vänja sig. Det fick bli dagens sysselsättning och imorgon ska jag ut och skritta/jogga honom lite. Vanligtvis brukar han ju skritta dagen efter tävling och vila dagen därpå men har varit rätt hängig idag så det får bli så.
Han brukar endå aldrig kännas stel/trött efter en endagars (inte tvådagars heller för den delen). Resten av veckan fram till på torsdag planerar jag att vi ska hålla till ute i skogen.
Förresten! Ni skulle ha sett hur fin galopp han hade på framridningen igår, rund mjuk och jätte elastisk! Så ska han alltid vara, så det ska vi jobba med mycket nu. Det har börjat blåsa lite varmare vindar så förhoppningsvis är vår ridväg snart lite torrare=alltså ridbar haha.
Film och sammanfattning från LA:n får ni imorgon då jag har fått filmen till den!
Förhoppningsvis kommer lite bilder också eftersom några härifrån trakterna var och fotade (y)

jc - film från LB


ida- skritt

Jag ska snart äta lite mat och sedan bege mig till stallet för att fara ut och skritta med aktiven. Jag ska nog rida barbacka tror jag minsann!
Resten av veckan ska jag rida motion, longera och låta honom springa av sig allt bus han har i kroppen, det var ett tag sen han fick busa av sig ordentligt så någon av dessa kommande dagar ska han få göra det.
Det blir ingen hoppning innan torsdag då det har vart ganska intensivt denna vecka, därför ska han bara få ta det lugnt nu.
Att springa rakt fram på vägar är som semester för honom då han slipper tänka så mycket, för kondition det har han och blir typ aldrig svettig efter att ha varit ute och sprungit. Utan det är då jag rider dressyr, markarbete eller hoppning (då han måste tänka) som det blir jobbigt för honom. Så nu blir det att rensa huvudet i veckan och ladda upp inför träningstävlingen den 17e. 

Veckan kommer se ut såhär ungefär..

MÅNDAG: Uteritt
TISDAG: Longering
ONSDAG: Jogga
TORSDAG: Tävling
FREDAG: Skritt
LÖRDAG: Vila
SÖNDAG: Vila

jc - sammanfattning från igår

Igår var alltså årets första tävling som gick över förväntning med allting! Vi åkte hemifrån just före 7 och gjorde lite stopp på vägen, anlände till vännäsRF vid hav 11 som planerat. Vi valde att inte gå till Sam något eftersom vi har kamera så vi såg att han var lugn och han stod jätte bra därinne hela dagen=stolt matte!
Vi hann besikta före jag red LB:n och kika en hel del, göra i ordning och rida fram precis lagom länge. Tyvärr vara framridningen som en sörja på halva volten så vågade inte göra allt för mycket. Framhoppningen var något bättre bara nedre kortsidan som var sörjig.
På framridningen fick han något tokryck och kastade upp i luften och studsade, tvärade och allt möjligt. På framhoppningen var han super fin och höll sig riktigt bra i skinnet.
Själva hoppningen gick jätte bra, Sam var riktigt laddad på tävling och tyckte det var super kul. Vi kikade lite på kombinationen och sådär före start, och sen vara det bara att köra.
Vi kom "lite" stort på första hindret men sen flöt allting på väldigt bra. Det svåraste då han blir så laddad är att när han vet vars han ska trycker han ut bogen och vägarna kanske inte blir det bästa ibland. Men det var inga som helst problem. Kombinationen var absolut inga problem! Och det glädjer mig. Till sista hindret (som jag ALLTID brukar tabba mig på) tänkte jag bara att jag skulle hålla, hålla och hålla och inte hoppa före haha. Så här fick vi en nolla och en jätte fin rosett ;)
Måste även säga att det är oerhört skönt att de bytt underlag, så mycket bättre!
film kommer.

ida- BILDER

några bilder från igår!

jc - min fina!

LB: 0 fel
LA: 10 fel. En rivning, ett stopp(MITT FEL) & två tidsfel
Sammanfattar imorgon och film från LB:n kommer då också men kunde knappt vara mer nöjd!

ida- världens finaste

Idag var ju då alltså tävlingsdebuten på 70cm för mig och aktiven. Det vart jätte stressigt så jag hann bara hoppa fram några få språng. Då var han jätte spänd och tittig, väl inne på banan så lugnade han ner sig litegrann. Vi skrittade förbi publiken och tittade lite på dom eftersom dom var jätte farliga haha. Fick startsignal och började rida på det första hindret, han hoppade det jätte duktigt och fortsatte hur snäll och fin som helst fram till hinder 7 då han började galoppera med bakbenen så jag tog tillbaka honom så dum som jag är och då stannade han på det hindret. Men som sagt så var det inte alls hans fel utan bara mitt. Men fy tusan så fin han var, är så himla stolt över honom. Det gick helt över förväntan, min finafina aktiven♥
Bilder och film kommer senare!

ida- blank och fin

Jag och jennifer (larsson) har varit i stallet största delen av kvällen och borstat på hästarna, smörjt grejor och sånt. Riktigt trevligt faktiskt, och aktiven blänker så fint nu iallafall på halsen och bogarna. Han har tappat all vinterpäls där, men har lite kvar på magen och bakdelen. 

Ska upp till skolan kring 8 och börja fixa klart det som är kvar att göra på banan, ska även sätta upp startlistor osv. Öppet hus börjar klockan 11 så det måste ju vara klart tills dess. Dock blir det inte så många som ska vara med nu, inte för att det var många från början heller men nu har 10 starter blivit 8 och det känns väldigt lite. Men troe det blir bra i slutändan ändå.

Har inga bilder på aktivens outfit men ni får väl se på bilderna som kommer efter tävlingen. Nu ska jag iallafall börja göra mig klar för att sova. Det väntas en stressig dag imorgon!



jc - sammanfattat

torsdag: red ute lite fram och tillbaka på vägarna, barbacka & på hack
fredag: red 20-30 minuter på ridhuset super fin och sen fick han duscha
ikväll: packa allting och göra klart
imorgon: avfärd härifrån 07.00 och förväntar oss att vara framme i vännäs senast 10.30.

ida- min outfit

kommer se ut så här..
dock är hjälmen inte blå utan svart, men hittade ingen annan bra bild..

ida- myspys

Jogging idag som sagt. For ut och med en lugn och trevlig häst idag, riktigt lugn faktiskt. Det är skönt att han inte är så himla pigg alla dagar i veckan haha. Vi slutar ju tidigt på fredagar så efter jag hade ridit så fick han gå ut i hagen igen, ska dit lite senare och ta in honom och fixa lite små saker inför imorgon.

Jag har egentligen inte mycket mer att skriva.. Men kan ju lägga upp bilder på morgondagens outfit lite senare om jag lyckas få ihop något bra vill säga!

ida- KDRF

Var ju som sagt på KDRF och hoppade lite idag och vi tog oss även över muren! Till en början ville han inte alls hoppa den, han tyckte den var lite småläskig men sen då stannade han bara för att han kunde. Då provade jag hoppa från andra hållet och då hoppade han på andra försöket. Han var faktiskt jätteduktig trots att han stannade ett antal gånger, men han gav sig ju och hoppade tillslut och det känner jag är huvudsaken! Så är riktigt nöjd över honom för dagen. Dock att anledningen till många av stoppen var att han var slut i huvudet av alla hästar som var runt i kring också för det är han inte van vid. 

Imorgon blir det iallafall att skritta och jogga, bara för att ta det lugnt inför lördagens öppethus tävling. Ska öven se på och kanske hjälpa dom som ska hoppa lite imorgon inför tävlingen. Känner att det kan bli för mycket för aktiven om jag ska hoppa även imorgon så jag kanske tar någon av skolhästarna istället eller något. Får helt enkelt se hur det blir.



jc - räknat hinder

Sam vilade även idag pga vissa anledningar. Åkte till ridhuset och kikade på lite hoppspecial sen räknade jag Amanda & Angelina hindermaterialet till de lokala tävlingarna. Nellie hjälpte också till en stund!
Imorgon ska jag ut i skogen om vägarna håller annars skrittar jag till bodarna och rider en sväng däråt istället. På fredag åker jag in till ridhuset och rider igenom honom lite eftersom det blev lite för mycket vila i veckan. Samt duschar honom så han är lite ren i alla fall.
Tyvärr verkar vädret ska bli dålig på lördag, hoppas att det inte ÖS-regnar hela tiden bara för då vill jag nog inte starta. Mest på grund av underlag, har däremot hört att de lagt nytt underlag så jag hoppas att det är bättre än det gamla. Men jag tar inga risker.

ida- dåligt väder

Idag vart det pissväder efter skolan så aktiven fick faktiskt vila. Jag får ändå inte ut något av träningen då det blåser som det gjorde idag. Han blir så hispig och springig så det blir bara jobbigt.. 
Det blev en ordentlig borstning och duschade av benen iallafall. Sen packade jag och gjorde iordning för imorgon då vi ska fara på KDRF. 
Det finns egentligen inte mycket mer att skriva om.. Så jag skriver igen när jag kommer på något vettigt.



ida- projektarbete och longering

Idag håller vi på med projektarbete på skolan, dvs vi ska starta upp ett "företag", göra budget och tidsplan osvosv. Man får hitta på precis vad man vill tex sälja kakor, röja, bygga saker. Mitt projekt kommer bli att rida in skolans 3åring Le Grand Honour. Tror det kommer bli rätt så kul!

Idag blir det longering med aktiven, finns inte mycket mer att skriva om det egentligen. Skriver mer om det när jag kommer hem.


jc - sry

ingen ridning idag och orkar inte blogga, personliga skäl! Hörs imorgon eller på torsdag.

ida- galopp

Idag vart det galoppjobb med aktiven, och han var jäätte fin. Han hade riktigt bra galopp faktiskt, bra takt och mycket luftigare språng än vanligt. Han sökte sig även ner för första gången! Galopperade först på framridningen (ca 38 meter) och lät honom bara rulla på sedan red jag på banan (drygt 60 meter) och äkade galoppen lite på långsidorna, jag fick även tillbaka honom på kortsidorna utan avbrott! Avslutade med att galoppera två varv på en 20meters volt, det gick super i höger men i vänster så busade han till det med några bocksprång men jag galopperade bara på tills han gav sig. 
Det känns som om utvecklingen har tagit några större språng framåt nu på senaste tiden. Blir nästan barnsligt stolt över honom haha..

Blir lite ändring i planeringen i veckan som jag skrev förut, så här kommer det bli istället..
MÅNDAG: Uteritt 
TISDAG: Galoppjobb 
ONSDAG: Dressyr eller longering
TORSDAG: Motion Markarbete på KDRF ev hoppa muren.
FREDAG: Jogga
LÖRDAG: Tävling
SÖNDAG: Skritta


Det blir kanske att hoppa över ett hinder på fredan när vi har satt ut blommorna osv, bara för att se reaktionen. Annars blir det bara jogging. Fredagen kommer även bestå av att skrubba rent Aktiven som är vääääldigt dammig efter sina lerbad i hagen. 
Nu ska jag iallafall duscha och sedan städa min lägenhet som ser ut som en svinstia.


jc - vaccination och stallet

Kom hem rätt sent idag eftersom jag var och vaccinerade Oryx, kom till skolan halv 9 för att få veta att jag inte behövde vara där så hädanefter har jag bara en lektion 10.05-11.20 på tisdag=SKÖNT!
Oryx skötte sig någorlunda bra i alla fall, jätte jobbig bland alla hundar i vänterummet men blinkade knappt över sprutan! Påväg till stan var han väldigt orolig i bilen men skötte sig super påväg hem!
Nu ska jag ut och ta ett litet kort på lillhunden och sen ut och mocka.
Ridhuset senare! Hörs ikväll.

jc - bilder del 3

han är allt bra fin min Sam♥

har ni någon favoritbild?


jc - sovdags

Kan man få träningsvärk i magen av att ??? Någon som vet det, för jag har nämligen jätte träningsvärk efter vår lång prommis idag :)
Snart ska jag i alla fall krypa ihop, kort dag i imorgon sen får vi se om / när jag åker till ridhuset med Sam. Ska nämligen eventuellt och vaccinera vår gråhund Oryx, för han ska på utställning snart. Vet inte vilket tid om det blir något så lite svårt att planera!
En bild på Oryx fick det bli nu. Däremot gammal bild från då han vara mini :)

jc - bilder del 2

Här är lite galopp-bilder.
Hopp-bilderna (det bästa hehe) får ni vänta med till imorgon! ;)

jc - bilder del 1

här är alltså lite bilder från framridningen - travbilder.
De är fotade av Frida.
Galopp-bilderna kommer ligga uppe 22.00

jc - skavsår

Blev en lång, lång promenad med Sam på asfalten. Vi var ute i 80 minuter och promenerade hela vägen till Drängsmark faktist! Däremot hade jag dåliga skor, så har skav på både hälar och tår! Men det var grymt skönt i alla fall och Sam uppskattade det :)

ida- nervig

Idag var aktiven ganska nervig, han var rädd för småsaker osv. Men det gick bra ändå, han var ändå lugn och sansad hela ritten trotts att han var skvättig.
Idag kom även prisrosetterna som en våra hästlärare (Frida) hade beställt. Dom var inte särskilt snygga men rätt små och gulliga haha. På torsdag ska vi till KDRF och hämta lite hinder material som vi ska låna till öppethus då inte skolan har tillräckligt. Det blir nog ändring så att på torsdag blir det att ta honom med dit och rida där, tänkte prova hoppa muren e gång så vi har gjort det iallafall en gång innan träningstävlingen. Kan ju vara kul att veta vad man bör tänka på om muren kommer på tävlingen då han aldrig har hoppat den tidigare.


jc - veckoplanering

Måndag: Skritt för hand på asfalten.

Tisdag: Dressyrpass på KDRF.

Onsdag: Vila.

Torsdag: Skritt på asfalt och galoppjobb mot bodarna.

Fredag: Jogging på KDRF & sen duscha honom.

Lördag: Tävling i Vännäs LB/LA.

Söndag: Skritt.


jc - sammanfattat

Lördag: vila
Söndag: hoppning, jätte lugn och fin på framridningen och blev super laddad i själva hoppningen. Han tyckte det var himla kul och exploderade typ 4 galoppsprång före hinder. Jätte fin och lätt att få tillbaka så nu taggar vi vännäs på Lördag, LB/LA.
Kommer som sagt bilder från gårdagens hoppning.

jc - förlåt mig!

tänkte bara skriva att mitt internet hemma är ur funktion där av min obefintlighet. igår var jag in och hoppade och sam var sjukt fin! bilder kommer.
skriver så fort jag fått tillbaka internet..

ida- kvällar

Kvällar får mig att börja tänka mycket, och just nu känner jag hur fruktansvärt mycket jag saknar min hund. En del av mig fösrvann när hon gjorde det, vill ha tillbaka dig nu Seppy. Jag älskar dig nu, då och föralltid♥

ida- pannband

När jag var på royal i fradags så blev det ju inget köpt, men Andrea skulle beställa hem ett pannband åt mig. Så om några veckor så kommer det förhoppningsvis hem. Det blev ett brut "klinkerpannband" i mässing då såklart. Tycker dom är stilrena men ändå riktigt snygga. Jag gillar inte då det blir för blingit som jag säkert har sagt någon gång i nåt tidigare inlägg. Jag tror att det kommer bli fint på honom iallafall!


Bild lånad från google.


ida- gamla tävlingsbilder

Sitter och tittar på gamla bilder får tävlingar, tänkte visa några för er.

VIRRE


IBIZA


POMMAC


ROVER

ida- snart klart

Har suttit nu på morgonen och klurat på startlistorna för öppethus och jag har kommit fram till en fungerande lista nu tror jag. Det blir så krångligt när det är två stycken som ska tävla två olika hästar, så måste lägga dom så långt ifrån som det bara går. Men som sagt så tror jag att det jag har fixat nu kommer att fungera rätt bra. Jag har även gjort klart funktionärslistan och banskissen. Dock är det den fulaste skissen jag har skådat men tror nog dom förstår den iallafall haha.
Det blir att fara upp till skolan lite senare idag och lämna av blommorna där som kommer att vara bredvid hindren. Måste även försöka hitta några krukor som vi kan ställa dem i, annars får det bli hinkar.. Men får se vad skolan har att erbjuda.

min fina älskade och saknade seppy får stå för bilden♥

ida- händelse löst

Det finns inget att skriva om nu när jag är hos pappa och aktiven är på skolan, så det blir bilder istället..



jc - liten poccis ♥


jc - 5/5

Inne i maj och jag ser det snöar, jag ser de snöar!
Nej men det toksnöar verkligen så blir inget att göra med Sam idag :(

jc - 06/06-2010


ida- idé torka

Jag är kass på att komma på rubriker.. men den får duga. 
Aktiven var iallafall lugn och fin idag när vi var ute och skrittade, finns inte mycket mer att säga om det egentligen. For ju på royal lite senare och kollade efter pannband och benskydd men hittade inget som föll mig i smaken.. Jag vill inte ha något värsta blingbling utan något mer diskret men ändå fint och självklart måste det vara rätt färg också. Det blir nog att beställa från någon annan butik om jag hittar något jag vill ha. 

Jag är super taggad till nästa helg, ska duscha upp aktiven och knoppa och tjollra på en massa innan öppethus. Vi ska ju göra allt så det ser så riktigt ut som möjligt eftersom vi gör ju som reklam för skolan och det ska bli roligt för publiken. Så alla ska ha knoppade och fina hästar, kavaj och vita ridbyxor osvosv. Tror det kommer bli jätte roligt! 

Nu i helgen får ju Aktiven två vilodagar, (lördag&söndag) men har tänkt mig något liknande i veckan..

MÅNDAG: Uteritt
TISDAG: Galoppjobb
ONSDAG: Dressyr eller longering
TORSDAG: Motion
FREDAG: Jogga och hoppa några "provhopp"
LÖRDAG: Tävling
SÖNDAG: Skritta

jc - hemmakväll

Blev en hemma kväll idag, är så sjuk slut och har en påbörjad förkylning så valde att stanna hemma. Är utan mobil också eftersom mitt sim-kort lagt av. Imorgon ska Sam få sig en lugn och skön promenad (i regnet förmodligen) och på aftonen drar jag på årets första crusing i Piteå och festar.
Alldeles snart ska jag ut och ta in hästarna, Sam ska få äta kraftfodret sen ska jag ut och spola benen och ta en kort promenad för att motverka eventuell träningsvärk.
bild från i början på förra sommaren!

jc - många stalltimmar

Idag har det blivit ett antal timmar i stallet, först då jag åkte på ridhuset och sen nu har jag varit ute sen klockan 5. Konstigt att dessa få saker kan ta sån tid:
  • Mockat åt Skrutten.
  • Städat lite, sopat undan osv.
  • Fyllt höpåsar
  • Smörjt 3 träns, sadeln, stigläder och tvättat hacket och sporrar. Samt smörjt stövlar och skor.
  • Varit ut och bytt täcke på Sam, tagit in hönäten och fyllt dem båda.
Och nu 3 timmar senare är jag inne igen. Förmodligen var det väl smörjningen som drog iväg på tiden, det brukar vara det. Så skönt att bara sitta och vara helt omedveten om vad klockan är och jag tycker det är ett väldigt roande jobb.

jc - ett pass i min smak

Åkte in till ridhuset idag på Sam, och vi fick hitta lite inspriation eftersom det stod framme dressyrstaket och sånt till tävlingarna som är i helgen. Men det är bara bra träning!
Började skritta, trava och galoppera fram på långa tyglar, sen fick han pausa lite innan jag kortade upp tyglarna och jobbade med skritt på "långsidorna", där jag red skänkelvikningar, öppnor och sluta. På kortsidorna travade jag. Kan ju även säga att vi redan utan för själva banan. :)
Sen började vi galoppera, först i höger varv då fattade jag galopp på långsidan och la en liten 12-14 meter volt ut mot staketet, sen övergång i slutet av långsidan och skritt kortsidan. I höger varv var han faktiskt riktigt fin!
Sen vänster, då han bara sprang och sprang och sprang i volten och tippade inåt och vägrade ställa och böja. Kämpade ett tag men blev nog bara värre så fick bli lite arg på honom, in i volten släppte jag så han inte kunde ta något stöd på tyglarna och petade på med innerskänkel, det räckte en gång sen gav han med sig och blev hur fin som helst!!!!!!!
Avslutade inne på banan blev att galoppera halvt igenom så vi kom ut i förvänd och galoppera genom sväng och sen bryta av på långsidan och fatta rätt vänd, vända halvt igenom osv. Han var sjuk fin och igenom då! Och de märktes verkligen skillnad då jag fått honom avspänd i hela kroppen för då orkar han betydligt bättre i den förvända.
Så idag är jag jätte nöjd, tycker verkligen om pass man får kämpa lite för och sen bara släpper allt och man kan glida runt bara! Sam fick sig en dusch efteråt och han var nog lika nöjd och belåten!!
Applåder till den som orkade läsa :)

ida- någon som vet?

Är det någon som vet vars man kan köpa billiga men ändå bra bruna framskydd i storlek M?
Aktiven har ju varken full eller ponny så måste ha nåt mittemellan. Har provat endel olika skydd men inte hittat några som passar..

Jag ska nog mest troligt fara på royal idag och kolla om jag hittar något nytt lite längre pannband åt honom till hopptränset då det är på gränsen för kort. Dock tycket jag att det är hemskt att köpa pannband där då dom är så himla dyra, men om jag hittar något som är i samma färg så blir det nog av ändå.

Dessa benskydd har jag nu, fast i svart. Tycker dom är riktigt bra men dock är dom lite korta på Aktiven..


jc - mark-hantering

Något som jag lärde mig att uppskatta vikten av då jag fick Sam var hur man hanterar hästen på marken. Hur stor respekt den har för en då man går bredvid och om den stannar då en själv stannar.
Sam var ju rätt svår att fånga i hagen första tiden, så jag fick liksom "leka fast honom". Jag var ute varje dag och lekte följa John, något han tyckte var jätte spännande. Ibland fångade jag honom då det gick, och ibland lät jag han bara nosa mig i ryggen innan jag gick därifrån.
Sam var huvudskygg och gillade inte då man skulle på med grimman, så då han rymde så var det bara jag som kunde fånga honom, och då på samma sätt som i hagen. Jag gick upp framför honom och sen följde han med mig in i stallet/hagen.
Det är först under den tiden jag haft honom som jag verkligen lagt ner tid och oerhört mycket timmar på just den kontakten, vi har tränat på att stanna, gå, backa, svänga och lite andra lite mer "tänkade" övningar. Bland annat att ha en långt grimskaft, hästen ska stå till och man går runt bakdelen och grimskaften ligger typ ovanför haserna. Då får hästen själv klura ut att den måste göra en vändning för att komma ut. Inget jag gjorde i början eftersom då kände jag mig inte säker på att han skulle kunna göra det utan att drabbas av panik.
Jag har aldrig använt mig av godis i några av övningarna (som typ är grunder egentligen=stopp, start & sväng). Jag har alltid varit nogrann med att han INTE ska ha kroppskontakt med mig och jag har mest använt rösten, samt någon klapp då och då. Naturligtvis klappar jag på honom men de gånger jag verkligen tränar så försöker jag ha så lite kroppskontakt som möjligt. Han ska vända åt höger resp. vänster så fort jag vänder och då ska han vinkla huvudet så det inte tar i mig. Vilket han gör.
Jag har även lärt honom vissa signaler och det syns verkligen vad han lyssnar på. Om han står i öppningen i boxen exempel och jag vill att han ska backa så petar jag bara en gång i sidan eller säger "psst" så backar han. Om man vill att han skulle flytta på sig så petar jag lite längre bak och om man istället trycker så tryckar han emot. Så kanske det inte ska vara, men jag vill ha så små hänvisningar som möjligt. Om han är i sina egna värld och inte reagerar puttar jag såklart lite på han för att få fokus och då trycker han ju inte tillbaka.
Sam är verkligen som en liten hund och det tänker jag jobba stenhårt med att få min nästa häst att vara också. Däremot tror jag att det har med personlighet att göra, jag tror INTE att alla hästar är lika följande och kontaktsökande, precis som vissa människor.

jc - helt otroligt

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr på KDRF
Onsdag: Galoppjobb
Torsdag: Uteritt med hacket
Fredag: Galoppjobb på KDRF/eller skogen
Lördag: Lugnare uteritt
Söndag: Hoppning på KDRF
Helt otroligt att jag fortfarande hållit mitt schema för en gångs skull! Brukar inte hända ofta, så får väl hålla tummarna på att det fortsätter så då ;)
På lördag får vi väl se, för det ryktas om snö(???????) och då är det inte så lätt att rida ute, utan broddar och sulor. Men kommer massa snö så får jag ta och skruva i trakbroddarna i alla fall.

jc - god natt!

mina älskade och saknade får stå för sovbilderna♥

ida- natti

Imorgon blir det att skritta med aktiven han har nog säkert lite träningsvärk efter dagens prestation. Hoppas på fint väder och en lugn häst då jag har tänkt rida barbacka. Jag ska iallafall sova nu, är riktigt trött efter dagen faktiskt. Godnatt på er!



jc - prommis

Idag blev det en lååååång promenad på asfalten och sen hoppade jag upp och galopperade lite mot bodarna. Sam tycker det är så värdelöst att vara ute och gå, han tycker nog det är lika bra att stanna hemma om jag endå inte ska rida. Men det blev krut i han då jag hoppade upp och han tyckte det var super kul att galoppera på lite.

jc - ute och rider

Är förmodligen ute och rider nu :) Om planerna håller i sig och regnet håller sig borta är vi ute på asfalten och skrittar / promenerar och så svänger jag in mot bodarna och travar/galopperar lite.
Tänkte alltså gå med han på asfalten så även jag får lite motion, där ska vi ju endå bara skritta.
Blir ett ganska lugnt pass, då han gick hårt i går och i förrgår. Sen är ju planen att åka in i imorgon också till ridhuset och galopp-jobba lite på stora utebanan.
lite överladdad, som fick galoppera efter den riktiga kall-perioden som va i vintras och då han fick ta de lugnt.

jc - igår

Kvällspasset igår varade ungefär en timme, vägarna inöver är så oerhört värdelösa just nu så går i stort sätt bara skritta typ 3-3.5 km innan vägen blir bra. Men då blir den som en dröm så det är ju nästan värt det!
Kändes i alla fall att han var väl genomriden dagen före och väldigt behaglig att sitta på.
Red på det raka bettet och då vi kommit till vägen som var bra galopperade vi, jobbade mycket med tempoväxlingar och bytte galopp ganska ofta. Sen fick han en litet skritt paus och sen galopp tillbaka, blev såklart lite spändare och starkare på hemvägen och inte lika lyhörd i tempoväxlingarna/övergångarna men det är ju som det är! Är riktigt nöjd endå och det var Sam också :)
gammal bild

ida- bästa skoldagen

Idag har vi bara planerat och byggt fram inför öppethustävlingen, gjort stalltjänst och tränat hästarna. Hoppade en liten bana på 6 hinder som låg på 80 cm och han tog det med lätthet. Hoppade sedan en linje på 90 cm som ha lyckades hålla galoppen mellan hindren och hoppade lätt över det också. Jag blir så stolt över honom så det är sjukt. Jag låter bilderna tala för sig själv, kan inte säga annat än att jag älskar min häst♥
Om ni undrar vad det är för blått på min stövel så är det självhäftandebandage, stöveln gick sönder i dragkedjan IGEN så fick laga det på enklaste sätt..

jc - sovdags

Uppdaterar mer imorgon.
Var ut en sväng med Sam ikväll och kom hem vid 10 så han sover nog gott ikväll :D Vi hörs imorgon!

ida- taggad till tusen

Min häst var faktiskt riktigt fin idag trots det blåsiga vädret. Jag hade tänkt rida lite galoppträning uppe på ridplanen men då körde dom skotare där så red ett varv runt slingan och sedan red jag en stund på en volt utanför stallet. Han var ganska så avslappnad och lugn, galopperade ganska så många varv i båda galopperna och han bockade inte en enda gång. Han var också väldigt lugn och rätt stadit i båda varven. Travade sedan av honom och då var han riktigt avspänd och fin, så nu är vi taggade på hoppning imorgon!

Mitt besök i umeå idag blev ganska kort då ortopeden konstaterade att han inte kunde göra något åt situationen så jag ska fara och göra en datatomografi?, vet inte vad det hette men det är iallafall så att man får röntkenbilder i 3D ungefär. Så ska invänta en kallelse för att göra det och sedan invänta en ny kallelse till umeå så får vi se vad som händer efter det. Kanske sågar som sönder hela armen, känns som om det är lika bra nästan, blä.

Tur jag har aktiven som gör mig på bra humör♥

jc - 2 maj

Nu börjar det kännas som vår på riktigt! Solen skiner och det är riktigt varmt på dagarna. Däremot blåser de ju storm men det är en annan sak.
Idag blir det nog att tvär fara förbi ridhuset och kika på hoppspecialen och träffa Emelie :) Sen hem och rida, ut i skogen en sväng var planen.
Men nu ska jag ut och mocka så allting sånt är färdigt ikväll.
Var förresten och köpte en tunnel till sadelgjorden i teddy idag, bra som reserv då den andra måste tvättas!
haha bjuder på en gammal bild på mig och Zazzar, som stod på ridskolan förut. Vi hade någon show och skulle ha kadrilj uppvisning, Zazzar var känd för sina busigheter så ingen ville rida honom. Jag offrade mig och som tur var skötte han sig galant :)

ida- nu

Nu beger jag mig till umeå för att kolla armbågen, hoppas nu det går bra bara. Jag kommer tillbaka vid 3-4 tiden någon gång idag och rider min häst, hörs sen!
Bjuder på två bilder på Aktiven fån igår så länge.




jc - veckoplanering

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr på KDRF
Onsdag: Galoppjobb
Torsdag: Uteritt med hacket
Fredag: Galoppjobb på KDRF/eller skogen
Lördag: Lugnare uteritt
Söndag: Hoppning på KDRF

jc - movie time

måste erkänna att min ponny är väldigt fin♥

jc - kort film

Snart kommer en kort film upp! Ska bara vänta på att den redigeras klart :)

ida- pigg häst

Idag red jag en ganska så lång sväng med aktiven, den slutade på ca 1,2 mil. Det blev bara skritt och trav och han var jätte taggad, men ändå inte så att han blev stark osv utan han skötte sig fint ändå. Dock var han lite skvättig för småsaker idag, men sånna dagar har ju dom flesta någon gång.

Sven och hans mamma kom och hälsade på en snabbis i stallet vilket var väldigt trevligt! Efter det så for jag och min mor till kiosken i byn och köpte oss varsinn mjukglass, perfekt avslut på dagen!

Jag längtar verkligen tills den 12:e då vi ska hopptävla på skolan. Det är ju som jag sagt tidigare ingen seriös tävling men den kommer vara som om det var en riktig, och den träningen behöver aktiven nu innan vi ska iväg på kdrf's träningstävling den 17:e. Det känns så overkligt att säga att jag ska TÄVLA med MIN häst, är så glad att vi faktiskt snart är där, spelar ingen roll hur det går jag blir så nöjd bara vi tar oss över något hinder för då har vi ju faktiskt deltagit och det är målet för tillfället!



jc - dressyr

Har varit inne med Sam på ridhuset och filmat dressyr till en liten "försäljningsvideo". Hade ju nämligen ingen då jag inte hoppar typ haha.
SÅ! Nu får ni kommentera lite om ni vill ha ett litet smakprov.


ida- ibland har man tur

Mamma ska fara till burträsk och jobba klockan 12, så jag åker in med henne och passar på att rida aktiven en sväng. Skriver mer efter det!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu