ida- bett

idag var jag som sagt på tävlingen och tittade när mina vänner red, men synd det som blev med sam. inte kul alls..
efter alla jag skulle se hade ridit så for jag på royal och köpte en borste och tittade på bett. jag tror minsann att jag ska prova ett rakt med fasta ringar, eftersom han verkar trivas med pelhamet som är rakt. det är ändå värt ett försök iallafall!

det blev lite lätt backträning med aktiven idag, skrittade och travade upp några gånger och han skötte sig bara fint. det blev även en liten galopp på slutet, han är så pigg så han hade gärna både travat och galopperat hela passet.. men en kort galopp räcker nu när han har stått ett tag, vill inte gå för fort fram. 
jag klippte även lite i svansen, bara de låga stråna som skiljde sig från dom andra. klippte även hovskägget som var väldigt yvigt, så nu är han finklippt igen!

kvällen har jag tillbringat med mina kusiner, där av den dåliga uppdateringen. och nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, det har vart en ganska flängig dag. godnatt!

jc - besviken...

Blev ingen tävling. Varken idag eller imorgon.
På framhoppningen till LC:n blev Sam jätte, jätte halt. När jag hoppade av såg jag att han trampat av sig skon och hoppade bitvis på tre ben :(
Han var jätte öm och måste ha slagit/trampat på något eller liknande så vi kom aldrig till start. Det är inte den största betydelsen utan det är ju att Sam fick så ont. Men klart det är trist hur som...
Kommer inte gå slå på någon sko när han har så ont så han får gå utan 2-3 dagar innan vi prövar.
Uppenbarligen inte tänkt vi ska tävla.

ida- godmorgon

nu ska jag släppa ut hästarna, äta frukost och sedan fara till SRK. vi ses där?

nu hejjar vi på detta stiliga ekipage!


kära läsare

finns det någon rar läsare som är bra på att göra designer och ställer upp på att göra en så vore det guld värt. så om någon käner sig manad att hjälpa mig och jennifer att få en snygg design så hör gärna av dig!

ida- ut igen

nu ska jag ut i stallet och slänga in deras foder osv, sen ska jag borsta lite till på både aktiven och ponnysarna. dom måste ju också få vara fina!

såhär vita är dom inte nu, man kan tro att det är några skäckar som står ute i hagen...

ida- kul med blåst

nä det är inte alls kul, fyfan vad det blåser här hemma alltså. det blev som sagt en liten skritt och trav ritt idag, han var faktiskt riktigt lugn och avspänd trots vilan. red bort mot vallen där det är ganska mycket backar, inte så branta men rätt långa. så han fick arbeta med hela kroppen på ett bra sätt, inte för ansträngande.
jag har även bortstat bort massvis av hår från honom för shit vad det rasar nu.. han stod bara och njöt när jag borstade av honom, det måste ju klia osv när det är så mycket hår som ska bort.
imorgon ska jag fara och hänga med jennifer på tävligen då det är långt mellan hennes starter. så jag ska vara där och vara social med henne och självklart hejja på också! nu håller vi alla tummar vi har för att det går bra för henne och sam.

längtar så mycket tills jag och aktiven kan börja fara ut och känna på tävlingsbanorna!

jc - jag tar semester

Nu när Ida är tillbaka tar jag blogg-semester över helgen. Känner att jag enbart vill fokusera på Sam och tävlingen och inte behöva känna stressen att hinna uppdatera så jag ger över det nöjet till IDA.
Har varit ovanligt trött denna vecka så tänker inte sitta uppe sen kväll för uppdateringens skull - Inte denna helgen :)
Nu ska jag käka sen ger jag mig ut och fixar stallet och sen far jag ut och skrittar!
Tävlingsresultat kommer söndagkväll eller måndag och så får ni lycka oss lycka till.
Lördag: LC & LB
Söndag: LB & LA



några bilder från SRK förra året, träningstävling 1/5 LB & LA

jc - hemma en snabbis.

Hej! Blir ett snabb-inlägg för ska snart åka iväg till byske och ta en spruta! Har hört att vissa får jätte ont av den så jag hoppas jag är en av dom som inte får det så de går bra att rida imorgon haha.
När jag kommer hem ska jag ut med Sam och skritta och börja putsa och packa grejer!

ida- sovmorgon

idag fick jag min en sovmorgon, carina släppte ut hästarna så jag skulle få sova ut en dag, skönt! men nu är jag vaken och ska gå ner och ta mig någon frukost och sen vidare ut i stallet för att mocka osv. 
senare blir det ett väldigt lätt pass för aktivens del, bara skritt och lite trav nu då eftersom han har stått i 19 dagar. tror han kommer bli jätte glad när han äntligen får komma ut och göra någonting. och jag har det jag gör innan jag ska ridda också, han löser massvis med hår nu så det blir att stå och gnugga bort så mycket som möjligt, nu vill vi få sommarpäls snart ju!!

aja mer update senare för nu ska jag börja agera.
funderar på att köpa ett sånt här bett och prova på aktiven..

ida- ZzzzZZz

nu är jag hemma, har borstat och myst med min häst i ca 2 timmar. blev ingen ridning då det var mörkt, kallt och blåsigt + en lerdränkt häst. så det blev en mysstund istället, han slutade äta och bara stod och kramades lillhjärtat hihi, men nu ska jag sova är verkligen trött och sliten. godnatt!



jc - jogging

Först och främst ursäkta alla gräsliga stavfel i mitt förra inlägg, skrev från telefon och då det inte lätt haha...
Var ut en sväng med Sam idag och joggade, gick inte alls för bra eftersom underlaget blivit kasst igen. Sam var pigg och övertaggad men lyssnade bra endå, och han var trevlig då han väl slappnade av.
De fick gå ut i hagen sen igen...
Är dödstrött och har lite motivationsbrist så...:)

ida- snart hemma

nu sitter vi på bussen påväg från umeå, så nu är det inte alls länge kvar innan man är hemma igen! det blir nog att köpa någon middag i stan och sedan rulla hem för att gå ut i stallet till hästarna. ikväll blir det nog en skrittur med aktiven bara för nöjets skull och eventuellt smörja upp all utrustning efter det. eller kanske inte all utrustning men det brukar sluta så när jag väl börjar, då är det lika bra att göra bort allt medans man lix håller på.
nä nu vill jag bara komma hem, jag har sagt det förr och jag säger det igen.. jag saknar verkligen min lilla aktiven♥


jc - Pa-mässa

Sitter på skolan nu och gör ingenting. Vi har projektarbetes mässa idag och det är vål inte speciellt roande.
vet inte när jag slutar men kan vid 2, 3?
aja sen bli de ut med sam och jogga och fixa manen för det han jag inte igår:)

jc - rymling

Lite ont om uppdatering ikväll då jag varit i Ersmark och kolla på hoppspecialen och snackat lite skit :) Alltid trevligt.
Sam har kommit på att man kan krypa under tråden och hade gjort det två gånger idag, så jag och pappa gick och satt ström men trots det hade han krypit en gång till trots att han var utan täcke.
Så nu har pappa varit snäll och byggt om lite till och nu ska han väl förhoppningsvis hålla sig till sin hage haha.
Han vilade ju idag och han fick vila helt från promenader och dylikt vilket jag tror är välbehövligt ibland.
Imorgon kör vi igång igen med jogging och på fredag laddar vi för helgen!

ida- tre saker, härmar jennifer..

jag träffade aktiven för första gången när min bror gick på naturbruks 2002 skulle jag tro.

♥ aktiven är besatt av att pussa mig

• jag är riktigt noggran med att allt ska vara städat och fint i stallet, men i min lägenhet är det stökigt jämt.

aktiven har problem med gallor på vänster bak så han måste alltid gå lindad.

jag har en armbåge som är "missbildad" sedan min födsel som jag eventuellt ska operera.

♥ aktiven är 153cm i mankhöjd, alltså liten häst (perfekt för min längd!)

ida- aktivi my love

red party idag i vanlig ordning. hon var rätt fin, dock lite seg faktiskt. longerande även tokiga elmer, han slet typ av mig armen, nä men han kastade sig åt sidan och började bocka och galoppera som en tok ett antal gånger så det känns i armarna fortfarande. annars då.. jo vi har mockat och gjort det vanliga. sen friserande vi till manarna på några ridskoleponnysar så dem vart fina igen. 

idag har man faktiskt gått med tanken att "nu är det sista" i typ allt men gjort. tex då elmer pajjade min arm för sista gången, pussade på center för sista gången, packade sista höpåsen osvosv. skönt men tror ändå jag kommer sakna allt på något konstigt vis trots allt. 

men längtar så grymt efter min stjärna som står hemma och väntar på mig, han är ju faktiskt bäst!

ida- nu jävlar

nu funkar internet igen så nu passar jag på!
dagarna har gått riktigt bra nu på slutet, visst är det jobbigt som tusan men ändå rätt givande och roligt på samma gång när man väl har kommit in i rutinerna. det har rullat på ungefär likadant som innan, mockning och annat stallarbete, vi har ridit ca 3gånger i veckan på lite olika ponnysar. vi har även fått rida två av maggas tävlingshästar. har iallafall fått mig en storfavorit bland alla ponnysar jag har ridit. och det är didley, ett c-ponny sto f.1995 som är underbar att rida i både hoppning och dressyr, vilken pärla! 
känns faktiskt som om jag kommer sakna endel saker här, men speciellt hästarna.
har några favoriter som jag nog kommer sakna och det är, poetic's juvelin, partytura, centercourt och såklart didley. konstigt nog så är alla dessa ston;) men fina är dem verkligen!
vi har sista jobbdagen idag och vi far hem imorgon klockan 12 så vi är hemma vid halv 7. känns skönt att äntligen få slappna av och fara hem till sitt eget stall och bara ta hand om 3 hästar. jag har planerat att duscha aktiven när jag kommer hem, kan tänka mig att han är riktigt skitig då han är "rullarkungen".
nä shit vad jag saknar hästen min och folket hemma, men nu är det inte länge kvar wiho.
nu ska jag ladda upp med lite mat innan vi börjar om igen, vi hörs sen!

juvelin f.07 får stå för bilderna, hon är tillsalu och jag rekomenderar verkligen denna ponny till någon som vill fortsätta utbilda och tävla henne. riktigt riktigt trevlig ponny. mer information och film hittar ni på deras hemsida: STALLKILLIGREW
Poetics Juvelin




jc - inför tävling


Inför en tävling brukar jag börja förbereda mig i början av veckan med att lägga upp en plan över hur Sams motion ska se ut. Försöker fördela allting så att han ska vara så lösgjord och mjuk som möjligt samt lagom pigg.
Skriver även under veckan en packlista, som jag sen följer när jag packar grejer på kvällen före.
Börjar packa i stallet och Sams grejer och packar/lägger fram mina egna just före läggdags.

Det är lite olika om jag duschar honom dagen före eller inte, men det kommer jag inte göra i helgen. Men jag gör det nästan alltid om vi ska iväg på meeting (och sova borta).
Jag är också noga med att bli klar i tid så jag inte är ute i stallet till typ 23. Under försöker vara klar senast(!) 22 så Sam får god nattsömn.

Jag knoppar aldrig till hoppning men flätar svansen, borstar ordentligt och såna saker. Putsar allting kvällen före.
Kopplar transporten och packar in såna grejer som hö och hinkar mm.

På morgonen kliver jag upp så tidigt som möjligt för att Sam ska hinna få gå ute i hagen och äta frukost där. Brukar ta in honom 1,5 timme före avfärd ungefär och före det har jag packat in allting i transporten.
När han är inne så borstar jag honom och putsar av så han är riktigt fin. Sätter på transportskydd och ev täcke om det är nödvändigt och ska vi längre bort alltså typ Umeå-Luleå så går jag en promenad före lastning.

Så gör jag och efter det är vi redo för avfärd!

det är Amanda från norrlandsryttare.blogg.se som tagit dessa underbara bilder på min kille!


jc - skola

Sitter på skolan nu och börjar snart om. Har verkstad hela dagen och idag går vi till 4.
Sam vilar idag men ska fixa lite med honom endå. Rycka lite man och sådär så han är fin till i helgen!

jc - pocahontas ♥

Det var en härlig vår-dag vi åkte och tittade på dig för första gången, jag gick i 6:an och tog ledigt från skolan för att åka mot lövånger.
Äntligen hade mina föräldrar bestämt sig att jag skulle få en ponny, Pocahontas låg inte ute på annons utan vi fick höra om henne av en bekant. När vi var där och kikade på henne och gick in i stallet såg jag världens sötaste ponny-skrutt titta upp från boxen. Dom snällaste ögonen i världen och full med utstrålning.
Nästa gång vi åkte dit provred jag, hon var lika snäll att rida som på marken. Jag var bara 10 år då jag provred och mina hjälper var väl kanske inte de mest tydliga men hon gjorde så gott hon kunde endå. Pocahontas var bara 7 (egentligen 6 för hon fyllde år 24 maj).
En lång väntan gick, eftersom familjen inte hade bestämt sig helt om hon skulle säljas eller ej, så vi väntade med förväntan någon månad innan det lyckliga beskedet kom: Hon skulle säljas. Resten förstår ni nog själv: Jag blev världens lyckligaste ägare till världens finaste ponny! Hon anlände 19 juni 2004.
Ibörjan hade vi henne själv i stallet, vilket hon trivdes jätte bra med, 1,5 år senare fick hon sällskap som hon vande sig vid efter ett tag. Hon var aldrig speciellt förtjust i andra djur.
Vi hade en liten knackig start, då hon började testa mig och vägrade gå framåt ute i skogen. Jag grät efter varje pass eftersom jag var tvungen att gå med henne bortåt och kunde bara rida hemåt men jag vågade aldrig säga något till mina föräldrar. Men en kväll hittade pappa mig gråtande i stallet och jag var livrädd för att mitt hjärta skulle tas ifrån mig. Men med lite hjälp från mamma så kom vi över problemet och började träna på lite mera allvar.
Pocahontas hade problem med hoppningen, och extrema nerver vid tävling. De flesta tävlingarna slutade med att vi stannade ut oss på 2 eller 3. Men dom gånger hon ville så vann vi VARJE gång.
Istället satsade vi lite mer på dressyren och har flertalet vinster och övriga placeringar tillsammans. Trots att hon inte hade någon gång så var hon oerhört lydig och charmig så vi klarade oss endå bra.
Pocahontas var den ponnyn som förverkligade alla mina drömmar - galoppera genom en snötäckt lägda, fara ut en sommarkväll med bara shorts och linne och rejsa över en grön äng och bara att få ha en egen ponny att RÅ OM. Under min jobbigare period i livet var Pocahontas min livsglädje och jag kan nog ärligt talat säga att hon räddade mitt liv.
Tyvärr har allt lyckliga ett slut. Det vet väl alla om, och det gjorde det även för mig och min min ALLRA bästa vän.
Hon blev halt, vi väntade och lät henne vila innan vi åkte in till ATG här i Skellefteå. De behandlade knän och kotor fram men nästa gång var det samma sak igen. Hon käkade metacam gång på gång och tyckte det alltid var lika gott, min älskade vän♥
Hon slutade sen helt svara på behandling och ingenting syntes på röntgen. Veterinärerna ryckte på axlarna och sa att dom inte kunde göra något mer. Hon fick vila, och vila och vila... Varje gång jag skulle pröva "sätta igång" henne, alltså med korta promenader på 5-7 minuter blev hon lika halt.
Jag minns så väl en gång under vinter/våren som jag skulle ta in henne från hagen. Hon brukar alltid komma men hon stod längst bort i hörnet. När jag tog henne i grimman vägrade hon röra sig och då jag fick henne att ta några steg stapplade hon fram. Det tog 10 minuter att få henne att gå 10 meter ungefär. Det sved så mycket i hjärtat både att se henne lida så, och att börja förstå att det är nog inget tillfälligt.
Vi gav henne en "sista chans" och lät henne stå hela sommaren, bara gå på bete utan skor och vila upp sig. Många saker kan läka ut och det var ju det enda vi inte prövat. Så hon stod i flera, flera veckor och bara hade det bra. Men hon blev aldrig bättre, hon blev aldrig o-halt.
Jag började fundera på beslutet att låta henne slippa lida och få åka till trapalanda. Men hur kan man egentligen bestämma sig för att ta bort sin bästa vän? För jag tror ingen någonsin kan förstå hur mycket denna häst betydde. Hon hade varit med mig igenom ALLT.
Men ett liv som hon hade var inget liv, hon var deppig och arg. Så den 2 juli 2010 skedde det. Mitt livs svåraste beslut. Jag minns när jag ledde henne till platsen vi valt ut. Solen sken för henne.
Jag är rädd att hon ska tro att jag svikit henne. För jag orkade inte följa hela vägen, hon fick sluta sina dagar på jorden med en havrehink och pappa som hon kände så väl. Men jag vågade inte. Jag vågade inte ens ge henne en sista kram och berätta att hon hade hela mitt hjärta - att jag älskade henne.
Påvägen hem brast det. Jag städade ur hennes box, skurade väggarna och plockade bort alla saker. Valde ut ett fåtal grejer att spara.
Jag saknar världens finaste och mest underbara ponny mer än allt! Och jag tänker på henne varje dag.
Snart har det gått två år och det verkar aldrig bli lättare.


1997-24/5  → 2010-02/07

jc - mockat

just kommit in, har varit ute och mockat halva hagen och trots att jag gjort det regelbundet tre gånger är det lika mycket skit varje gång haha!
Men nu har det ju även tinat så har fått bort jätte mycket! Resten ska jag försöka ta imorgon!
Sam fick vara ute med mig, Skrutten var ute på ridtur och Sam tycker ju inte om att vara själv men så länge jag är med så går det bra. Däremot blir han lite vaktande av mig, följer efter överallt och stod hela tiden mellan mig och grinden för att jag inte skulle gå.
När han väl såg sin stallkompis blev han så klart i extas och drog flera repor i fullt ös och bockande genom hagen men sen lugnade han sig igen :)

jc - ikväll...

...kommer ett inlägg om min saknade & älskade:


jc - eget stall

Ska snart ut en sväng igen. Jag funderade på det idag när jag var ute i stallet att jag var lyckligt lottad att ha eget stall på gården. Så skönt att kunna gå ut när, och hur många gånger man vill. Såklart mycket arbete men jag tycker bara det är kul!
Men så småning om kommer ju jag att ska flytta hemifrån och jag bor ju liksom mitt ute i skogen, så här finns inga ställen för mig att bo. Närmast är väl 5-7 km men jag skulle helst vilja hitta en lägenhet i kåge eller så och det är 2 mil dit.
Som jag skrivit tidigare så kommer jag inte att köpa ny häst direkt efter Sam (trots att jag VILLVILLVILL!) men när jag väl har en häst och om jag flyttat hemifrån så vet jag inte vars jag ska ha hästen. Jag är så van vid att kunna vara i stallet flera gånger om dagen och jag vill inte bara träffa min häst EN gång på dag i snitt.
Och jag menar, vem har råd att åka fram och åter 3-4 gånger per dag?
Som sagt jag är oerhört lyckligt lottad och har haft dessa funderingar ibland... Såklart finns det stall runt omkring också men jag vill ju ha ett eget...
Sammanfattningsvis får jag nog köpa en lott och bli miljonär så jag kan köpa en egen gård med stall! ;)

en bild som jag just hittade... har aldrig sett den förut???


jc - svar

Lisa om jc - veckoplanering:
Är inte du för gammal att tävla ponny?
Nepp det tycker jag inte! Skämt åsido så blir jag ju faktiskt 19 i år så kanske lite, men Sam är till salu trots att han inte ligger ute på annons just nu. Men eftersom han fortfarande är kvar väljer jag att fortsätta träna och tävla som förra året. De tror jag att vi båda tjänar på i längden.
Jag rider ju då enbart avd B så man kan väl kalla de tävling om man vill men det tycker jag faktiskt att det är endå :)

jc - effektivt

otroligt vad mycket man hinner om man är lite effektiv! Vad hemma halv 12 och gick direkt ut i stallet, mockade, sopade och tog in hästarna. Gjorde klart Sam och for ut och red barbacka och med hacket idag också och en liten vildare ponny som fått smak på det här med att springa fort genom vatten pölar. Vi hade en stoppsträcka på typ 700 meter haha. Men ibland måste han ju också få leka av sig lite och BARA ha kul. Det är nog faktiskt veckans tema: HA KUL haha ;)
Sen borsta av honom och sådär och ut i hagen igen. Ge lite hö, fylla vatten till båda, gräva små diken framför hagarna så allt vatten rinner bort, trampa igen att stora hål i gräsmattan (den lilla som kommit fram haha) samt mocka igen sopa och fylla hö. Även tvätta 2 set med benskydd..
Kan ju avsluta med att jag var inne kvart över 2 igen och ridpasset tog ungefär 1 timme!
SÅ vad ska man göra ikväll då??? Återstår att se :)

jc - kvällsprommis

Nu är hästarna inne och det är släckt i stallet. Tog min och Sam dagliga kvällsprommis också.
Går alltid ut och går en sväng före släckning om jag är hemma. Märker hur skönt att tycker det är att få röra på sig innan det är dags för att sova.
Vi blåste nästan bort men Sam gick obrydd genom hela byn trots mycket oljud=duktig!!!!

jc - IDA

Kan skriva det igen om någon missat det, för Ida har fått någon kommentar, att hon har inte tillgång till Internet på sin praktik i Sundsvall så hon svarar på frågor osv så fort hon kommer tillbaka! :)


jc - veckoplanering

Måndag: Uteritt - mycket galopp
Tisdag: Uteritt - kan inte åka till ridhuset när det finns massa roliga vattenpölar att busa i haha.
Onsdag: Vila
Torsdag: Jogging
Fredag: Promenad
Lördag: Tävling
Söndag: Tävling


jc - ändrade planer och bus i vattenpölar.

Hej! Haha blev ändrade planer för veckan och lägger upp ett nytt schema sen.
Var ju så otroligt fint väder ute så kunde inte låta bli att fara ut en sväng och tur är väl det för både jag och Sam hade nog roligare än på länge!
Idag var han extremt pigg och energisk och jag satt barbacka och på hackamore = inte den bästa kombinationen när han är som en liten bomb ;)
Vägen inöver var faktiskt ganska ridbar så för första gången på länge red vi en ordentligt uteritt (som inte bara var skritt) och han tyckte verkligen livet lekte (=vi tyckte det haha). Blev mycket galopp och till min lycka fanns det flera jätte stora vattenpölar på säkert 3-4 meter! Förra året hade vi väldiga diskussioner om vatten var farligt eller ej men iår visste han redan att det var lajbans!
Höll på att åka i backen då han tyckte det blev lite för kul att rejsa genom vattnet och la av några riktiga bocksprång som jag var helt oförberedd på haha! Men kul var det. Skönt att få busa av sig lite och ha ett ridpass helt utan krav - det behövs!
gammal bild från sommaren 2010.

jc - fantasibrist

har väldigt ont om inlägg i huvudet just nu, har en del annat att fokusera på istället tyvärr.
Sam vilar idag och imorgon åker vi kansk in till ridhuset för rida lite lösgörande bara. Schemat för veckan är:
Måndag: Vila
Tisdag: Lösgörande dressyr
Onsdag: Ut i skogen - galoppjobb
Torsdag: Ut i skogen - vanlig uteritt.
Fredag: Promenad
Lördag: Tävling
Söndag: Tävling

jc- borta

har knappt varit hemma nå sen igårkväll så har inget speciellt att skriva. Gick en promenad med sam ikväll och imorgon ska han få vila.
Men är tröttare än allt så ska hoppa i duschen och sen sova, hörsimorgon!

jc - dagens hoppning

Idag åkte vi alltså in till ridhuset och tog ett sista hopp-pass före tävlingen. Angelina och Amanda var också med (norrlandsryttare.blogg.se) och det är myyycket roligare att vara ett par stycken.
Sam var jätte lugn och fin på framridningen lyssnade väl, blev lite stark i galoppen men inte överdrivet. Började sen skutta fram på ett litet kryss och då taggade han till min pojke haha!
Vi hade byggt fram en en-språngskombination med pararell oxer och räcke, samt ett "V" med ett räcke och en pararell oxer så man kunde ligga och rulla på allting.
Hoppade fram lite på räcket och tog sen alla tre hinder (4 språng) och det gjorde han utan problem. Höjde upp räckerna till 1 meter, pararelloxern till 90 och oxern i kombination fick ligga kvar på 80 ungefär. Sam har tyckt att det har varit väldigt svårt med oxer in så därför valde jag att göra det enkelt för honom!
La sen ihop banan och hoppade räcke-oxer-kombination-räcke-kombination. Så vi tog kombination från båda hållen. Gick super bra, han kändes lite off på räcket och inte som om han brydde sig så mycket men hoppade väl annars.
Kom knöligt in i kombinationen första gången vi hoppade in på oxern men tog den direkt igen och det gick det super bra. Avslutade med att skutta lite över ett kryss igen 2 gånger.
Så nu hoppar vi inget mer fram till tävlingen utan ska ut i skogen!
Tyvärr glömde vi ta med filmkameran så någon film blir det inte!
passande bild - fullt fokuserade i inhoppet på en kombination på en hemmatävling i somras!

jc - KUL

Kul att ni kommenterar lite grann, tusen gånger roligare att skriva då! :D
Har just kommit hem från stan och ser på tv. Ska nog städa lite då mitt rum ser ut som ett bomb nedslag, och jag är en natt-städare haha!

3 om oss var.

Jag vill INTE jobba med hästar eller barn/ungdomar efter skolan.
Sam älskar att slicka på folk!
Jag snusar och har gjort det i 4-5 år.
Sam har krympt 8mm från förra årets mätning.
Jag tänker inte köpa ny häst direkt efter att jag sålt Sam.
Sam väger ungefär 450 kg.

jc - dagens

Idag blev det alltså en tur fram och åter på byavägen, inte det roligaste men det funkar!
Hade hackamoret och red barbacka och Sam kändes lite trött. Men det förstår jag nästan för han har ju stått och chillat i solen hela dagen haha.
I skritt och trav jobbade jag mycket med övergångar, skänkelvikningar, öppna/sluta och han var super fin. I galoppen blev det mest bara att få en rund form och att han skulle gå fram ordentligt. Han har börjat strula lite med höger galoppen men verkar ha löst det :) Galopperade rätt mycket och en del längre sträckor, som sagt lite trött men det blir oftast bara så att han är lugn. För seg blir han ju aldrig haha :)
Imorgon blir det förmodligen in och hoppa igen - sista gången före tävlingen nästa helg. Hade tänkt ställa upp en kombination, ett räcke och en oxer bara och rulla några få språng!
Åker bort efter maten så vi hörs imorgon.

jc - vädret!!!!

NU ska jag springa ut, fixa stallet, ta in hästarna och fara ut en sväng med finaste Sam! Troligen är det fortfarande isigt inöver så vi får väl sitta efter byavägen. Tänkte göra nååååågot mer än att bara skritta idag haha! Hörs sen.

jc - godmorgon

Hej! Sitter nu i sängen och har precis ätit en macka. Ska snart börja agera och göra mig klar för skolan. Vaknade en halvtimme före väckaren idag och kunde inte somna om... :(
Slutar kl 12 och då ska jag hem och fixa stallet och sen fara ut med Sam. Riktigt fint väder och jag hoppas det ska hinna tina inöver så vi kan fara ut i skogen men får se då jag kommer hem!

jc - ridpass och prommis

Blev ett ridpass idag endå, red Skrutten alltså Sams stallkompis lite eftersom hans matte är borta till söndag. Det är alltså pappas sambos dotter som har Skrutten.
Första gången på år och dar som jag red honom och han går bara lugnt just nu så blev mest bara skritt. Jobbade med att han skulle skritta framåt samt få en liten högre form och inte gå bakom lod. 
Gjorde lite skänkelvikningar och halter för att checka av och det gick riktigt bra.
Travade bara lite grann och han var fin, lite små stressad ibland då det var blåst och hundar som skällde och presseningar som prasslade och sådär men han lyssnade riktigt bra!
Känns att det är nyttigt att rida andra hästar - trots att det bara är lugnt.
Men Sam tog jag som sagt en till promenad, genom byn. Han var pigg och glad och tycker det är jätte skönt att få sträcka på sig före sovdags!

jc - today

Idag slutade jag före tolv så for hem och fixade i stallet, mocka och städade lite. Smorde sen alla grejer från igår och sen tog jag in hästarna och for ut och gick en promenad med Sam. Vi gick in till veden och kikade lite på prasslande presseningar, vatten och annat "konstigt" haha. Sen plumsade vi lite i djupsnö tillsammas och avslutade med att beta så gott de gick i det lilla, lilla gräset som kommit fram = Nöjd Sam!
Ska ut på en till promenad ikväll också. Eller kanske en skrittsväng... Får se helt enkelt!
Jag gör ofta så att då jag har tid, alltså helger och dagar jag inte går till kl 4 så rider jag ett pass samt tar en promenad just före släckning. Något jag har märkt att Sam verkligen uppskattar. Oftast är promenaderna på ungefär 20 minuter.
Har ju fixat allt i stallet så just nu har jag faktiskt ingen aning vad jag ska göra ikväll. Är för fattig för att köra bil (haha) och då finns det inte mycket att göra om man bor ute i skogen. Klagar inte men... Får väl gå ut och se om jag hittar på något att göra i stallet, typ städa eller liknande! (y)

jc - hoppningen igår

Igår hoppade vi det s.k huset. Sam var pigg och bockig och rätt stressad på framridningen så jag försökte mest bara lugna honom. Vi började sen travhoppa fram och det gjorde han riktigt bra, och sen hoppade vi fram på några enkelhinder på lite lägre höjd och det gjorde han också bra.
Sen hoppade vi en egen ihopsatt bana på 90-1 meter och det gick super. Vi var sist och han hade somnat lite och var lite off i början. Lite vingligt och knöliga språng och ett stopp som helt och hållet var mitt fel. Jag känner av att jag hoppat lite i vinter och är tillbaka i de där då jag blir osäker driver jag bara på och säger till sam "lös det" men det vågar inte han heller haha. Istället ska jag bara sitta och hålla ihop. Men resten gick super och han kom igång bra efter 4-5 språng! Blev sammanlagt 9 språng.
Haha kung på paint! Detta är alltså vår bana :)

jc - IDA

Ida skickade ett sms till mig och bad mig skriva att hon inte har möjlighet att blogga eftersom hon inte har något internet! Så fort hon är hemma / det är fixat så är hon på G igen! :D
Själv ska jag ut i stallet nu så på återseende!

jc - duktig!

Sam var jätte duktig ikväll men jag är jätte trött så mer uppdatering om kvällen kommer imorgon!

jc - hoppspecialen

Hej! Nu åker jag alldeles snart till ridhuset för att hoppa lite. Vad jag har hört så är det "huset" vi ska hoppa och det passar ju perfekt med lite enkelhinder.
Men skriver senare ikväll och hoppas att Sam inte bockar av mig, för han är nämligen väldigt pigg just nuu!

jc - pinne i ögat haha

Blev en skrittsväng för Sam på 50 minuter ungefär. Råkade börja städa massa i stallet och torka i fönsterna så tiden rann iväg lite grann.
Var också ut en sväng före i hagen för att ta lite kort, sen ska jag springa runt på andra sidan och vi ha ju skogshagar - inte bra att vända sig fort och springa utan att se sig för. Så då fick jag en pinne i ögat och har nu ett skrapsår mellan ögat och ögonbrynet. Ont som fan för det haha!
Sam var då pigg och taggad som vanligt nu för tiden, trodde han kanske skulle vara liiiiite trött efter två hoppdagar men inte det. Vet ännu inte om det finns plats över i hoppspecialen men får hoppas på det.
Direkt efter maten åker jag iväg och sover borta, så vi hörs nog inte förän imorgon kväll.
min fina♥

jc - hemma

är nu hemma från skolan. slutade klockan 20 i 10.. man ska väl inte klaga men då man har 3 mil enkelväg är det lite trist...
Idag blir det en längre skritt-tur på minst en timme för Samson! Få skritta bort lite ev stelhet och helt enkelt bara ta det lugnt. Blir hackamore oxå!
Imorgon kanske det blir att vara med i hoppspecialen på ridhuset så mycket hoppning nu. Sen blir det skogen resten av veckan, vila en dag och in och hoppa lite igen söndag eller måndag. Nästa helg är det tävling! (y)

jc - ♥

kvällens hoppträning var så bra!♥
Måste ha varit något med pälsfällningen eller liknande igår som gjorde honom lite på tvären för idag var han helt gryyyymt fin! Älskade ponny.
Hoppade oerhört väl, men var riktigt pigg och lite bockig men det är ju bara kul :)
Hoppade bara en en-språngskombination upp till 1 meter, och han gjorde allt super!
Men nu måste jag sova för att ta mig upp imorgon gonatt :)

jc - igår och idag

igår var jag in med sam till ridhuset. ställde upp två räcken på en båge och rullade över. Vet inte riktigt vad som hände men när det kom över 90cm började han bara stoppa. Gick inte att få över honom. Försökte säkert tio gånger. Och han blev bara mer och och mer stressad och jag lika så, la ner det till typ 60 hoppade en gång och slutade sen...
Så idag ska jag åka in vid halv 9 och hoppa lite efter lektionerna. Då är mamma där och kan hjälpa oss. Sitter det kvar idag också började det bli dags att fundera på om det är något... Eller om han helt enkelt bara inte känner sig säker ännu eftersom han hoppat väldigt lite på hela vintern. Kanske 3-4 gånger sen september-november nått.
Var även ute och promenerade lite med han igår kväll så han inte skulle vara stel, och imorgon blir det en lugn skritt sväng bara.
Tog även årets första dusch igår - snacka om nöjd ponny. Han tyckte det var jätte skönt! Kan lugnt säga att hans vatten fobi är över nu och det känns skönt. Gick spola med vanligt tryck ända upp till öronen på honom :)
inte ofta han stoppar därför blir man ju lite orolig... enda gången brukar vara om han kommer jätte knasigt, eller om det är något han tycker är jätte farligt.. ;/

jc - dålig uppdatering idag igen...

har inte orkat uppdatera idag. Har varit ut en sväng med Sam mitt på dagen men underlaget gjorde det omöjligt och blåsten var stark idag igen. Skrittade en sväng och travade och tog en galopp efter byavägen bara.
Ska strax gå ut och plocka in hästarna och ta en prommis med Sam innan jag åker iväg till stan.
Imorgon hade jag tänkt åka in till ridhuset och fortsätta lite med den förvända galoppen. Är det folktomt ska jag nog ställa upp något hinder också och ta några språng. Det är ju faktiskt tävlings-dags snart!!! :)

ida- slut för idag

nu har vi gjort klart allt jobb och har just käkat middag. det blev en trots allt ganska rolig dag idag eftersom jag fick rida två pass och sen har det inte vart lika jobbigt av någon anledning. Får se om det blir att vi följer med på tävlingen imorgon eller ej eftersom vi inte vet om maria kommer att vara bra tills dess. men vi hoppas på det bästa iallafall!
nu ska vi agera fredagsmys med choklad och film, så vi får höras mer imorgon!

SAKNAR DIG FINIS♥

jc - dålig uppdatering

Hej! idag blir det ingen uppdatering för mig del. Ska springa ut och mocka nu, hoppa i duschen och sen bär det av mot stan för fest! Hörs imorgon!

ida- munsboro may

igår vart det ingen update pga fullt upp och jääätte trött.
idag har vi gjort stallsysslor som vanligt och jag har även ridit party också. hon var fin idag med, men kastade lite med huvudet när man lättade ur handen. vi fick även fånga in elmer kom kom hemspringandes utan maria på ryggen. hon hade fallit av och slagit huvudet, så resten av dagen har vi ansvar över hela hennes stall själva. 

nu efter lunchrasten så ska vi ut och skritta munsboro may och munsboro toss, jag ska rida may och amanda toss. jag red henne igår också förresten. hon var riktigt trevlig faktiskt, jätte lyhörd och känslig för skänklarna. hon är ett b-ponny sto född -00 importerad från irland. en riktig hoppsträrna tydligen. hon är även tillsalu nu! för mer iformation om henne gå in på www.killigrew.dinstudio.se.
imorgon ska vi följa med på en hopptävling och hjälpa till med hästarna, det blir nog kul tror jag. hoppas nu att det går bra för dem!

här har ni en bild på may och ägaren rebecka.
munsboro may

jc - pigg stark och odräglig

ja som rubriken lyder så är det vad Sam var idag... Vi var ute i 1,5 timme, skritt 1 timme ungefär och galopp 30 min. Han drog (alltså inte stack men ja.. dra ner skallen osv), vad stum i munnen och rörig i huvudet. Går verkligen inte låta honom ta det lugnt sådär länge :( Blir dessutom bara irriterad själv och har nu dåligt samvete för att jag fick dra i honom ganska ordentligt för att få stopp. Om underlaget tillåtit hade jag låtit honom rejsa av sig som jag gör ibland men det går inte nu då det är blank is på vissa stället.
Blev less och satt mig på en raksträcka på kanske 60 meter och galopperade fram och tillbaka säkert 20 gånger. Han blev iaf betydligt bättre men forfarande väldigt stum = jag får hård hand och han blir ännu värre. Efter att jag var nöjd var vi båda lika svettiga och han väldigt tjollrig med bettet så jag hoppade av, tog av tränset och gick hem med honom (gick ungefär 20 min hem) med bara tyglarna runt halsen. Tur man har en snäll häst!
Ska strax ut och pussa lite på honom... Men måste komma på någon lösning åt att han bara drar ner mig, för det GÅR inte få upp honom. Bett gör ingen skillnad och hjälp-tyglar är jag inte för. Men får se vad jag kan tänkas hitta på!

jc - samma sak idag igen!

dagen ser väl ganska exakt likadan ut som igår, praktik, mat och sen skrittsväng. Ska försöka ta någon galopp där de är möjligt men det finns inte många ställen!
Men skriver sen.

skritt sväng!

blev en barbacka skritt-tur på över en timme. Några kort - korta travsträckor men det räknas då knappt.
Sam vad då pigg och taggad som vanligt!
Riktigt härligt ute dessutom, för en gångs skull höll sig ju blåsten undan :)

galen och fin

idag har dagen vart myyycket roligare, dock lika jobbig. men vafan jobbigt kommer det alltid vara. vi har iallafall gjort samma saker som igår dvs mocka, sopa, in och ut med hästar blablabla. men efter lunchen så fick jag rida en häst som ska sättas igång efter en skada. hon heter partytura, riiiiiktigt trevlig ponny. blev ju bara lite skritt och trav på rakt spår men ändå så skönt att få rida. vi fick även vara med på ett markarbetspass idag på två helt olika ponnysar. amanda fick rida en ganska grov, svankryggig 24årig galen d-ponny som heter tucker. han typ drog iväg med henne och lekte galopphäst på långsidorna. tydligen så var han jätte stark, och det syntes faktiskt höhö.
jag själv red en c-ponny som heter yorki. han var springig och tung till en början, men efter ca en halvtimme så blev han mycket trevligare. så han skulle jag nog inte tacka nej till att rida igen. 

nu vart det en liten snabb uppdate för nu ska vi ut och titta på hopplektionerna. vi hörs!
det vart en bild på tucker, jag hittade ingen på yorki.

prommis/skritt

Hej, just kommit hem från praktiken och ätit lite. Ska ut i stallet och mocka och sådär och sen hade jag tänkt skritta ut en sväng, eller promenera får se vad jag känner för.
Förmodligen isigt överallt innöver ännu men jag hoppas det är möjligt att skritta i alla fall. Blir lite träligt att bara rida fram och tillbaka efter byavägen.
Skulle gissa att Sam är super laddad eftersom det mest varit promenader och löslongering på banan nu senaste tiden och det var faktiskt några dagar sen han var ute i skogen. Jag får hålla i mig alltså!
Förresten någon som skulle tycka de va intressant att läsa om mina två tidigare häst? Eller skriver jag bara i onödan då?:)

jc - ridpass nr 2

Blev ännu ett ridpass under kvällen, på ridskoleponnyn Bailey. En new forest född 2003, och ganska ny på ridskolan. Riktigt söt och snäll herre!
Red honom då han bara varit där en vecka och då var han väldigt lätt stressad och nu var det betydligt bättre. Fortfarande så att han kunde gå upp i varv lite men inte alls lika mycket som förra gången.
Vi red massa korta diagonaler i skänkelvikning, något han inte alls förstått särskillt mycket av men började faktiskt koppla lite grann idag. Jag satt inte jätte mycket press utan det räckte ju med bara ett par steg så var jag nöjd. Sen i galoppen orkar han ju inte riktigt, blev lite busig i fattningar och ganska stark men bättre fattningar än förra gången också.
Han hade farliga bogar dock ;) For lite som dom ville och var svåra att få koll på ibland. Men är riktigt nöjd med lilleponnyn och han har redan börjat finna sig till rätta!
Har tyvärr ingen bild att visa!

jc - ridpass nr 1

som sagt så drog jag in Sam till ridhuset, vi var ensamma i manegen men valde att inte plocka fram några bommar överhuvudtaget (hehe ovanligt). Istället med lite hjälp av mamma så blev det ett litet intensiv pass i förvänd galopp. 
Började rida fram ca 2meter innanför spåret och gjorde lite framdelsvändningar osv, samt vände upp på medelinjen och från X red jag ut mot något av hörnen i skänkelvikning.
Sen till den förvända galoppen då - det är inte alls något vi tränat på speciellt mycket utan mest bara ute i skogen typ i kurvor och sådär så jag hade inga höga förväntningar. Ställde två koner i hörnet som jag rundade och de blev då mer "naturligt" att kliva in förvänd och galopperade en långsida. När jag kände att han fattade hela grejen började jag galoppera kortsida oxå, men rundade av till en halvmåne. Han var klokren! 
Något svagare i höger i början men då jag kommit på hur jag skulle rida kände jag inte mycket skillnad alls.
Som avslutning prövade jag några fattningar direkt på spåret - till förvänd alltså och han gjorde rätt varje gång! Så duktig♥

ida- lunchrast

har lunch nu så jag passar på att skriva lite..
är redan helt slut efter att ha mockat ett X antal boxar, sopat 2 olika stall ett X antal gånger och packat ett X antal höpåsar. faktiskt börjar vi redan bli less, det är det här vi ska göra nu 3veckor framöver varje dag. helt serösst så far vi hem om det inte har blivit bättre i slutet av veckan, för det är sjukt slitsamt det här..
ser inte framemot kvällen då vi ska fortsätta mocka, sopa och göra fler höpåsar. men antar att det bara är att bita ihop och fortsätta kriga sig igenom kvällen. vet inte heller vad hästarna har emot mig och amanda, en har bitit mig i axeln, en annan har stegrat sig mot mig inne i boxen, en har försökt sparka amanda och bitit henne i bakhuvudet. men inte centercourt, hon är fortfarande favoriten snäll och fin helatiden, kanske finaste 5åringen jag träffat! 

fyfan vad jag saknar min häst just nu, han tycker om mig iallafall..

jc - ridhuset

just kommit hem och kopplat transporten, ska slänga i mig en macka och sen gå ut och fixa stallet, plocka in ponnyn och bege mig till ersmark för att kunna rida lite.
Är ju omöjligt här hemma på underlaget. SÅ SKÖNT att ha körkort ibland ;) Även en väääldigt lättlastad häst när man är själv hemma och vill iväg någonstans!
Om det är tomt hade jag tänkt ställa upp på 3 små studs eller så och sen bara rida igenom honom, inget stenhårt pass utan få honom mjuk och avslappnad.

jc - today

ingen motionering av Sam idag. Blåste på riktigt länge men hade avtagit då jag tog in honom vid halv 9. Dock lite försent för att göra något.
Har suttit hela kvällen med projekrapporten som ska vara inne imorgon och jag började skriva igår. Så blir natt-plugg tror jag haha.
Om det är o-blåsigt imorgon så kanske jag drar in Sam till ridhuset eftersom jag slutar före halv 12 och hinner rida före lektionerna. Annars blir det väl en skritt-sväng innöver för att se hur länge de är kvar innan vägen börjar vara ridbar.
Något speciellt som önskas läsa om? :)

tröttare än allt

fyfan säger jag bara, jag är helt slut. första arbetsdagen avklarad men usch så jobbigt det var. det har varti "slavjobb" hela dagen. har mockat, sopat, tagit in och ut hästar från hage och skrittmaskin, utfodrat, packat hö, smörjt utrustning och packat ur lastbilen och allt detta speciellt mockning, sopning och in och ut med hästar har vi gjort i FLERA omgångar. och det har då inte blivit någon ridning heller.. hoppas dagen blir lite mer givande imorgon annars kommer jag lessna fort pga att det är väldigt slitsamt.
vi jobbar från 07.30-12.00 och mellan 14.30-18.00. vi har alltså väldigt lång lunch, men det behövs faktiskt. man hinner vila ett tag innan man ska fortsätta.
nä nu ska jag laga mat och sedan gå och duscha. vi hörs senare!

JAG SAKNAR MIN FINA♥

my beloved♥

you two will always be close to my heart
and I miss you more than ever


jc - blåst

Gick inte göra NÅGOT idag. Går inte ens andas i blåsten då det kommer kast-vindar.
Började med att försöka få tag i hästarna, båda i lite panik sådär. Tog kedja på båda och släpades efter dom in.
Ställde upp Sam på gången och plockade bara av täcket för att ta en promenad och just när jag tagit loss honom och skulle gå kommer världens kastvind in och LYFTER typ allt löst som finns inne i porten (vi har en lagård, ombyggt till stall, en del är stallet och så en del en port man går in i för att komma till stallet) så allt som står löst bara flyger in i porten och det lät som om allting typ rasade. Sam får ju såklart panik och jag släpper in honom i boxen och går och plockar ihop allt. Ur höet sticker katten Curry upp huvudet med världens största ögon och det ser ut som om han säger "vad hände?".
Men envis som jag är skulle jag ut endå, efter lite gulligull med den rädda ponnyn så får jag ut honom men vi tar oss inte längre än ner för gården innan jag inser att det GÅR INTE. Är glad över att jag och Sam endå har ett så starkt band och tillit till varandra annars hade han förmodligen slitit sig i panik.
Istället för att gå ut igen får de stå inne. Har stormen avtagit innan 12 släpper jag ut dom men det verkar inte ska göra det. Eftersom jag far tillbaka till skolan får de då stanna inne då ingen är hemma.
Dessutom går dom ju i varsin skogshage så lite rädd är jag för att träd ska falla.
Så är läget just nu, och jag håller alla tummar för att jag överlever färden till skolan igen haha!
min fina kisse Curry♥

jc - snabbis inlägg

Nyss tryckt i mig två mackor och även kommit hem från skolan. Kommer dit vid halv 9 då vi börjar och får veta att vi inte har någon lärare, och ingenting att göra. Nästa lektion börjar 10 över 1 vilket betyder 4,5 timmar utan att ha något att göra. TRIST! Så jag beslutade mig för att åka de 3 milen hem och fixa stallet och sådär för att vid halv 1 åka till skolan igen.
Hur som helst, ska snart springa ut och mocka och sådär sen hade jag tänkt hinna rida men jag tror faktiskt vi tar en promenad istället. Går inte göra annat än att skritta på underlaget här hemma just nu och det blåser storm så det är nog säkrare att gå ;)
Sam har tagit de lugnt nu i en vecka drygt pga underlaget, skoning, mätning & vaccinering men idag har det gått 3 dagar sen veterinären var här och gav han en spruta så nu är det dags att köra igång igen!
Men på återseende om jag inte blåser iväg, för det känns verkligen så!
Finns det något speciellt i bilder ni vill se på mitt hjärta förresten?

svar!

Anonym om ponny-presentation:
varför tävla avd b då du kan tävla typ normalt i hästklass med honom, han går ju ändå 1meter nu och hästklasserna har ju också 1meter...
Eftersom klassar jag upp honom till storhäst så - rätta mig om jag har fel - får han inte går ner till ponnyklasser igen. Och han är bara 8 år så jag tycker inte det är värt. Självklart har jag haft den tanken, men vad jag vet så är de så att han då aldrig får tävla ponnytävlingar igen.
Om någon annan tror/vet något annat så kommentera gärna :)

ponny-presentation

Då ska jag dra en liten presentation av min ponny innan det är dags för att sova.
Sam, född 2004, okänd härstamning - korsningsponny.
En ponny jag köpte från klubben då han inte passade till ridskolan. Skulle egentligen bara ha honom under sommaren för lite tillridning men slutade med att jag köpte honom själv istället.
Han är en underbar individ men har mycket i skallen. Ibörjan var han väldigt rädd, osäker på människor och inför allt nytt. Han hade aldrig någonsin haft skor på sig, vägrade duschas/svampas med vatten/gå igenom vattenpölar och hatade allt med vatten haha. Han var förmodligen inte heller speciellt hoppvan, då benen var över allt och han var väldigt osäker.
Ska inte dra hela historien just nu, utan kort och gott har vi jobbar från 0 till att hoppa LA. (100cm). Han är alltså c-ponny och slutmättes i torsdag på 139.0 cm.
Sam är som en liten hund efter mig, han följer mig var jag än går och han älskar att tävla.
Han har tuffat till sig och har börjat få lite attityd (på ett positivt sätt). Det är en oerhört SNÄLL häst.
Vi har jobbat mycket med förtroende och det är något han reagerar väldigt positivt på.
Sam är hollänsk import, och köptes till ridskolan från Skåne då han var fyra år gammal. Jag har haft honom i två år i sommar. Nu ska vi bara ut och tävla för skojs skull, i avd B eftersom jag är för gammal. Han är även till salu trots att han för tillfället inte ligger ute på någon annons men jag kommer att fortsätta träna och tävla fram tills han blir såld!
Blev lite luddigt inlägg sådär snabbt bara, men fråga bara på om det är något ni undrar!


FRÅGOR?

jag tänkte att vi kör en liten frågestund nu när jennifer kommer in i bloggandet här, ni har säkert någonting ni undrar över. fråga vad ni vill, om mig, jennifer, aktiven eller sam. 

SÅ FRÅGA PÅ FÖR FULLT NU, vi svarar ej om det blit mindre än 8 frågor.

på plats

nu är vi färdiginstallerade i sundsvall i våran lilla "stuga", vi har hunnit träffa hästarna och alla som jobba här på anläggningen. det har vart rätt trevligt men lite långdraget då vi ej har gjort särskilt mycket. men imorgon lär vi nog få jobb sådet räcker och blir över. dom har jättefina tävlingshästar som dem själva äger och tävlar. sedan har dom massa gulliga ponnysar som går i ridskoleverksamheten. 
själv fastnade jag direkt för ett hanoveraner sto ojojoj så fin hon var. henne hade jag gärna tagit med hem, då hade aktiven fått sig en snygg flickvän också;)
vi skulle nog mest troligt få rida med på en av lektionerna imorgon också. hoppas man får rida någon fin ponnyskrutt då! kanske eventuellt kommer några kort senare om vi hinner fota lite. MÅSTE iallafall lyckas knäppa några kort på finstoet hehe..

men iallafall som ni kanske förstår så ska jennifer börja blogga med mig, så vi kommer byta namn på bloggen och fixa ny design såsmåningom!


men nu ska vi se någon film och sedan sova några timmar innan vi ska upp och jobba i stallet. men jag skriver såklart imorgon och berättar om stället lite mer och vad vi får göra osv. tjaao!


Presentation

Dags för en sån där jobbig presentation nu då!
Jennifer heter jag, är 18 år och fyller 19 i maj (viktigt haha). Bor ute i skogen cirka 3 mil från skellefteå och motsatt håll från Ida. Jag går på fordonsprogrammet med inriktning på maskin och även sista året. Så skönt att snart ta studenten!
Jag har en mamma, pappa och bror. Mina föräldrar är separerade men jag bor hos pappa. Jag har en en häst. En katt. Och "inom familjen" eller vad man nu säger har vi 4,5 hundar. 2 hos mamma och 2,5 hos pappa.
Det finns även en till häst på gården.
Jag har eget stall hemma, och cirka 1,5 mil kanske till närmsta ridhus som också är klubben jag tävlar för. Kågedalens Ryttarförening.
Har hunnit haft 3 stycken hästar i mitt liv, men just nu har jag en kvar och det är ponnyn jag köpte för utbildning. Jag är mest intresserad av hoppningen och såklart också det jag tävlar, åker runt i norr- och västerbotten.
Annars då? Mörkt hår, blå ögon, 162,5 cm lång. Umgås med vänner, pojken och roar mig på helgerna medan på vardagarna är det stallet som regerar.
Tanken är väl att gå upp på storhäst och helst vill jag ha en lite yngre, men det kommer då det är dags!
sådär lagomt seriös och väldigt gammal bild, men bättre än inget.

INTRÅNG och här för att stanna

Hej! Hoppas jag inte för er allt för besvikna nu när jag berättar för att jag kommer att börja blogga här, de lär väl se ut som de gör nu ett tag för att Ida är ju i sundsvall och jag fattar inte så mycket mer än hur man skriver inlägg.
Har varit här tidigare och smygbloggat lite ibland också!

Har bloggat lite fram och åter, på både egen och delad blogg men hoppas väl att jag är här för att stanna.
En separat presentation kommer på både mig och min pålle alldeles strax i ett nytt inlägg!

på bussen

sitter nu på bussen och är snart i umeå, känns skönt att ha internet på bussen iallafall. har så sjukt mycket packning och jag vet faktiskt inte hur jag ska orka bära allt till nästa buss som vi ska byta till haha... men det ska nog gå lösa det med hoppas jag. 

för tillfället så har jag egentligen inget mer att säga, men jag lär nog uppdatera mer när vi närmar oss sundsvall eller när jag kommer fram dit så får ni höra vad jag tycket om stället lite sådär på förhand. vi hörs!



here we go

nu ska jag bara släppa ut hästarna sen bär det av mot praktiken! vi får se om jag hinner uppdatera nåt mer, men ha det bra så länge. adios!
kommer sakna min fina aktiven!♥

suck

har haft fullt upp HELA dagen idag.. jag sov hos jennifer och som sagt så for vi till royal kring 10 imorse. betalade sadeln och fick med mig ett sadelskydd, schabrak, huva och en piké hem idag dyrt vart det, huvvvaaaa!
men iallafall efter det så for jag och mor min till stan för att köpa en present till per vilket gick ganska fort. efter det så for vi till vindeln (ca 14mil från där jag bor) och firade honom. när jag kom hem så mockade jag och tog in hästarna och resten av kvällen har jag packat ihop mestadels av grejerna som jag ska ha med mig till sundsvall. är faktiskt riktigt slut nu, jag har stressat som en tok hela dagen. börjar även känna mig lite febrig tyvärr, men hoppas det bara är något tillfälligt..
hur som så är jag jättenöjd med de grejer jag köpte från royal idag. så nu får ni nöja er med bilder på det, för nu ska jag sova, godnatt på er!
nu är det inte korrekta bilder men det är samma "design" men brunt med turkos kant!
hittade dock ingen bild på pikén men det är en brun HV polo iallafall.


kvällen

tog in hätarna vid 7, duschade och for sedan till jennifer, så nu sitter jag hemma hos henne. vi har varit ute i stallet en stund med hennes fina ponny sam och tjollrat en stund men nu ska vi dega vid tvn med chips!
imorgon ska vi fara på royal och köpa lite grejs, jag ska bla betala sadeln, kanske får med mig något annat roligt när jag lix är där.
jag ska även hinna köpa något åt min bror som fyllt år, sen blir det att fara en sväng till vindeln och gratta honom. när jag kommer hem därifrån så har jag lovat att klippa far min, ska även hinna ut en sväng med aktiven. har alltså en stressig dag framför mig, men det ska nog gå det också. 
men nu ska jag vara lite social med jennifer så vi hörs!




sitter taket kvar?

det känns som om taket på både huset och stallet snart flyger av, för tusan vad det blåser idag. det är typ mer än dubbelt så mycket som igår. plus att det regnar litegrann också. så det var inte en speciellt mysig ridtur idag men han skötte sig ändå helt okej för att vara så pass blåsigt. jag skulle nog egentligen kalla detta för storm faktiskt..

jag börjar få lite småpanik över att jag far på söndag.. min häst kommer få stå i 19 dagar har jag räknat ut. och hur mycket grejer ska jag ta med mig egentligen? typ hur mycket som helst! alla ridgrejor, vanliga kläder, massor med olika skor, jackor, overall och sängkläder.. sen blir det ju lite småsaker som dator osv.. 
åker från stan vid 9 tiden på morgon och är framme i sundsvall kring 4. dryg resa kan jag lova att det blir, men tror det kommer vara värt det i slutändan ändå.

nä nu ska jag lägga mig under täcket och se en film, jag är fortfarande frusen sedan ridturen. vi hörs!



1+1=2

snart kanske det blir en ändring här på bloggen, vågar någon gissa vad?

min kärlek till lamicell

ja alltså som ni kanske redan vet så älskar jag lamicells utrustning. tycker den för det mesta är rätt stilren och användbar, det blir liksom inte för mycket som endel märken håller på bli. 
jag har egentligen inte så mycket schabrak osv men iallafall så har jag två schabrak och benskydd från lamicell som jag tycker är super, och det är bra kvallité på det.

detta är ett av schabraken av det märket.



vad tror ni, skulle aktiven passa ljusblått/turkost?


jennifer canborn

i brist på annat så får nu en sisådär halvgammal bild på min lillavän jennifer♥

taggad till 0..

usch nä jag är inte alls sugen på att fara ut i det här vädret.. men som vanligt när det är blåsigt osv så är det bara att bita ihop och he sig ut. så nu byter jag om och beger mig ut, hörs sen!

oväder

jag förstår inte varför det ska blåsa så hemkst helatiden, det gör min häst så tittig. och det är nog långt ifrån bara min häst som blir lite små nervig när det blåser som det gör nu. 
iallafall så ser jag fram emot att rida i nya sadeln idag trotts blåsten, får nog rida med huva om det inte lugnar ner sig. jag tror förresten inte att jag kommer att måste köpa ett nytt träns då färgerna inte är helt olika faktiskt. det känns ju skönt!

sven far hem idag så jag blir alone igen, eller ja iallafall hela dagarna eftersom pappa och carina far hemifrån klocka 6 på morgon och kommer hem vid 5-6 någongång på aftonen. men jag har ju iallafall hunden som sällskap (pappas hund tika). 


UNDERBAAART

sadelprovningen gick toppen! fick bekräftat att min kära t6a inte ligger bra längre och att hans gamla sadel (globus loke) faktiskt har börjat ligga bra. provade även massvis med andra sadlar men en av dem passade både mig och aktiven perfekt och det var en globus esperanza. super skön att rida i och äntligen en sadel som faktiskt är bara 16,5. har ju bara haft sadlar som är för stora för mig men nu en som faktiskt passar både mig och min häst, underbart!
i övrigt så skötte han sig superfint när jag red honom med dem olika sadlarna, han var riktigt avslappnad och allmänt trevlig. blir så stolt över honom när han är så där fin, det värmer faktiskt ända in i hjärtat. man vill bara aldrig sluta rida dagar som dessa. underbara älskade häst, nu ser vi fram emot att fortsätta träna med den nya sadeln. ska såklart köpa en dressyrsadel senare men det blir dressyr i loken tillsvidare.

stort tack till andréa som har hjälpt mig med detta, alla som ska prova ut ny sadel borde ta hjälp av henne!

nya hoppsadeln: GLOBUS ESPERANZA
"dressyrsadeln" egentligen en allround men mer mot dressyr: GLOBUS LOKE

sadelprovning

idag slet jag upp sven ur sängen klockan halv 9 så han fick följa mig ut i stallet och ta ut hästarna! 
hur som helst så ska vi ju iväg och prova sadlar idag, känns underbart att få det gjort så man äntligen kan köpa sig en bra sadel. hoppas han bara sköter sig någolunda när jag ska rida i dom olika sadlarna som vi ska prova. han kan ju bli lite spänd när det är andra hästar runt om. men det ska nog gå bra ändå tror jag. 

men dock är jag faktiskt lite små ledsen över att jag har en helt matchande utrustning åt han nu, och om jag då hittar en ny sadel så kommer den säkert inte vara i samma färg.. men jag får väl säjla min älskade sadel och tränset tillsammans kanske..

kommer sakna sadeln helt seriöst, den är underbar att rida i.. 


pigg vs trött

släppte ut hästarna för ett tag sedan och nu sitter jag i sängen och tjollrar med datorn medans min kära pojkvän sover fortfarande och det lär han väl fortsätta med i någon timme framöver. så ska bara skriva klart detta inlägg och sedan kila ut en sväng med hunden och efter det skotta fram min skoter som står helt översnöad nu, min snälla bror ska lagad det åt mig idag efter jobbet, kung!
vi hörs senare!

rappelito

här är nu en bild på mig och rappe från förra veckan. dock är det riktigt dålig kvallité då det bara är en stillbild från en film! men det är en riktigt gullig och trevlig ponny de där.



söta fina underbara

idag var aktiven riktigt fin! red ca 5 kilometer efter vägen med halsförlängare och han var sjukt avslappnad och lätt i munnen. minsta halvhalt eller sidförande osv som jag gjorde lyssnade han exemplariskt på. underbart att rida honom dagar som dessa, han är nu förlåten för gårdagens kaos ritt.

snart kommer sven hit, vi ska väl bara ta det lugnt och se någon film eller nåt tror jag. förresten så kommer även min bror (per) hit ikväll, blir nog toppen! 

nu ska jag gå ut i stallet och ta in hästarna och sedan gå en sväng med hunden, tjing!

upp och hoppa

NU> ner och äta frukost sen ut coh släppa ut hästarna!

tokig? -jo

så var det, aktiven var ganska tokig när jag red. han hade glömt bort helt vad sakta av betyder.. oj så less jag vart, jag satt där och bubblade av ilska medans jag försökte ta några djupa andetag för att inte få raseriutbrott. men tillslut var jag tvungen att riktigt ta tag i honom för att få honom att tagga ned. usch.. får så dåligt samvete när man faktiskt måste ta i ordentligt, men vad gör man då det inte finns något annat val ifall man vill få stopp på dem?

hur som helst så lugnade han ned seg sista biten. red ca 1,2 mil, det vart "bursiljumslingan". riktigt trevlig väg att rida på faktiskt då det både är skog, vatten och ängar som man passerar. 

nu har jag iallafall nattat hästarna och ska ta mig en dusch och sedan sätta mig vid tvn och se om det finns något att se på, vi hörs senare alla tappra läsare!

här får ni en gammal film på mig och isa, våran debut!


överskottsenergi

aktiven är busig nu efter tre dagars vila, så idag blir det att hålla i hatten.. känns inte så jätte kul att fara ut barbacka när han är som han är nu. men har ju liksom inget val så det är bara bita ihop och hoppas på det bästa. klev upp halv nio idag och släppte ut hästarna och mockade osv. snart ska jag äta lunch och efter det blir det att fara ut en sväng med pållen. kanske även tar wirex eller bombina som hand häst. tror dom skulle uppskatta det!

här får ni en gammal film på mig och wirex, söt ponnyn gör så gott han kan.


i brist på annat

Du har ramlat av och börjat gråta -
Du har ramlat av när en häst har bockat √
Du har ramlat av när en häst har sparkat bakut -
Du har ramlat av när en häst har stegrat sig -
Du har ramlat av barbacka -
Du har ramlat av med sadel √
Du har ramlat av i skritten -
Du har ramlat av i traven -
Du har ramlat av i galoppen -
Du har ramlat av en ponny √
Du har ramlat av en häst -
Du har ramlat av och svimmat -
Du har ramlat av och brytit/fått en spricka i något -
Du har ramlat av och suttit upp direkt efteråt √
Du har ramlat av och blivit rädd -
Du har ramlat av en skenande häst -
Du har ramlat av utomhus √

FÖRSTA
Du ramlade av: bella
Häst du hoppade: någon ponny från kågestallet
Häst du red barbacka på: bella
Häst du ramlade av: bella

NU
Senaste ponny/häst du ramlade av: fiona
Senaste hästen du hoppade: urchin
Senaste du red barbacka på: aktiven
Senaste hästen du badade med: -

snälla solen, tina isen

det går verkligen inte rida idag heller, det är SJUKT isigt och broddarna tar inte ordentligt.. så nu blir det tre vilodagar och hoppas på att isen hinner försvinna någolunda tills imorgon!
på måndag kommer iallafall pojken min hit och onsdag bär det av till sadelutprovning, hoppas nu man hittar någon som inte är allt för dyr att köpa. blir ju både en hopp och en dressyrsadel. då vi ska börja satsa mer på dressyren till sommarn.

men nu måste jag göra mat till dem som står ute och styckar så vi hörs!



blåsigt värre

huvva vad det blåser idag, och isigt är det på marken. igår var det ju plusgrader så det började tina riktigt mycket, det blev slask och vatten överallt. och inatt måste det ju ha vart minus eftersom det är som en hockeyplan över hela gården nu. 
hur som helst så släppte jag ut hästarna för en stund sedan och nu sitter jag bara och tjollrar vid datorn. jag började ge aktiven b-vitamin igår förresten, hoppas nu att det funkar. jag kör på pelletsform nu och han äter det som om det vore godis. vissa upplever att deras hästar inte riktigt gillar b-vitamin i pelletsform och kör istället på flytande. men aktiven äter då upp det med god aptit så det fortsätter vi med!

vet inte riktigt vad jag ska göra med honom idag då det är så fruktansvärt halt överallt, lutar mot att han får vila men vi får se om det blir bättre underlag under dagen så ska det nog gå fara ut en sväg.

jag börjar typ bli halvnervös inför praktiken nu, det är bara en vecka kvar tills vi far.. men ändå känns det värst med bussresan dit på ca 7 timmar, drygt!! 
jag vet faktiskt inte om jag har skrivit om det tidigare men jag och amanda ska iallafall praktisera hos en som heter margareta bäckström som driver ett hoppstall och ridskola tillsammans med hennes systrar.
deras hemsida hittar nu HÄR !
bild på maria bäckström och killigrews attraction, inomhus SM -05.

äntligen hemma

nu har jag och aktiven gått på sportlov och har installerat oss hemma hos far min. 
har ej hunnit berätta men han har ju börjat få ont i ryggen och det pga sadeln. han har fått så mycket mer ryggmuskler så nu ligger sadeln inte bra längre. dvs, jag måste rida barbacka tills jag har skaffat en ny. det innebär alltså att jag mest troligt kommer att flyga av haha. med alla vårkänslor som han bär omkring på så ska jag vara glad över att jag har suttit kvar än så länge! 
men nu masserar jag med blue lotion varje kväll så förhoppningsvis så blir ryggen till sig snart. 

usch nu är jag trött så jag ska inta sängläge, vi hörs!
bjuder på en lagom charmig bild på mig och favvopojken♥



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu